Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Веяна скумрияМоже да използвате за веяна скумрия както прясна, така и предварително размразена риба.
Да ви е сладко!...
Скумрия РопотамоНарязваме краставичките и праза. Грахът и нарязаните предходни зеленчуци се смесват с доматения сос.
Добавяме и олиото, сместа от оцет и краставичната...
2
Печена скумрия
Скумрията се изчиства, махат ѝ се главите, измива се, разделя се наполовина и се осолява....
Пържена скумрияСкумрията изчистваме добре от вътрешностите и премахваме главата.
Измиваме и нарязваме на шайби....
3
Осолена скумрияГарнираме осолената скумрия с парчета тънко нарязан лук поръсен с копър и полят с лимонов сок и зехтин на вкус....
7
Скумрия закускаРибата се измива добре и се държи 20 часа в силна саламура. След това я слагаме на скара, за да се отцеди - за около 5-6 часа.
Нарязваме на филии...
5
Консервирана скумрия
Кипва се отново и с горещата марината се залива скумрията в бурканите до 2 пръста под ръба....
Пушена скумрия
След това скумрията се почиства леко от солта и се опушва в подходящи съдове на пушек от мокри стърготини....
Пълнена скумрияМорковите, лукът и целината се почистват и нарязват на ситно. Запържват се в сгорещеното олио, след което се прибавят ситно нарязаните домати....
1
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 6
52
44
30
20
10
Дай твоята оценка: