Gotvach.bg»Избрани Колекции»Прясна Питка
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Пълнозърнеста прясна питкаОформяме го като питка и за да изглежда по-интересна, правим отгоре леки разрези според въображението си....
Прясна содена питка
Напръскват се с вода и питка се оставя да се пече около 40 минути в загрята на 180 фурна....
Питка с моцарела
Средата на всяко парче от питката се натиска с пръст и във вдлъбнатината се налива олиото или зехтин.
Питката се поръсва с подправките....
Питка с лимецЗа да не прегори, покривам моята пухкава питка с алуминиево фолио. Проверявам с дървен шиш дали е изпечена....
2
Питка с маяСлед това от едно нарязвате триъгълничета, като двата края от това руло оставяте за средата на питката.
Оставяте отново да втаса....
18
Питка с лебеди
Когато е готова питката се маже с масло и оставяме на скара да се охлади.
Последно се забождат лебедите и питката е готова....
Питка с ракия
След втасване примесваме тестото и правим питка с форма по наше желание.
Намазваме тавата с масло....
Питка с плънка
Надребняваме кашкавала и бекона. Подсушаваме маслини, които предварително сме измили. Надребняваме и тях.
Затопляме млякото и влагаме маята вътре...
Питка с локум
Получените фитили оформяме на питка.
Оставяме да втаса.
Намазваме питката с жълтъка и поръсваме със захар....
Рейтинг
4.5
Общо гласували: 4
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: