Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Сач по родопскиМесото може да се нареже на тънки пържолки или на дребни кубчета. Леко се поръсват с олио.
След като се нагрее сачът, се намазва с мазнина или...
Вретено по Родопски
Хлябът се накисва в студена вода и се изцежда. Смесва се с каймата, 2 бр. яйца, половината магданоз, половината черен пипер и сол. Ако каймата стане...
Ачма по родопскиРазбъркваме маята с водата и прясното мляко и към тях добавяме яйцето, солта, захарта, разтопеното масло и замесваме умерено твърдо тесто като постепенно...
1
Бабин родопски пататник
Картофите се варят в подсолена вода до полуготовност, след което се обелват и се настъргват. Към тях се добавя настърганият лук.
Към сместа се...
Тиква по родопскиТиквата се обелва, почиства и нарязва на малки парчета. В тенджера се нарежда един ред тиква, след това един ред сушени плодове.
Заливат се с...
1
Сирене по родопски
Нарязваме на дребно лука и доматите и ги задушаваме в намазнен съд.
След това слагаме нарязаното на филийки сирене и поръсваме с накълцан магданоз...
Картофи по родопскиПъхнете картофите по родопски да се пекат до приятен загар в умерено загряна фурна....
1
Родопки
На 1 кг брашно излизат около 15-18 родопки.
В намаслена тава се нареждат закуските. Аз ги наредих в две тави....
Най-вкусните родопски маруднициРодопската кухня е богата изкусителна смесица от тракийски, ориенталски и местни традиционни ястия. Няма празник или събор, на който родопчаните да...
2
Автентично Пиле по Родопски
Мариновайте пилешките пържоли в малко олио и лимонов сок. Обелете доматите, лук и чесъна и ги нарежете на дребно.
Нарежете гъбите на тънки парченца...
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 4
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: