Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Телешко джоланче по родопскиПопарваме месото. Мариноваме го с черен пипер, сол, сминдух, чубрица, лук (нарязан на не много ситно). Оставяме така месото за около 4-5 часа. След...
Родопски голеник с лапад
Родопския голеник се приготвя на сач, но ако не разполагате с такъв използвайте тефлонов тиган....
Родопски боб на фурна
Бобът се измива добре и се накисва от предния ден в студена вода. На сутринта я изхвърляме, отделяме изплувалите зърна и слагаме боба в тенджера....
Родопски Клин с Фиде
Сваряваме фидето до полуготовност в подсолена вода. Изцеждаме и докато е горещо, слагаме 2 с.л. краве масло да се разтопи в него. Натрошаваме сиренето...
Родопски пататник със сиренеНастъргваме картофите и кромида на едро.
Прибавяме яйцата, намачканото сирене и сухите подправки - чубрица, черен пипер, кимион.
Разбъркваме...
1
Телешко кълцано по родопски
Обелете и нарежете патладжана на кръгове. Посолете го и оставете за около 40 минути настрана.
Нарежете телешкото месо на хапки. Загрейте част от...
Плънка за родопски клин
Оризът се сварява до готовност, докато се отдръпне водата изцяло. Вдига се от котлона и се оставя да изстине.
После се добавя изварата. Кисело...
Млечна супа по родопски
Първо, сварете млякото и го разредете с 2 ч.ч. вода.
Царевичното брашно сложете в купа и разбъркайте добре с 1 ч.ч. вода. След това постепенно...
Родопски пататник с джоджен
Обелете, измийте и настържете картофите на едро ренде. След това хубаво ги измийте под студена вода.
Прехвърлете ги в друг съд, добавете към тях...
Родопски клин на тиганВарим ориза, когато е готов слагаме 50 г от маслото, разбъркваме и оставяме да изстине.
Разбиваме яйцата и ги добавяме с натрошеното сирене към...
1
Родопски голеник с киселец
Родопски голеник с киселец е вкусно ястие за всички, които обичат пролетни зелени храни!...
Родопски Клин с Праз
Изпечете родопския клин до хрупкава коричка - 20-25 минути.
Родопският Клин с Праз е много вкусен....
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 4
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: