Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вино МалагаВ зависимост от възрастта си вината биват:
малага (отлежали най-много шест месеца);
- Малага криадера (отлежали между шест месеца и две години);
- Малага нобле (отлежали между две и три години);
- Малага анего (отлежали...
15 Юни
Малай с царевично брашноКиселото мляко прави, така че и с по-малко олио става сочен малай, щипка сол, след това слагате две чаени чаши фино царевично брашно, чашите са с вместимост 200 мл....
05 Февр.
Малай с пудра захарСлагаме брашното и гриса в купа. Смесваме брашното с гриса и разбъркваме.
Правим дупка по средата и слагаме вътре половината мляко и содата да се активира. Разбъркваме с ръка. В другата част от киселото мляко слагаме...
11 Март
Традиционен сладкиш от Малага (Torta Malagueña)Типичен за зоната на Малага, където хората обожават вкуса му и пазят рецептата (Torta Malagueña de anis y aceite), предавайки я от поколение на поколение....
20 Февр.
Как се прави малага?Малага е едно от най-популярните испански вина. Виното Малага, което се приготвя основно в района на едноименния град, разположен по крайбрежието на Средиземно море, е ликьорно вино....
17 Дек.
ВиноТова са Пенливи вина (Шампанско от областта Шампан, естествено пенливи вина, газирани вина) и Подсилени с алкохол вина (Мадейра, Малага, Порто, Шери, Вермут)....
23 Август
МалайПечете малая в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 - 30 минути....
31 Август
2
Добруджански МалайИзключително лесна и бърза рецепта за добруджански малай, който да приготвите за закуска на вашите близки.
Преди да започнете, включете фурната да загрява.
Разбийте две яйца с малко сол и захар....
24 Септ.
2
Румънски малайБрашното се попарва с вряла вода и се оставя за 3 часа на топло да набъбне.
Добавя се сол, захар, сода, ванилия и всичко се разбърква.
Добавя се млякото, намачканата тиква и пшеничното брашно.
Разбърква се и се...
29 Юли
Змийско виноЗмийското вино представлява екзотична алкохолна напитка. Тя превъзхожда всички други питиета по това, че в бутилката, в която се продава алкохолът, лежи цяла отровна змия. Необичайното пиво произлиза от Азия и по-конкретно...
22 Юни
Бяло ВиноВсеки сомелиер по света знае основният закон – месото да се сервира с червено вино, а рибата – с бяло. Този постулат дори бе доказан преди известно време по силата на науката, когато японски специалисти потвърдиха правилото...
17 Май
2
Вино ХересДесертните вина са една отделна и интересна група питиета, неизвестно защо сочени като любими на възрастните дами заради своята сладост. Всъщност това е изискано вино за ценители и всеки, който познава чудесния представител...
07 Януари
Газирано виноГазираното вино е вид пенливо вино, в което изкуствено е добавен въглероден диоксид. Именно на него се дължат малките и многобройни мехурчета и заради тях виното е получило наименованието си газирано.
Като вид на пенливото...
08 Март
Вино ПортоПорто представлява подсилено ликьорно вино, характерно за Португалия. Напитката е популярна още под наименованието Портвайн. Тя се приготвя в североизточните предели на страната и по-точно в долината на река Дуро. Отличава...
04 Март
Вино МадейраМадейра представлява ликьорно вино, което се приготвя на едноименния португалски остров, намиращ се в Атлантическия океан, срещу северозападните предели на Африка.
Силното слънце и географското разположение са чудесна...
26 Февр.
Вино МарсалаМарсала представлява подсилено ликьорно вино. То се приготвя в района на сицилианските градове Марсала и Трапани. При направата му се използват плодовете на местни лозови насаждения. Обикновено това са бели сортове грозде...
23 Февр.
2
Червено ВиноВече е и факт - червеното вино е по-полезно от бяло вино, твърдят учени от световни институти. Те съветват за постоянна и редовна употреба на червено вино, естествено в умерени количества.
Виното е навярно най-старата...
21 Февр.
1
Топло виноВиното се слага в дълбока тенджера на котлона. Към него се прибавят захарта, нарязаните на кубчета ябълки, черният пипер, канелата и зърната карамфил.
След като заври, виното се сваля от огъня и се оставя да престои 10...
27 Февр.
Лятно виноВ широк съд слагаме няколко кубчета лед и едно парченце портокал.
Сипваме виното и доливаме с фантата.
Към всичко това добавяме 1 с.л мартини.
Разбъркваме добре и сервираме....
12 Май
1
Българско ВиноГотовото вино се източва и се слага в подходящ съд (бъчва). Това е ориентировъчен процес, но всеки сорт вино грозде има специфични особености при приготвянето.
Рецептата за домашно вино е изпълнена!...
06 Март
1
Дюлево виноОставете дюлите, захарта и водата да престоят 40 дни в тенджера с една пръчица (сламка) за издишване.
Налейте виното в бутилки или дамаджана, запушете или запечатайте....
11 Февр.
Малиново виноОтворът трябва да е много добре уплътнен, за да се получи вино, а не оцет.
Ферментацията продължава между 3 и 5 дена, след което се премахва утайката. Оставете малиновото вино на топло място за още 2-3 дена....
08 Май
2
Греяно виноВместо вино и ром трябва да използвате портокалов или ябълков сок. Така ще получите изключително вкусна и полезна напитка с освежаващ аромат....
08 Януари
1
Ябълково виноСлед ферментацията се получава вино с 11 градуса алкохолно съдържание.
След края на ферментацията виното се бутилира. Ако не добавите захар ябълковото вино ще е нетрайно и слабо....
27 Ноем.
4