Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Вино МалагаВино Малага
15 Юни
В зависимост от възрастта си вината биват: малага (отлежали най-много шест месеца); - Малага криадера (отлежали между шест месеца и две години); - Малага нобле (отлежали между две и три години); - Малага анего (отлежали...
Малай с царевично брашноМалай с царевично брашно
05 Февр.
Киселото мляко прави, така че и с по-малко олио става сочен малай, щипка сол, след това слагате две чаени чаши фино царевично брашно, чашите са с вместимост 200 мл....
Малай с пудра захарМалай с пудра захар
11 Март
Слагаме брашното и гриса в купа. Смесваме брашното с гриса и разбъркваме. Правим дупка по средата и слагаме вътре половината мляко и содата да се активира. Разбъркваме с ръка. В другата част от киселото мляко слагаме...
Добруджански малай с царевичен грисДобруджански малай с царевичен грис
23 Ноем.
Добруджанският малай с царевичен грис е готов....
Традиционен сладкиш от Малага (Torta Malagueña)Традиционен сладкиш от Малага (Torta Malagueña)
20 Февр.
Типичен за зоната на Малага, където хората обожават вкуса му и пазят рецептата (Torta Malagueña de anis y aceite), предавайки я от поколение на поколение....
Как се прави малага?Как се прави малага?
17 Дек.
Малага е едно от най-популярните испански вина. Виното Малага, което се приготвя основно в района на едноименния град, разположен по крайбрежието на Средиземно море, е ликьорно вино....
ВиноВино
23 Август
Това са Пенливи вина (Шампанско от областта Шампан, естествено пенливи вина, газирани вина) и Подсилени с алкохол вина (Мадейра, Малага, Порто, Шери, Вермут)....
МалайМалай
31 Август
2
Печете малая в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 - 30 минути....
Добруджански МалайДобруджански Малай
24 Септ.
2
Изключително лесна и бърза рецепта за добруджански малай, който да приготвите за закуска на вашите близки. Преди да започнете, включете фурната да загрява. Разбийте две яйца с малко сол и захар....
Румънски малайРумънски малай
29 Юли
Брашното се попарва с вряла вода и се оставя за 3 часа на топло да набъбне. Добавя се сол, захар, сода, ванилия и всичко се разбърква. Добавя се млякото, намачканата тиква и пшеничното брашно. Разбърква се и се...
Змийско виноЗмийско вино
22 Юни
Змийското вино представлява екзотична алкохолна напитка. Тя превъзхожда всички други питиета по това, че в бутилката, в която се продава алкохолът, лежи цяла отровна змия. Необичайното пиво произлиза от Азия и по-конкретно...
Бяло ВиноБяло Вино
17 Май
2
Всеки сомелиер по света знае основният закон – месото да се сервира с червено вино, а рибата – с бяло. Този постулат дори бе доказан преди известно време по силата на науката, когато японски специалисти потвърдиха правилото...
Вино ХересВино Херес
07 Януари
Десертните вина са една отделна и интересна група питиета, неизвестно защо сочени като любими на възрастните дами заради своята сладост. Всъщност това е изискано вино за ценители и всеки, който познава чудесния представител...
Газирано виноГазирано вино
08 Март
Газираното вино е вид пенливо вино, в което изкуствено е добавен въглероден диоксид. Именно на него се дължат малките и многобройни мехурчета и заради тях виното е получило наименованието си газирано. Като вид на пенливото...
Вино ПортоВино Порто
04 Март
Порто представлява подсилено ликьорно вино, характерно за Португалия. Напитката е популярна още под наименованието Портвайн. Тя се приготвя в североизточните предели на страната и по-точно в долината на река Дуро. Отличава...
Вино МадейраВино Мадейра
26 Февр.
Мадейра представлява ликьорно вино, което се приготвя на едноименния португалски остров, намиращ се в Атлантическия океан, срещу северозападните предели на Африка. Силното слънце и географското разположение са чудесна...
Вино МарсалаВино Марсала
23 Февр.
2
Марсала представлява подсилено ликьорно вино. То се приготвя в района на сицилианските градове Марсала и Трапани. При направата му се използват плодовете на местни лозови насаждения. Обикновено това са бели сортове грозде...
Червено ВиноЧервено Вино
21 Февр.
1
Вече е и факт - червеното вино е по-полезно от бяло вино, твърдят учени от световни институти. Те съветват за постоянна и редовна употреба на червено вино, естествено в умерени количества. Виното е навярно най-старата...
Топло виноТопло вино
27 Февр.
Виното се слага в дълбока тенджера на котлона. Към него се прибавят захарта, нарязаните на кубчета ябълки, черният пипер, канелата и зърната карамфил. След като заври, виното се сваля от огъня и се оставя да престои 10...
Лятно виноЛятно вино
12 Май
1
В широк съд слагаме няколко кубчета лед и едно парченце портокал. Сипваме виното и доливаме с фантата. Към всичко това добавяме 1 с.л мартини. Разбъркваме добре и сервираме....
Българско ВиноБългарско Вино
06 Март
1
Готовото вино се източва и се слага в подходящ съд (бъчва). Това е ориентировъчен процес, но всеки сорт вино грозде има специфични особености при приготвянето. Рецептата за домашно вино е изпълнена!...
Дюлево виноДюлево вино
11 Февр.
Оставете дюлите, захарта и водата да престоят 40 дни в тенджера с една пръчица (сламка) за издишване. Налейте виното в бутилки или дамаджана, запушете или запечатайте....
Малиново виноМалиново вино
08 Май
2
Отворът трябва да е много добре уплътнен, за да се получи вино, а не оцет. Ферментацията продължава между 3 и 5 дена, след което се премахва утайката. Оставете малиновото вино на топло място за още 2-3 дена....
Греяно виноГреяно вино
08 Януари
1
Вместо вино и ром трябва да използвате портокалов или ябълков сок. Така ще получите изключително вкусна и полезна напитка с освежаващ аромат....
Ябълково виноЯбълково вино
27 Ноем.
4
След ферментацията се получава вино с 11 градуса алкохолно съдържание. След края на ферментацията виното се бутилира. Ако не добавите захар ябълковото вино ще е нетрайно и слабо....