Gotvach.bg»Статии»Гъши дроб
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Гъши дроб

Търсиш информация за Гъши дроб? Разгледай последните ни публикации и статии за Гъши дроб.
Гъши дробГъши дроб
5
Гъши дроб, познат още като фоа гра, се получава от черен дроб на гъски и патици, като гъшият се добива в по-малки количества от патешкия. Гъши дроб е култов деликатес, който е истинска наслада за сетивата. Заедно с...
Невероятни рецепти с гъши дробНевероятни рецепти с гъши дроб
Гъшият дроб, известен още като фуа-гра, е основен деликатес във френската кухня. Класическото фуа-гра се приготвя от 800 грама гъши дроб, сол и черен пипер на вкус, чаша коняк и трюфели. Гъшият дроб се смила, добавя...
Гъши дроб - вкусът на луксаГъши дроб - вкусът на лукса
За пръв път прелетни гъски са опитомявани с цел консумация в Древен Египет. Те били изхранвали основно със смокини. Постепенно миграцията им на север довела до естествено разпространение на тези угоени видове. Така...
Как се готви гъши дроб?Как се готви гъши дроб?
Гъшият дроб е вкусен и диетичен продукт, който съдържа много витамини и полезни микроелементи. Ястията с гъши дроб са много хранителни и са с наситен характерен вкус. Един от най-изисканите специалитети с гъши дроб...
История на готвенето с гъши дробИстория на готвенето с гъши дроб
Още древните египтяни са знаели колко вкусен е гъшият дроб. Те забелязали, че ако дивите гъски преяждали, черният им дроб наедрявал, ставал мазен и нежен на вкус, и най-важното – много вкусен. С времето гъските станали...
Французин майстори сладолед от гъши дробФранцузин майстори сладолед от гъши дроб
Сладоледът вече не е това, което беше! И то благодарение на френския производител на ледените изкушения Philippe Faur. Асортиментът му наброява 73 сладоледа, но никой от тях не е с вкуса, който всички познаваме - на шоколад...
Български продукт завладява светаБългарски продукт завладява света
Българският гъши дроб се оказа един от най-търсените продукти в Белгия. Дори нещо повече – в настоящия момент 80% от продавания продукт в световен мащаб е именно български. И днес Франция остава първенец по производството...
Фоа гра - тъмната страна на изискания деликатесФоа гра - тъмната страна на изискания деликатес
2
Терминът Фоа гра от френски означава мастен черен дроб от патици и гъски. За производството на гъши дроб работници насилствено вкарват в гърлата на мъжки патици два пъти всеки ден до 2 кг зърно и мазнини в стомасите...
Гъшият дроб се завръща в ресторантите в КалифорнияГъшият дроб се завръща в ресторантите в Калифорния
През първата работна седмица на 2015 година съдът в Калифорния отмени забраната за продажба на гъши дроб, съобщават от агенция „Франс прес“. През 2012 година в Калифорния забраниха в заведенията да се предлага този деликатес...
Фоа гра е забранена на места заради жестокостта към гъскитеФоа гра е забранена на места заради жестокостта към гъските
Гъшият черен дроб, който, преработен като пастет, е известен в цял свят с френското наименование „фоа гра”. Това е деликатес, който е описан в стотици романи и е любим на много хора по света. Пристрастие към гъшия черен...
Идеи за хапки за партиИдеи за хапки за парти
1
Когато чакате гости, пригответе хапки за парти вместо традиционните салати, ордьоври и основни ястия. Парти-хапките са подходящи както за обикновено приятелско събиране, така и за по официален повод. Изрежете кората...
Защо трябва да хапвате черен дроб редовно?Защо трябва да хапвате черен дроб редовно?
Черният дроб на бозайниците, домашни кокошки и патици и някои видове риба се консумира като храна. Говежди, агнешки, телешки, пилешки и гъши дроб се използват като източник на храна. У нас и доста други страни се консумира...
Фоа гра - тайната на най-изискания френски деликатесФоа гра - тайната на най-изискания френски деликатес
Фоа гра, прочутият по цял свят пастет от гъши дроб, е класиката на деликатесите за всички времена. Историята на фоа гра тръгва от древни антични времена и преминава през различни епохи и начини на приготвяне, за да се...
Как да си приготвим перфектния пастет?Как да си приготвим перфектния пастет?
Най-големите фенове на пастетите са французите и белгийците. Производствена технология на пастета обаче е открита отдавна в Древен Египет, а в Древен Рим е консумиран под различни форми. Белгийският пастет все още е...
Ресторант бори кризата, като премахна ценитеРесторант бори кризата, като премахна цените
1
Престижният лондонски ресторант Little Bay се бори с кризата по нетрадиционен начин – като предлага на клиентите си уникалната възможност да хапнат и да платят, колкото желаят. Уникалният подход е измислен от известния...