Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Ледено лятно капучиноЛедено лятно капучино
14 Юли
Разпределете пухкавата пяна върху всяка чашка ледено удоволствие и сервирайте на момента....
Плодово ледено смутиПлодово ледено смути
23 Март
Бананът се обелва, нарязва се на кръгчета и се слага във фризера за 10 минути. В блендер се разбиват замразените малини, боровинките, киселото мляко, бананът, медът и пчелният прашец. Смутито се сервира веднага....
Ледено ирландско кафеЛедено ирландско кафе
03 Август
Сипете уискито в подходящи чаши със столчета, в които сте сложили лед преди това. Долейте отгоре горещото кафе, предварително разбъркано със захарта. Гарнирайте с топка сладолед и поръсете с настърган шоколад....
Топло ледено (тип Семифредо)Топло ледено (тип Семифредо)
30 Април
Топлото ледено (за трима) е готово. Източник: Петстотинъ деветдесеть и деветь най-нови и изпитани готварски рецепти, 1940 г....
Ледено Фрапе Горски плодЛедено Фрапе Горски плод
03 Август
Поставете в блендер горските плодове, леда, захарта, киселото и прясното мляко и пуснете да се смели всичко на максимална мощност за около 25 секунди. Ако вашият блендер не е подходящ за разбиване на лед, тогава него...
Ледено мляко с канелаЛедено мляко с канела
07 Март
1
Млякото се загрява на среден огън заедно с три четвърти от захарта и канелата. Щом кипне, котлонът се намалява и млякото се вари 30 минути на минимален огън, като се разбърква. Белтъците се разбиват на сняг, добавя се...
Ледено тирамису с ягодиЛедено тирамису с ягоди
10 Май
1
Течната сметана я разбийте. Разбийте отделно сиренето и прибавете постепенно размекнатото краве масло, ванилията и захарта. С разбитата течна сметана смесете до гладък крем. В студеното кафе добавете коняка и топете бишкотите...
Ледено парфе с течен шоколадЛедено парфе с течен шоколад
22 Април
Шоколадът се оставя да омекне на стайна температура. Сметаната се разбива. Ако се разбива с миксер, това се прави на най-ниската скорост, за да не се втечни сметаната. Добавя се шоколадът и внимателно се разбърква. Сместа...
Ледено смути с праскова, пъпеш и гроздеЛедено смути с праскова, пъпеш и грозде
15 Юли
Пуснете на висока скорост да се смели всичко до фин леден нектар. По желание разредете с още ябълков сок. Поднесете смутито веднага....
Диетично ледено суфле с извара и ягодиДиетично ледено суфле с извара и ягоди
29 Май
Желатинът се залива със 120 милилитра студена вода и се оставя да набъбне, след което се разтваря на водна баня. Добавя се медът и млякото. Сваля се от котлона и се добавя изварата. Разбърква се и се разбива до кремообразна...
ВиноВино
23 Август
“Бутилка вино съдържа повече философия, отколкото всички книги на света”. Тази мисъл на Луи Пастьор ни кара да се запитаме дали е възможно човек напълно да разбере и опознае характера на виното или тази божествена напитка...
Ледени италиански десертиЛедени италиански десерти
28 Юли
Един от най-вкусните ледени италиански десерти е сицилианска касата – това е замразена торта с извара....
Зодиите Ледени кралициЗодиите Ледени кралици
09 Ноем.
Ето кои са зодиите ледени кралици. Тези 5 зодии изглеждат като ледени и безчувствени отвън, но реално са наистина много мили, грижовни, нежни и добри, когато ги опознаете....
Змийско виноЗмийско вино
22 Юни
Змийското вино представлява екзотична алкохолна напитка. Тя превъзхожда всички други питиета по това, че в бутилката, в която се продава алкохолът, лежи цяла отровна змия. Необичайното пиво произлиза от Азия и по-конкретно...
Вино МалагаВино Малага
15 Юни
Вино Малага представлява популярно ликьорно вино, което е характерно за Испания. То се приготвя в района на град Малага, разположен по крайбрежието на Средиземно море, и заобиколен от планини. Районът се характеризира с мек...
Бяло ВиноБяло Вино
17 Май
2
Всеки сомелиер по света знае основният закон – месото да се сервира с червено вино, а рибата – с бяло. Този постулат дори бе доказан преди известно време по силата на науката, когато японски специалисти потвърдиха правилото...
Вино ХересВино Херес
07 Януари
През лятото се пие ледено за разхлаждане. Олоросо обикновено се сервира за десерт или с десерта. Това вино върви и без храна, макар че често го предлагат заедно със сирене....
Газирано виноГазирано вино
08 Март
Газираното вино е вид пенливо вино, в което изкуствено е добавен въглероден диоксид. Именно на него се дължат малките и многобройни мехурчета и заради тях виното е получило наименованието си газирано. Като вид на пенливото...
Вино ПортоВино Порто
04 Март
Порто представлява подсилено ликьорно вино, характерно за Португалия. Напитката е популярна още под наименованието Портвайн. Тя се приготвя в североизточните предели на страната и по-точно в долината на река Дуро. Отличава...
Вино МадейраВино Мадейра
26 Февр.
Мадейра представлява ликьорно вино, което се приготвя на едноименния португалски остров, намиращ се в Атлантическия океан, срещу северозападните предели на Африка. Силното слънце и географското разположение са чудесна...
Вино МарсалаВино Марсала
23 Февр.
2
Марсала представлява подсилено ликьорно вино. То се приготвя в района на сицилианските градове Марсала и Трапани. При направата му се използват плодовете на местни лозови насаждения. Обикновено това са бели сортове грозде...
Червено ВиноЧервено Вино
21 Февр.
1
Вече е и факт - червеното вино е по-полезно от бяло вино, твърдят учени от световни институти. Те съветват за постоянна и редовна употреба на червено вино, естествено в умерени количества. Виното е навярно най-старата...
Топло виноТопло вино
27 Февр.
Виното се слага в дълбока тенджера на котлона. Към него се прибавят захарта, нарязаните на кубчета ябълки, черният пипер, канелата и зърната карамфил. След като заври, виното се сваля от огъня и се оставя да престои 10...
Лятно виноЛятно вино
12 Май
1
В широк съд слагаме няколко кубчета лед и едно парченце портокал. Сипваме виното и доливаме с фантата. Към всичко това добавяме 1 с.л мартини. Разбъркваме добре и сервираме....
Българско ВиноБългарско Вино
06 Март
1
Подберете винен сорт грозде. Обикновено от 100 кг грозде излиза около 40 л вино. Гроздето се намачква със специална машина за тази цел. Според старите винари, ако намачкате гроздето с чепките, ще получите по-добро вино....