Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ЛютеницаВсички продукти ги почистваме. После се нарязват на ситно доматите и чушките. Лука го нарязваме на много ситно също.
В дълбока тава се нареждат червените чушките, върху тях лукът и последно доматите. Между чушките и доматите...
29 Юни
1
Лютеница по стандарт от септемвриТрадиционно лютеницата е един от най-предпочитаните продукти на трапезата на българина....
12 Май
Бърза лютеницаЛютеницата се изваряваа, докато започне да оставя пътека по дъното на тенджерата.
Готовата бърза лютеница се сипва в буркани и се стерилизира 10 минути....
26 Септ.
Класическа лютеницаНа другия ден лютеницата вече е готова за консумация.
Сервираме класическата лютеница на филия, с кашкавалена пърленка, на брускети, содени мекици или др....
19 Септ.
Мамината лютеницаАко обичате лютеницата по-сладка може да се прибави още захар. Приготвена на огън лютеницата придобива опушен и автентичен вкус.
Готовата лютеница се насипва в сухи бурканчета и затваря....
11 Септ.
Сибирска лютеницаПо желание може да прибавите и чушки към лютеницата.
Сибирската лютеница е готова....
12 Ноем.
Златна лютеницаОт тази доза се получават около 16 кг готова лютеница и излезнаха 50 бурканчета от по 300 мл....
23 Септ.
Асеновградска лютеницаПълним лютеницата в бурканчета и се стерилизира.
Асеновградската лютеница е готова....
04 Септ.
1
Моята ЛютеницаМоже да добавим и смлян кимион, ситно нарязан магданоз, по една люта изпечена чушчица във всеки буркан с моята вкусна лютеница....
16 Септ.
Северозападна лютеницаИзмиваме чушките и ги печем върху котлона. Като станат готови ги задушаваме в найлонова торбичка или захлупен съд. След 10-15 минути обелваме чушките и ги нарязваме на ситно.
В тиган загряваме олио посоляваме и слагаме...
27 Февр.
Класическа лютеницаВарете сместа, докато остане на мазнина, след което насипете готовата лютеница в бурканчета, затворете ги с капачки и ги стерилизирайте 10-15 мин....
12 Юни
Балканска лютеницаДоматите се нареждат в тавата на фурната върху хартия за печене. Пекат се в умерена фурна, докато люспата се спука и леко покафенеят, после се обелват и нарязват на парчета.
Чушките се изпичат по същия начин, после се...
03 Септ.
Селска лютеницаНасипете лютеницата, затворете с капачки.
Стерилизирайте бурканите за 10 минути от момента на завиране на водата.
Селската лютеница е готова....
08 Окт.
Герловска лютеницаОт дозата излиза около 80 бр. малки буркани герловска лютеница.
Затваряме капачките хубаво и варим половин час за стерилизиране....
15 Септ.
Картофена лютеницаКартофите се сваряват, но не напълно, тъй като след това ще бъдат подложени на още термична обработка.
Чушките се смилат на ситно. В тиган се запържват лукът, чесънът и чушките.
След това се прибавят и вече сварените...
23 Дек.
Гръцка лютеницаПочистете пиперките от семките и дръжките и ги нарежете на ситно. Добавете ситно нарязаните бланширани и обелени домати, както и наситнения лук.
Междувременно сипете оцета, захарта, горчицата и подправките и кипнете....
23 Септ.
Македонска лютеницаСлед като свалите от огъня и охладите лютеницата, насипете я в буркани, запечатайте и стерилизирайте 25 минути....
05 Окт.
Люта лютеницаСмелете суровите зеленчуци и получената смес изсипете в тава, която сложете във фурната.
Когато сокът се поизпари добавете оцета, олиото, захарта и солта.
Разбъркайте добре, насипете в буркани и стерилизирайте 15...
11 Окт.
Търновска лютеницаНасипете лютеницата в буркани, запечатайте ги и стерилизирайте 20 минути....
08 Окт.
Лесна лютеницаРазбъркайте много добре и напълнете лютеницата в буркани. Затворете и стерилизирайте 10 минути....
08 Окт.
Мързелива лютеницаИзпечете и обелете чушките. Смелете ги и добавете към тях доматеното пюре, солта и захарта.
Прибавете сгорещеното олио малко по малко и при непрекъснато бъркане. Накрая добавете предварително наситнения магданоз....
07 Окт.
1
Обикновена лютеницаВарете, докато лютеницата не получи желаната гъстота.
След като изстине я изсипете в бурканчета и запечатайте с капачки. Варете 5 минути след завиране на водата....
23 Септ.
Тракийска лютеницаНапълнете горещата лютеница в буркани и запечатайте с капачки. Стерилизирайте 50 минути....
04 Окт.