Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Маринована цаца-ПерлаСмесваме водата, оцета и солта. Добавяме черния пипер и дафиновия лист. Това е маринатата.
Измиваме и почистваме рибата /от вътрешностите и главите/. Накисваме я в приготвената марината. Оставяме за 24-36 часа.
След...
26 Юли
Ориз с маринована цацаИзмиваме ориза, заливаме с вода и сваряваме. Отцеждаме от водата. Слагаме в тавичка или голяма чиния и подправяме с малко зехтин и сол.
Разбъркваме внимателно. Белим и нарязваме на малки кубчета лука и морковите и задушаваме...
06 Ноем.
Маринована цаца и сафридПочистената риба се слага за 24 часа в силна саламура, а след това за 4 часа в оцет.
След това нареждаме в бурканчета, като между рибата слагаме: дафинов лист, бахар, черен пипер.
Заливаме с припържено олио. Държим...
27 Май
4
Маринована цаца и сафридПочистената риба се слага за 24 часа в силна саламура, а след това за 4 часа в оцет.
След това нареждаме в бурканчета, като между рибата слагаме: дафинов лист, бахар, черен пипер.
Заливаме с припържено олио. Държим...
27 Май
4
Маринована цаца по домашна рецептаНяма точни мерки, защото зависи от количеството риба, което искате да мариновате.
Маринованата риба се сервира в много варианти....
02 Август
1
Салата от маринована цаца с маслини и червен лукВ чиния поставяме маринованата цаца.
Почистваме и нарязваме лука на ситно.
Поръсваме рибата с лука, като прибавяме и маслините.
Изстискваме сока от половината лимон и прибавяме и зехтина....
17 Септ.
Панирана ЦацаЦацата се измива много добре, след това се почиства от вътрешностите и отново се измива. Поръсва се със сол.
Приготвя се панировка от брашното, черния пипер, останалата сол, бирата и разбитите яйца.
Всяка рибка се...
05 Дек.
Цаца плакияИзчистваме цацата от главите и опашките, измиваме и я слагаме в тава или плаке.
Нарязваме лука и със всички останали продукти без водата прибавяме към рибата.
Разбъркваме добре, добавяме водата. Печем докато водичката...
25 Април
Пържена цацаПочистената и добре подсушена цаца се овалва в смесените количества брашно и нишесте, сол, чесън на прах. Омесете с ръце, така че всяка рибка да се покрие с брашнената смес.
Сложете повечко мазнина да се загрява в тенджера...
09 Юли
5
Чистена панирана цацаПремахваме главите на цацата и внимателно премахваме вътрешността.
Осоляваме я и оставяме за 30 минути.
След това подсушаваме с кухненска хартия.
В купичка си разбиваме яйцето с малко черен пипер, в чиния сипваме...
02 Август
Цаца във фолиоИзмиваме рибата добре и я нареждаме върху фолио.
Подправяме я със сол и подправка за риба, а нарязаният лимон слагаме най-отгоре.
След това завиваме с фолиото и печем за 20 минути на силна фурна....
24 Май
Пържена балтийска цацаПочистваме цацата, като премахваме главата и вътрешностите. Измиваме я.
В дълбока чиния поставяме брашното, червения пипер и солта. Разбъркваме добре.
Вземаме всяка една рибка, потапяме я в сместа от двете страни, изтръскваме...
04 Юни
Хрупкава пържена цацаЗа приготвянето на пържената риба измийте добре цацата и я подсушете.
В плоска чиния смесете брашната заедно с нишестето, солта и червения пипер.
Потопете я в тази суха смес и я сложете да се пържи в дълбок тиган със...
20 Август
1
Чироз от цацаЗа този чироз от цаца ибата се изчиства от главите и се измива добре.
Осолява се хубаво и се оставя 24 часа да престои в хладилник.
Голямото количество сол няма да пресоли рибата, тя си поема колкото ѝ е нужно.
След...
22 Април
Перфектната пържена цацаАз винаги правя цаца по тая рецепта и става много хрупкаво отвън и мека отвътре.
Взимаме една дълбока купа, вътре слагаме царевичното брашно и сол, разбъркваме добре и пускаме вътре цацата, бъркаме хубаво, за да залепне...
20 Юли
Цаца на шишчеПочистете добре цацата.
Хубаво я посолете и я сложете в плик заедно с царевичното брашно.
Разклатете хубаво, така че да полепне брашното по цацата.
Нанижете рибките на метални шишове и ги сложете да се пържат в...
02 Юни
Пържена балтийска цацаБалтийската цаца почистваме и измиваме много добре.
В съд смесваме двата вида брашно заедно със солта и червения пипер. На котлона поставяме тиган, в който изсипваме олиото.
Изчакваме да се загрее добре и след това...
26 Март
Цаца на фурнаПочистваме рибата от главите и я измиваме в две-три води. Слагаме я в плаке.
Добавяме ситно нарязаните лук, джоджен и мента. Посоляваме на вкус. Прибавяме доматеният сок и олиото. Разбъркваме добре.
Слагаме във фурната...
15 Май
5
Панировка за цацаЦацата измиваме добре. Осоляваме я леко.Оставяме я да престои 10 минути. След това я набучваме на клечки за зъби.
Приготвяме панировката от разбитите белтъци, брашното, водата, олиото и солта.
Потапяме рибата в панировката...
25 Март
4
Цаца на фурнаПочистваме рибата от главите и я измиваме в две-три води. Слагаме я в плаке.
Добавяме ситно нарязаните лук, джоджен и мента. Посоляваме на вкус. Прибавяме доматеният сок и олиото. Разбъркваме добре.
Слагаме във фурната...
15 Май
5
Панировка за цацаЦацата измиваме добре. Осоляваме я леко.Оставяме я да престои 10 минути. След това я набучваме на клечки за зъби.
Приготвяме панировката от разбитите белтъци, брашното, водата, олиото и солта.
Потапяме рибата в панировката...
25 Март
4
Морска диета с цацаДруг недостатък на тази диета е голямото количество маринована солена храна, която всички знаем, че е вредна за здравето. Разбира се, рядкото използване на маринована цаца няма да даде отрицателен ефект....
02 Юни
Балтийска цаца на скараПолзвала съм замразена риба.
Размразяваме балтийската цаца, изчистваме от вътрешностите, измиваме добре, отцеждаме хубаво.
Посоляваме рибките и поръсваме с девесила .
Хубаво разбъркваме, за да се овкусява добре....
05 Юли
2
Наниз от панирана цацаИзмиваме цацата и я оставяме да се отцеди от водата. Рибата не почиствам, защото е току-що уловена.
Медната тел срязваме с дължина, съобразена с големината на вашия съд за термичната обработка. Моите нанизи са около 30...
03 Юни
Цаца в доматен сосИзмийте цацата много добре, отцедете и я прехвърлете в тава.
Загрейте олио в тиган и запържете наситнените скилидки чесън и настъргания лук. Щом омекнат, добавете обелените и наситнени домати.
Овкусете соса с щипка...
13 Април