Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

ПаламудПаламуд
15 Юни
Паламуд в кулинарията Паламудът е сред любимите риби на почитателите на морската кухня. Този вид може да се консумира маринован, печен на скара, сушен, веян или пържен. Той присъства в редица изискани специалитети....
Как да сготвим паламудКак да сготвим паламуд
11 Февр.
Ето и рецептата: Паламуд в гювеч Необходими продукти: паламуд, 2 домата, 2 глави лук, черен пипер, сол, дафинов лист, бяло вино, чесън Начин на приготвяне: измитият и предварително изчистен паламуд се нарязва...
Маринован паламудМаринован паламуд
05 Дек.
2
Маринованият паламуд е готов....
Осолен паламудОсолен паламуд
27 Дек.
Осоленият паламуд се сервира с пресен лук, маслини, лимон и бяло сухо вино - например шардоне или ризлинг....
Консервиран ПаламудКонсервиран Паламуд
16 Януари
2
Бурканите консервиран паламуд трябва да се запълнят плътно. Затварям и стерилизираме паламуда в буркани във вряща вода 2 часа...
Паламуд консерваПаламуд консерва
24 Април
1
Изчистваме рибата, измиваме и режем на трахули. Приготвяме саламура от едрата сол, пускаме вътре яйце, яйцето трябва да се показва колкото пет стотинки. Слагаме рибата в саламурата за два часа, след което я изваждаме....
Паниран паламудПаниран паламуд
27 Окт.
2
Поднесете панирания паламуд топъл и залят маслко с лимонов сок....
Печен ПаламудПечен Паламуд
27 Окт.
Паламудът се пече 30-40 минути в умерена фурна....
Маринован Черноморски паламудМаринован Черноморски паламуд
21 Февр.
Маринованият Черноморски паламуд е готов....
Паламуд на фурнаПаламуд на фурна
22 Юли
Поднесете паламуда на фурна с желаната гарнитура....
Чорба от паламудЧорба от паламуд
30 Април
Чорбата от паламуд е много вкусна! Съвети: Тази стара рибарска рецепта е основата за всички рибни чорби и бульони за супи....
Паламуд на сачПаламуд на сач
07 Април
Почистете добре рибата, отстранете и главата. Нарежете я на шайби с дебелина 1.5 см. или 1 пръст. Поръсете всяко едно парче с морска сол и черен пипер. Наредете парчетата едно върху друго, завийте ги с фолио за свежо...
Лесен маринован паламудЛесен маринован паламуд
07 Дек.
Слагат се ситно нарязаните копър и магданоз, паламудът се вари още 10 минути. Оставя се да изстине и се поднася като рибна салата в подходящ глинен съд за по-атрактивна презентация....
Паламуд в маринатаПаламуд в марината
25 Септ.
В подходяща тенджера слагаме ред паламуд, отгоре поставяме от нарязаните моркови и лук, както и няколко скилидки чесън, няколко зърна бахар и черен пипер и 1-2 дафинови листа....
Паламуд за НикулденПаламуд за Никулден
11 Окт.
Паламудът за Никулден е много вкусен....
Паламуд по гръцкиПаламуд по гръцки
21 Ноем.
Гарантирам за високите ѝ вкусови качества, които ще задоволят изискванията на любителите на паламуда, чийто сезон е късната, хладна есен. Измиваме паламуда със студена вода....
Богата Паламуд ЧорбаБогата Паламуд Чорба
23 Март
Може да използвате различни видове риба, не само паламуд. Дори може да я приготвите с миди или хайвер....
Паламуд на скараПаламуд на скара
04 Дек.
6
В коремите на опечените паламуди се слага по няколко филийки от магданозеното масло....
Паламуд по градинарскиПаламуд по градинарски
30 Април
Сервирайте 1 паламуд, полят с лимонов сок, а отстрани наредете от зеленчуците. Гарнирайте с резенчета лимон....
Паламуд на фурнаПаламуд на фурна
30 Април
10
Почистете рибата. Сложете да се маринова за 1 нощ в оцета, дафиновия лист, 1 едро нарязана глава лук, едро нарязан морков, наситнен магданоз и сол на вкус. На следващия ден нарежете на ситно 4 глави лук и ги запържете...
Паламуд с оризПаламуд с ориз
04 Февр.
Сипвате 8 чаши вода и прибавяте нарязания на малки парчета паламуд. Варите на тих огън. Подправяте с черен пипер и оставяте ястието да отлежи за 15-20 минути преди да сервирате....
Плакия от паламудПлакия от паламуд
16 Ноем.
1
Полейте щедро със зехтин и лимонов сок и сложете плакията от паламуд да се изпече за около 40 минути в предварително загряна на 180 градуса фурна. Поднесете плакията изстинала....
Паламуд по градинарскиПаламуд по градинарски
30 Април
Сервирайте 1 паламуд, полят с лимонов сок, а отстрани наредете от зеленчуците. Гарнирайте с резенчета лимон....
Паламуд на фурнаПаламуд на фурна
30 Април
10
Почистете рибата. Сложете да се маринова за 1 нощ в оцета, дафиновия лист, 1 едро нарязана глава лук, едро нарязан морков, наситнен магданоз и сол на вкус. На следващия ден нарежете на ситно 4 глави лук и ги запържете...
Паламуд на скараПаламуд на скара
04 Дек.
6
В коремите на опечените паламуди се слага по няколко филийки от магданозеното масло....