Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Приготвяне на домашно ГХИПриготвяне на домашно ГХИ
21 Окт.
През цялото време трябва да се стои над котлона, защото пяната, която се появява, ако не се махне, пада на дъното и започва да загаря....
Приготвяне на домашен кефирПриготвяне на домашен кефир
27 Ноем.
Това са тънкостите в приготвянето на домашен кефир....
Как се приготвя бамяКак се приготвя бамя
05 Април
6
Младите нежни шушулки са покрити с тънък мъх, който трябва да се отстрани преди приготвянето, като всяка шушулка внимателно се избърше с мокра кърпа....
Бамя на фурнаБамя на фурна
18 Януари
Прибавят се червеният пипер, захарта, 2 от доматите, обелени и дребно нарязани, и сол на вкус....
БамяБамя
25 Февр.
Ето защо тя е толкова често употребявана за приготвяне на супи и яхнии. Бамята може да се консумира сурова, маринована или сготвена по различен начин....
БамяБамя
18 Септ.
От тях се приготвят зеленчукови супи, яхнии, салати, подправки и гарнитура към месни ястия и др....
Съхранение на бамяСъхранение на бамя
12 Юли
Продуктите се заливат с преварена и охладена саламура, приготвена в съотношение 5 л вода, 300 г сол, 400 г оцет. Бурканите се затварят и започва процесът на ферментация. Той трае между 10 и 15 дни....
Гювеч с бамя на фурнаГювеч с бамя на фурна
23 Март
Пече се на 200 градуса за около час. Когато е готово ястието гювеч, се поръсва с нарязан на дребно пресен магданоз. Вкусен гювеч с бамя на фурна!...
Бамя с картофки на фурнаБамя с картофки на фурна
29 Окт.
Обелете картофите и ги нарежете на шайби. Запържете лука и прибавете картофите и морковите към него, продължете да пържите. След това извадете зеленчуците и ги прехвърлете в тава за печене....
Съвети при готвене на бамяСъвети при готвене на бамя
25 Юни
Ако добавите сол в началото на процеса на приготвяне или по време, това може да доведе до освобождаване на влага (слуз). Никога не покривайте тигана, докато се готви бамята....
Замразяване и съхранение на бамяЗамразяване и съхранение на бамя
02 Окт.
Подходяща е за приготвянето на вкусни супи и яхнии, като добавка при приготвянето на салати, гювеч и др....
Пиле с бамя и картофи на фурнаПиле с бамя и картофи на фурна
05 Дек.
Пече се пиле с бамя и картофи на фурна около 30-35 минути на 200 °C....
Свинско с Бамя и Картофи на ФурнаСвинско с Бамя и Картофи на Фурна
15 Март
Пече се на 250 °C до готовност...
Бамя с домати и чесън на тиганБамя с домати и чесън на тиган
16 Окт.
Бамята се почиства от дръжките и се нарязва на парчета по 2 см. Лукът се реже на тънки ивици, чесънът на ситно. Доматките ги измиваме, обелваме и нарязваме на ситно или настъргваме на ренде....
Броколи на фурна с бамя и доматиБроколи на фурна с бамя и домати
18 Януари
Печем на силна фурна, докато остане на мазнина....
Постен гювеч с бамя и картофи на фурнаПостен гювеч с бамя и картофи на фурна
14 Юли
Включете на 200 градуса и печете около час. Поръсете готовия гювеч с прясно нарязан магданоз. Постният гювеч с бамя и картофи на фурна е готов....
Стерилизирана бамяСтерилизирана бамя
12 Дек.
2
Добавете почистения и нарязан на ситно чесън, захар и сол на вкус и варете до сгъстяване на соса....
Консервирана БамяКонсервирана Бамя
17 Април
1
Нарязвате лука на полумесеци и го слагате в буркана заедно със зърната черен пипер и копъра. Нареждате бамята и прибавяте солта, захарта, оцета и аспирина, който е добре счукан, за да се разтвори....
Маринована БамяМаринована Бамя
30 Април
Приготвяме си буркани, като на дъното им поставяме оцета, солта, захарта и други подправки. Нареждаме бамята, като накланяме самия буркан, за да се уплътни добре. Между бамята поставяме скилидките чесън....
Бамя - туршияБамя - туршия
03 Юли
Измиваме много добре под течаща вода крехката бамя и я бланшираме във вряла вода докато леко потъмнее. Избираме достатъчно голям буркан и сипваме в него нарязания копър, магданоз, лук, скилидките чесън, солта, захарта,...
Кисела бамяКисела бамя
04 Окт.
1
На дъното на 1 голям буркан сложете всички подправки и върху тях наредете бамята. Долейте вода до гърлото на буркана, затворете го и стерилизирайте 5-6 минути....
Панирана бамяПанирана бамя
06 Януари
Разбийте до получаване на каша. Разделете бамята на 2 части, защото ще я пържите на 2 пъти....
Пържена бамяПържена бамя
30 Септ.
Нарежете на еднакви парченца. Бланширайте бамята във вряща подсолена вода за 5 минути. След това я отцедете в гевгир добре, като накрая пак попиете излишната влага....
Стерилизирана бамяСтерилизирана бамя
20 Септ.
На дъното на буркан (400 мл) сложете 1 к.л. сол. Покрийте дъното с доматен сок и започнете да нареждате бамята. Редувайте бамя и доматен сок, докато напълните бурканите....
Пикантна бамяПикантна бамя
14 Януари
Към тях прибавяме измитата и почистена бамя и оставяме на котлона за още 15 минути. Заливаме с вода и варим на тих огън до омекване на бамята....