Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Търсене в сайта

Премахване на въшки с оцетПремахване на въшки с оцет
08 Януари
Рецептата за премахване на въшки с оцет е от народната медицина....
Скумрия на фурна с оцетСкумрия на фурна с оцет
25 Май
6
Поръсват се скумриите с оцета и се пекът в загрята фурна на 200 за около 20 минути....
Скумрия на фурна с оцетСкумрия на фурна с оцет
25 Май
6
Поръсват се скумриите с оцета и се пекът в загрята фурна на 200 за около 20 минути....
Производство на ПроволонеПроизводство на Проволоне
11 Август
При производството му сгъстената част се нарязва на много дребно, загрява се и се разтегля, докато още е топла....
Производство на рокфорПроизводство на рокфор
04 Юли
При производството на килограм от световно известното сирене са нужни средно 4.5 литра мляко. Началото на производството е като при всяко друго сирене....
Производство на пармезанПроизводство на пармезан
10 Май
Оказва се, че пармезанът всъщност е най-известното сирене в света – производството му много внимателно се контролира от Консорциума на производителите на сиренето Parmigiano reggiano....
Производство на горгонзолаПроизводство на горгонзола
28 Ноем.
1
Производството на Горгонзолата изисква сиренето да се дупчи с цел пеницилиновата бактерия да проникне по-дълбоко. Кората на готовото сирене пък се мие със саламура....
Риба на скара с балсамов оцетРиба на скара с балсамов оцет
08 Април
Изчистете и измийте хубаво рибата. Смесете черният пипер и зеленчуковата подправка, и с получената смес намажете рибите от двете страни. Напръскайте я с балсамов оцет и я оставете за около 30 минути да престои. Намажете...
Производство на сирене КачокавалоПроизводство на сирене Качокавало
25 Август
Тези два вида сирене се приготвят по различен начин и изглеждат различно, но при производството им има моменти, които си приличат....
Премахване на въшки с газ, мас и оцетПремахване на въшки с газ, мас и оцет
08 Януари
Количествата може да промените според дължината на косата. Получената смес се нанася на скалпа и косата и се покрива с найлон и хавлиена кърпа за 2 часа, след което се измива обилно с шампоан....
Ябълков оцетЯбълков оцет
12 Дек.
2
Съхранявайте домашният оцет на студено място. Ябълковият оцет ще бъде годен след 2 месеца....
Противогрипен оцетПротивогрипен оцет
08 Май
Варете 10 минути на водна баня. След изстиване прецедете и смесете с оцета. Приема се по 1 чаена лъжичка, разтворена в 50 милилитра гореща вода, 3 пъти на ден. Не приемайте дълго време!...
Малинов оцетМалинов оцет
03 Септ.
Завържете гърлото на буркана с плат и го дръжте 14 дни на слънце. След това прецедете оцета през тензух, налейте го в бутилки и ги затворете....
Малинов оцетМалинов оцет
13 Септ.
Сипете малините в буркан. Отгоре насипете захарта и след това залейте с оцета. Затворете добре буркана и сложете в хладилника. Малиновият оцет трябва да е готов след 3 седмици. Трайността му е до 6 месеца, съхраняван...
ОцетОцет
15 Април
Технологично производство на оцет В съвременното производство на оцет се различават два вида преработвателни процеси: традиционните процеси – като производството на оцета Балсамико, и откритата ферментация....
Храни за производство на албуминХрани за производство на албумин
14 Юни
Албуминът е най-разпространеният протеин в кръвта, заемащ около 60 процента от нея. Изработва се от клетките на черния дроб, наречени хепатоцити, но може да се набави и от храната. Този протеин е важен за регулиране...
Свински пържоли на скара и вишни с балсамов оцетСвински пържоли на скара и вишни с балсамов оцет
20 Окт.
Сервирайте свински пържоли на скара и вишни с балсамов оцет с червено вино по ваш избор....
При побеляване на косата - отвара от коприва с оцетПри побеляване на косата - отвара от коприва с оцет
22 Януари
Рецептата за отвара от коприва с оцет при побеляване и падане на косата е от книгата на Людмила Бабенко - "Энциклопедия народной медицины", 2011...
Домашен гроздов оцетДомашен гроздов оцет
14 Януари
Бутилките се затварят с капачки и се оставят на стайна температура за четиринадесет дни. Домашният оцет се филтрира и се ползва за овкусяване на ястия. Домашният гроздов оцет е готов....
Оцет от джанкиОцет от джанки
20 Ноем.
След това се изваждат и нареждат върху табли, да се изсушат на слънце или пък се изсушават в слаба фурна, а като станат готови, се запазват на сухо място....
Натурален ябълков оцетНатурален ябълков оцет
26 Ноем.
1
Съхранявайте го на тъмно и хладно място. С времето той ще се избистри. Използвайте този натурален ябълков оцет за овкусяване на различни салати и супи....
Оцет с бъзОцет с бъз
05 Юли
Накиснете цветчетата от бъза в силно подсолена вода за 4 минути. Извадете, измийте и ги разстилете върху няколко пласта кухненска хартия, за да изсъхнат. Затоплете оцета, виното и захарта в голяма тенджера. Сипете цветчетата...
Истински ябълков оцетИстински ябълков оцет
23 Април
На два-три дни разбърквайте внимателно. Накрая прецедете оцета през марля няколко пъти. Покрийте с марля гърлото на съда....
Домашен ябълков оцетДомашен ябълков оцет
19 Окт.
5
Употребява се в готварство, за лечебни рецепти, за сваляне на кръвното и излишните килограми....
Червен ароматизиран оцетЧервен ароматизиран оцет
03 Окт.
Оставете оцета да престои на топло място за около 2 седмици, след което го прецедете и налейте в чиста бутилка. Полученият ароматизиран оцет е изключително подходящ за зелеви салати и рибени супи....