Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да съчетаете виното с плодовеНачини за съчетаване на плодове с вино
Директна добавка към виното
Начин да съчетаете плодовете с виното е като ги добавите директно във виното....
02 Януари
Съчетание на цветовете – оранжевоВ облеклото също е много ефектно да съчетаете оранжево с цвета на небесната синева.
Оранжевото изглежда много добре в съчетание с черно – това се отнася както за облеклото, така и за интериорните решения....
14 Окт.
Съчетание на цветовете – лилавоСъчетанието на розови и лилави нюанси несъмнено подсказва за женственост, наситена с много топлина....
08 Юли
2
Съчетание на цветовете – червеноСъчетанието на червено и черно е подходящо за обличане, то се смята за едно от класическите съчетания и е много стилно....
29 Юни
Съчетание на цветовете – синьоСиньото изглежда добре в съчетание с различните нюанси на розовото – тъмно, светло, както и с цвят фуксия и с цикламено.
Тъмно синьото изглежда добре в съчетание с оранжево....
26 Юни
Съчетание на цветовете – жълтоЗа любителите на по-умерените съчетания са подходящи комбинациите от жълто и бяло или жълто и кафяво. С тези умерени цветове жълтото изглежда наистина ефектно и върху него се акцентира още повече....
21 Юни
Оранжево вино: ползи и правилно съчетание с храниОще една причина да пиете оранжево вино по-често.
Вижте още за оранжевото вино!...
19 Юни
Пъстърва с бяло вино на фурнаСипете виното на дъното на тавичката - трябва да покрива не повече от половин пръст.
Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете на умерена фурна около 25-30 минути под фолио и 15 открити, за да се запече кожата....
09 Март
Шаран с бяло вино на фурнаПоднесете на трапезата печения шаран цял, като го украсите с маслинки, чери домати, зелени подправки и резенчета лимон.
Шаранът с бяло вино на фурна е много вкусен....
28 Март
Кексът с червено вино на прабабаЯйцата се разбиват, прибавя се червеното вино, после захарта. Разбърква се до разтопяване на захарта с дървена лъжица или тел за разбиване....
23 Ноем.
2
Октопод в червено вино на тиганНие харесваме октопода в червено вино на тиган за мезе, но чудесно би се комбинирал с ориз като основно ястие....
05 Дек.
Хек с бяло вино на фурнаПочистената и измита риба накисваме добре от всички страни в марината, приготвена от смесените бяло вино, зехтин, лимонов сок, сол, чесън на прах и черен пипер....
24 Април
Бяла риба с вино на фурнаОколо нея се нареждат доматите и лукът, нарязани на кръгчета.
Добавят се маслото, дафиновите листа, чубрицата, черният пипер и солта. Залива се с виното и се запича в умерена фурна. Сервира се топла....
21 Май
Пържоли с бяло вино на фурнаОставят се за 3 часа на студено, след което се посоляват, заливат се с виното, покриват се с алуминиево фолио и се запичат в загрята фурна....
25 Ноем.
1
Неправилно съчетание на храни и продуктиФундаменталният принцип на разделното хранене е да се изключва съчетанието на въглехидрати и белтъчини по време на един прием на храна. За комбинирането на другите хранителни вещества няма ограничения и норми....
05 Дек.
Цветово съчетание на тапетите и стенитеДизайнерътМарк Маколи е създал кратък „пътеводител” в осем стъпки как да се ориентираме и да изберем подходящите съчетания на цветове....
22 Ноем.
1
Свинско със зеленчуци и вино на тиганПуснете дафиновия лист, разбъркайте и налейте червеното вино.
Пържете свинското докато ястието остане само на мазнина.
Свинското със зеленчуци и вино на тиган се поднася веднага....
18 Август
Пилешки пържоли с бяло вино на фурнаВ същата мазнина сложете лука, нарязан на полумесеци, чушката - на големи парчета, и картофите на колелца.
Пържете до леко омекване на продуктите. Налейте бялото вино и след няколко минути изключете....
16 Август
Свински пържоли с червено вино на фурнаУкрасяваме свинските пържоли с червено вино на фурна и с репичките.
Рецептата за свински пържоли е изпълнена.
Забележка: Ако обичате свински пържолки, опитайте и тази рецепта за крехки свински пържоли....
17 Май
Билково вино за подсилване на зъбния емайлЗалейте 50 грама от сместа с 1 литър силно червено вино, сложете да заври на слаб огън за 30 минути.
Увийте и оставете за един час. Прецедете. Да се съхранява на тъмно и хладно място....
10 Юни