Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тесто за хлябОмесеното тесто се слага в намаслена с растително масло купа и се покрива с кърпа. Оставя се да втаса встрани, докато удвои обема си два пъти....
10 Март
Да си направим тесто за хлябСлед това изберете съда, в който ще замесите тестото. Може да е тава или друг подходящ съд....
06 Май
6
Маймунски хляб с готово тестоСервираме и консумираме маймунския хляб с готово тесто веднага, докато е съвсем топъл....
27 Юни
Кренвиршки с тесто за японски млечен хлябНадявам се да опитате тази рецепта за кренвиршки с тесто за японски млечен хляб.
Да Ви е вкусно!...
17 Януари
Да си направим домашно тесто за хляб и пицаЗамесват се тесто, като постепенно се добавят 1 яйце, омекналото масло, захарта и солта.
Тестото се меси 20 минути, като накрая се уря в масата. То трябва да се получи нежно....
26 Окт.
Тесто за хляб от лимец и бяло брашноЗамесваме меко тесто. Тестото го слагаме върху посипано с брашно място и замесваме докато стане пухкаво и меко....
26 Юни
Чеснови хлебчета от тесто за машина за хлябЩе останете очаровани от тези Чеснови хлебчета от тесто за машина за хляб....
07 Януари
1
Тесто с картофено брашно за плосък хляб или пицаРазмразете тесто с картофено брашно за фокачa, плосък хляб или пица преди печене....
09 Юни
Фугас с черни маслини с тесто от машина за хлябВключва се на режим „месене” и когато тестото е готово, се премесва върху посипана с брашно повърхност, като се добавят маслините. Тестото се разточва на правоъгълник и се правят нарези с остър нож....
10 Февр.
Пълнозърнест хлябПълнозърнестият хляб е една от най-ценните храни за хората, стига той да е направен от качествена суровина и да не е придружен от нежелани съставки като подобрители, стабилизатори и консерванти. По своята същност пълнозърнест...
24 Февр.
Хляб ЕзекилОставете тестото за около 20 минути, за да втаса. След това изпечете.
Нека кажем обаче защо е важно за този хляб да се използват кълнове....
05 Март
Перга (пчелен хляб)Освен мед, пчелинът предлага още много природни продукти с широко приложение в медицината, козметиката, стоматологията, фармацевтиката. Сред тях се отличава една субстанция, наричана перга, но позната и с други наименования...
26 Февр.
ХлябЗамесете тесто по еднофазен (директен) начин от разбитите яйца, леко затоплените млека, захарта, солта и маята /размита в затопленото прясно мляко, ако е прясна/.
2....
17 Февр.
1
Медено тестоМеденото тесто може да използвате веднага или да приберете в хладилника и да приготвите меденки в рамките на няколко дни....
11 Септ.
Лучено тестоВ това кладенче започваме да добавяме един по един продуктите и омесваме много добре, докато се получи меко и нелепкаво тесто....
19 Август
2
Лудо ТестоЗамесва се меко тесто и се слага в намазнен плик или купа с капак.
Слага се в хладилник за 4-5 часа, но може и 1 нощ.
*Тестото може да стои до 1 седмица в хладилник....
13 Април
4
Хладилно тестоЗамесвам меко тесто. Оставям го да си почине за 20 минути.
После може да се работи с него веднага или да се прибере в намазнен плик в хладилник и да се обработва на другия ден....
07 Февр.
Постно тестоЕдно такова тесто без набухвател е подходящо за разточване на кори за баница, за пърленки, плоски безквасни хлябове, тънко тесто за пица и други....
14 Май
Пясъчно тестоЗависи все пак и от дебелината на пласта маслено тесто.
Направете чудни и вкусни сладкиши с това пясъчно тесто.
Успех!...
24 Април
Универсално тестоЗамесва се гладко и еластично тесто.
Тестото се оставя да втаса. От полученото тесто може да се оформят сладки и солени кифлички, пити, тутманици.
Универсалното тесто е готово....
03 Август
1
Нестареещо тестоОт тестото се правят питки, мекици, блат за пица и сладки.
Нестареещото тесто е готово....
28 Август
2
Бирено тестоС бирено тесто могат да се направят бирени питки или да се да използва за тесто на пица....
22 Юли