Мухлясало Сирене
Търсиш информация за Мухлясало Сирене? Разгледай последните ни публикации и статии за Мухлясало Сирене.
Как се ражда мухлясалото сиренеБялата плесен: Приготвянето на сирене с бяла мухлясала коричка изгражда специалитет като Камамбер. В специален цилиндър се слага извара, която се отцежда....
РокфорИ понеже овчарят бил доста изгладнял, решил да похапне от мухлясалото сирене, което, за щастие, го очаровало в апетитния си вкус. По този начин започнало да се произвежда преди векове истинското сирене Рокфор....
Съвети при мухъл по хранитеВ почти всеки хладилник може да бъде открито мухлясало парченце сирене или кашкавал, вкиснала супа, кисело мляко, покрито със синьо-зелена плесен....
Безопасен ли е мухълът по хляба?Това не се отнася за някои специфични видове сирена, като Бри, Камамбер и Горгонзола, които се водят деликатес заради присъстващата в тях бактерия....
РизлингТе отчаяно чакали завръщането му, а гроздето, което било основният им източник на прехрана, се сбръчквало и мухлясвало....
Горски ПлодовеГорските плодове са отлично допълнение на платата със сирена, отлично си пасват с бяло вино и шампанско....
Дива ферментация - що е то?Ферментацията ни дава много основни продукти като хляб и сирене и любимите ни лакомства, включително шоколад, кафе, вино и бира....
Малки трикове за перфектен сушен хлябКакво да избягвате
- Много влажни хлябове (като тези с масло, яйца или мляко) съхнат по-бавно и могат да мухлясат;
- Хляб с пълнежи (маслини, сирене, сушени домати) – често изгарят или горчат при сушене....