Gotvach.bg»Статии»Свойства на шоколада
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Свойства на шоколада

Търсиш информация за Свойства на шоколада? Разгледай последните ни публикации и статии за Свойства на шоколада.
Плодов сок замества мазнините в шоколада?Плодов сок замества мазнините в шоколада?
17 Септ.
Бон коментира: "Този начин на производство се грижи да се съхранят свойствата, които правят шоколада "шоколадов"....
ШоколадШоколад
15 Февр.
1
Важно е да се знае, че никое от тези масла не може да замени на 100% какаовото масло по вкус и физико-химични свойства....
Ето защо не трябва да прекалявате с шоколадаЕто защо не трябва да прекалявате с шоколада
28 Май
Шоколадът се произвежда от какаови зърна. Един от най-характерните свойства на шоколада е, че той съдържа голямо количество калории и захар....
Защо трябва да хапвате шоколад в малки количества редовно?Защо трябва да хапвате шоколад в малки количества редовно?
11 Окт.
Всъщност полезните свойства на шоколада се дължат най-вече на съдържащото се в сладкия продукт какао....
Мания за шоколад! Факти, които не знаете за какаовото изкушениеМания за шоколад! Факти, които не знаете за какаовото изкушение
27 Юли
Музеи на шоколада Историята на шоколада се оценява на три хиляди години. На шоколада често и съвсем не неразумно се приписват не само лечебни, но и мистични свойства....
Кой точно е шоколадът за здраве и добро настроение?Кой точно е шоколадът за здраве и добро настроение?
07 Февр.
Ето някои свойства, които черния шоколад притежава: 1. контролира апетита; 2. съдържа фибри, които естествено потискат глада; 3. пълен е с антиоксиданти; 4. повишава настроението; 5. съдържа влакна и магнезий; 6....
Яжте шоколад без никаква вина и притеснение. Ето защоЯжте шоколад без никаква вина и притеснение. Ето защо
24 Ноем.
Флавоноидите в шоколада имат антивирусни, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Следователно те могат да помогнат за намаляване на честотата на настинките и за повишаване на имунитета....
Яжте шоколад всеки ден, за да сте здрави!Яжте шоколад всеки ден, за да сте здрави!
05 Април
Освен това какаото, което се съдържа в шоколада, може не само да стабилизира производството на хормона на удоволствието допамин, но и притежава почти същите свойства като тези на витамините....
Шоколадът цери куп болестиШоколадът цери куп болести
03 Окт.
Шоколадът е полезен за сърцето, тъй като съдържа антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Те благоприятстват понижаването на кръвното налягане и подобряването на инсулиновата резистентност....
Шоколадът е помощник срещу инсултШоколадът е помощник срещу инсулт
01 Февр.
Те имат антиоксидантни свойства. "Необходими са още изследвания, за да установим дали шоколадът наистина намалява опасността от инсулт....
Шоколадът ни прави дълголетнициШоколадът ни прави дълголетници
14 Окт.
Все още не е ясно защо, но някои свойства на шоколада са по-ефективни при мъжете, отколкото при жените. Същото изследване доказва и ползите на няколко блокчета тъмен шоколад у върху сърцето....
Историята на шоколада или кой го създаваИсторията на шоколада или кой го създава
28 Окт.
През 17 век хората приписват чудотворни свойства на шоколада и дори го използват като лекарство....
Млечен шоколад? Да, но с едно наумМлечен шоколад? Да, но с едно наум
23 Дек.
Лечебните и терапевтични свойства на какаовите продукти са се прилагали още при случаи на хрема, анемия, анорексия, спадане на либидото, температура и др. Днес се влагат и в редица козметични продукти....
Как точно шоколадът спомага за отслабванетоКак точно шоколадът спомага за отслабването
09 Март
Благодарение на това свойство шоколадът помага да се отървете от депресията, подобрява настроението, регулира кръвното налягане и дори предотвратява инсултите....
Честваме Европейския ден на шоколадаЧестваме Европейския ден на шоколада
07 Юли
Шоколадът е класическо лакомство, което има редица полезни свойства. Той действа добре на сърцето и мозъка, подобрява кръвното налягане и понижава риска от тромбози....
Изкуственият шоколад и вредата от негоИзкуственият шоколад и вредата от него
28 Август
Най-скъп измежду компонентите, съставляващи шоколада, е какаовото масло. Вкусът и физико-химичните му свойства го правят полезна и популярна храна....