Всичко си зависи от сорта. Има сортове картофи, които са само за пържене и колкото и да ги вариш никога няма да омекнат. Тези минути са много относителни.
Количеството на маята много зависи и от качеството и. Има по силни и доста слаби. Аз използвам троянска и заради това слагам повечко капчици. Радвам се, че сте харесали рецептата ми. :)
Никой в Елена не слага червен пипер на филето, защото когато престои малко и започва да хваща паяжина. Сага се единствено черен пипер и чубрица, като съотношението им е в зависимост от количеството което сами предпочитаме.
тези гъби в България са познати под името тръбенка. Дори се берат в доста големи количества тук и се изнасят за Китай. Лично за мен са едни от най вкусните гъби.
ако мога да добавя един съвет от мен- най добре е солта да бъде морска трапезна сол. просто осолява по добре от обикновената йодирана. задълнително да бъде от атанасовско езеро, а не тази от тунис с нея най много да си похабите месото.
За 1 кг брашно се използва 1 бр. жива мая, а една суха мая се равнява на половин жива. Щом брашното е кг и съм написала само Мая значи не е суха. Относно млякото ако имате желание използвайте и тертер 10%. Мисля , че тези % масленост ги използвате просто за заяждане и трупане на точки от коментари.
Моите коментари