Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Биляна Владова»Моите форумни постове

Моите форумни постове

Биляна ВладоваКупувате ли ягоди или зелена салата през януари?
какво значи извън сезон? в нашата държава в този момент климатичните условия не са подходящи не значи, че във всяка една страна е така. щом искане по добро качество не пазарувайте от големите вериги, използвайте специализираните магазини.
Биляна ВладоваСандъчета със свежи подправки в кухнята?
задължително магданоз, но не коренов и декоративни люти чушки
Биляна ВладоваКулинарни събития край Велико Търново
всяка година в гр. елена има празник на еленския бут, а в гр. златарица празник на градинарската чорба, но за точните дати не съм сигурна. бута е около димитровден
Биляна ВладоваБез кой кухненски помощник не можете?
моят кухненски помощник не е уред, а огромната ролка с хартия. всичко мога да нарежа или разбия на ръка, но без хартия не мога
Биляна ВладоваКакъв чай пиете?
предпочитам да пийвам мурсалски чай, а също и веднъж дневно черен чай с бергамот.
Биляна ВладоваКакво кафе пиете? Препоръчайте качествено кафе
от известно време и аз съм фен на Tchibo, аромата е страхотен и някак си мек не натрапващ се пасва на моят вкус
Биляна ВладоваКакво сирене купувате и защо?
живея в гр. елена и препоръчвам вакумираното сирене на местната мандра, а също и млякото им, което е с 2% масленост. нещата с кашкавала стоят по друг начин. купувам само и единствено на братя пееви. страхотен кашкавал. супер качествен, почти като домашен.
Биляна ВладоваКакви са вашите три любими десерта?
Тирамису, торта Африка и задължително баклава са най лесните начини някой да стигне до сърцето ми
Биляна ВладоваОставаме ли верни на традициите в кухнята?
Подкрепям мнението на Гергана Георгиева всеки обича ястията на баба и мама, но както казва не веднъж баба всеки понякога иска да приготви и нещо изкилиферчено . Мисля, че е най добре нещо средно между традицията и изкилиферченото.
Биляна ВладоваКакъв тиган ползвате за палачинки и омлети?
вече не използвам тиган, а само уреда за палачинки от gotvach.bg и омлетите, и палачинките се получават страхотно
Биляна ВладоваПравите ли си домашни маски за коса и лице?
Четох, че тривитаминола омазнява косата когато се прекали с използването му
Биляна ВладоваСпецифики при готвенето на червена леща
дори тази която си бях взела за готвене се свари за не повече от 10- 15 минути, нямаше и 20. приготвях я както другата и стана много вкусна
Биляна ВладоваДиета през зимата
работя в зеленчуков магазин и ми е много лесно с избора на диетични храни, но ходя и на народни танци все пак през зимата водим по застоял живот и си трябва и изразходване на енергия
Биляна ВладоваКолко часа варите месо - пилешко или свинско в буркани ?
свинското месо задължително се вари 3 часа. ако смятате, че няма да изконсумирате консервите за една година по добре варете 4 часа за да не се развалят.
Биляна ВладоваПриготвяли ли сте домашен винен оцет?
виненият оцет се приготвя от вино в което няма захар. просто оставете съдът в който е виното отворен и до 2 седмици ще имате качествен домашен винен оцет.
Биляна ВладоваГотвите ли според сезона?
аз предпочитам лятото да намаля ястията със по тежките меса и да заложа на леки и разхлаждащи гозби. така че да . готвя според сезона.
Биляна ВладоваУмеете ли да боравите с китайски клечки?
мога да се храня с клечки, но не съм от най големите любители на азиатската кухня
Биляна ВладоваЧетете ли етикетите на храните, които купувате?
винаги гледам стока на годност задължително, ако не бързам или е нещо което не съм използвала преди чета всичко