Биляна Владова

Мастър Шеф
Моята стенаРецепти228Статии7Съвети27Коментари430Форумни теми35Постове във форума189За менИзпрати съобщениеточки15005

какво значи извън сезон? в нашата държава в този момент климатичните условия не са подходящи не значи, че във всяка една страна е така. щом искане по добро качество не пазарувайте от големите вериги, използвайте специализираните магазини. 


задължително магданоз, но не коренов и декоративни люти чушки

всяка година в гр. елена има празник на еленския бут, а в гр. златарица празник на градинарската чорба, но за точните дати не съм сигурна. бута е около димитровден

моят кухненски помощник не е уред, а огромната ролка с хартия. всичко мога да нарежа или разбия на ръка, но без хартия не мога

от известно време и аз съм фен на Tchibo, аромата е страхотен и някак си мек не натрапващ се пасва на моят вкус

живея в гр. елена и препоръчвам вакумираното сирене на местната мандра, а също и млякото им, което е с 2% масленост. нещата с кашкавала стоят по друг начин. купувам само и единствено на братя пееви. страхотен кашкавал. супер качествен, почти като домашен.

Тирамису, торта Африка и задължително баклава са най лесните начини някой да стигне до сърцето ми 


Подкрепям мнението на Гергана Георгиева всеки обича ястията на баба и мама, но както казва не веднъж баба всеки понякога иска да приготви и нещо изкилиферчено
. Мисля, че е най добре нещо средно между традицията и изкилиферченото.


вече не използвам тиган, а само уреда за палачинки от gotvach.bg и омлетите, и палачинките се получават страхотно

Четох, че тривитаминола омазнява косата когато се прекали с използването му

дори тази която си бях взела за готвене се свари за не повече от 10- 15 минути, нямаше и 20. приготвях я както другата и стана много вкусна

работя в зеленчуков магазин и ми е много лесно с избора на диетични храни, но ходя и на народни танци все пак през зимата водим по застоял живот и си трябва и изразходване на енергия

свинското месо задължително се вари 3 часа. ако смятате, че няма да изконсумирате консервите за една година по добре варете 4 часа за да не се развалят.

виненият оцет се приготвя от вино в което няма захар. просто оставете съдът в който е виното отворен и до 2 седмици ще имате качествен домашен винен оцет.

аз предпочитам лятото да намаля ястията със по тежките меса и да заложа на леки и разхлаждащи гозби. така че да . готвя според сезона.

мога да се храня с клечки, но не съм от най големите любители на азиатската кухня

винаги гледам стока на годност задължително, ако не бързам или е нещо което не съм използвала преди чета всичко