Биляна Владова
Мастър Шеф
Моята стенаРецепти228Снимки341Статии7Съвети27Коментари430Форумни теми35Постове във форума189За менИзпрати съобщениеточки14940
с приятелят ми живеем в Елена и следващата седмица има празник на еленският бут. винаги е огромен празник. всяка година колят прасе, има изложби и дегустации на гозби със свинско приготвени по рецепти на нашите баби. тази година дори ще е 3 дни
на 14 започва вечерта, а прасето ще е на 15 ( събота). предната година беше само един ден и имаше над 20 000 гости, заради това решиха тази година да е 3 дни
лятото работя много и нямам много време да се храня денем, а нощем спя супер изморена. зимата е малко по трудно, но гледам до към 21- 22ч. да съм приключила с храненето.
Саламурата се прави от шест литра вода, в която се размива един кг морска трапезна сол. Тази рецепта я знам от бабата която ме научи да правя сирене, а тя цял живот се е занимавала с отглеждане на животни и преработване на млякото.
иман, но в него записвам само рецепти които съм пробвала. от леля знам, че не изпробвана рецепта не се записва
понеже аз ям прекалено солено предпочитам когато готвя да не слагам сол или ако сложа са буквално няколко прашинки. по добре всеки да се посоли според вкуса си, отколкото да е прекалено солено
аз ги правя фаршировани, бързо, лесно и много вкусно. никога те остават. днес точно такава рецепта качих
за мен най качествени са тези които си произвеждам аз. гледам през лятото да се направя подправки за зимата
то традиция знам, че е в четвъртък, но аз ги боядисвам събота само тогава мога да се измъкна от работа
и аз продавам същият боб и съм го пробвала, хубав е, а продавам и един Киргизия и той е добре, но е на партиди. точно за това питам как да позная хубавата партида. относно български не смея и да си помисля, че може да има на друго място.