Кюфтенцата с кашкавал са ми любими,а ако ще пробваш дроб,пробвай арнауд джигер.Унииииикален е!Скоро ще кача рецепта,само че аз го правя на големи парчета и го пека,а те на малки и го пържат.Но съм с болен стомах и преиначавам всяка рецепта.Пробвай,няма да съжаляваш :)
Рецептата е чудесна,често приготвям такъв сос за едно пилешко с точени кори.Единственото,което ми е ново е майонезата,аз слагам топено сирене и бъркам до получаването на еднородна смес.Но ще пробвам и с майонеза :)Мисля,че и малко печен сусам ще му стои много добре.Страхотна рецепта!
Всъщност любовта ми към турската кухня е от ресторанта,в който работех.Турците имат страшно много подправки и не всичко може да се намери в България,за да се доближим максимално до тяхната кухня.Уникална е!
Благодаря,аз също не обичам да пека чийзкейк :) А бисквитите имат страхотен аромат,в добавка и какаото,което придава разкошен аромат,като на скрит шоколад :))))
Не мисля,че е така.Аз както споменах използвам само суха и винаги резултата ми е повече от отличен.Докато майката на мъжа ми използва само жива .. мине,не мине питките и са като на първолак.И не го казвам,за да набедя жената,напротив - доста добра кулинарка е.Но пък в крайна сметка,на кой каквато му допада.Това е идеята на избора :)))
Сия,аз изполвам само суха мая,но задължително я оставям да се яктивира.Така се застраховам,че маята ще си свърши работата.И на мен ми се е случвало няколко пъти да сложа пакетче и изобщо да не мръдне,при което слагам второ,маята се активира и всичко е ок.Но ако вече е замесено тестото,нищо не може вече да се направи. :)
Може би е необходимо да я да го държиш повече време да се охлади .. На мен само първия ми опит беше несполучлив,но не бях сложила желатин и като махнах стената на ринга и се разтече.Какво точно не ти се получава?Разтича ли се?
Абсолютно съм съгласна,че това не е рецепта за лаваш.Първо няма царевично брашно,второ няма мая,трето се маже с яйце и кисело мляко.А снимката е на някакви пърленки вероятно.Лаваша е издут като балон и е изцяло кух отвътре.Точно за това се маже,за да може яйцето да запечата тестото и да се получи ефекта с издуването.А белия лаваш,който прилича на питките за дюнер не се маже с яйце и се покрива при изваждането от пеща.Но това не е рецепта на никой от двата!Не знам как така си пишете някакви измислени рецепти.Като слагате името на нещо толкова известно като този турски хляб,поне се поинтересувайте наистина как се прави!Ще ви кача снимка,за да добиете някаква представа.
Моите коментари