Водата прави хрупката коричката отвън,а отвътре остава мек на памук.Рецептата е автентична,взета е от моя позната от стар хлебарм,който цял живот се е занимавал с това.Сигурна съм,че ще ви върне в детството.
Винаги,когато няма да използвам тестото веднага го слагам в хладилника.Слагам го в плик,намазан с олио,за да не залепне.След като го извадя от хладилника,задължително го оставям да стане на стайна температура,премесвам го няколко пъти ,правя формата,която желая и оставям да втаса преди да го сложа във фурната.Резултата винаги е перфектен,ако следвате тези прости правила :)
Ваня,никак не е трудна.Печенето на патладжана е изцяло моя измислица,принципно те дупчат патладжана и го слагат цял да се пържи.Но аз рядко пържа,опитвам се да готвя здравословно и всичко пека.Рецептата е много лесна.Може да те забави малко печенето на патладжана,но придава уникален аромат като на печено на дървени въглища.А вече като изпечеш патладжана всичко друго става много бързо.А резултата ти гарантирам,че си заслужава всяка минута,прекарана в кухнята :).
7 гр. е маята,аз лично използвам тази на др.Йоткер.Правила съм рецептата и със зехтин,но не ми допадна много,защото преобладаваше миризмата на зехтина и промени много очаквания аромат.
Питките са изключително хрупкави и с този аромат на масло съм сигурна,че надали има домакиня,която да не ги прави за закуска :)
Питките са изключително хрупкави и аромата на масло ги прави предпочитани за всяка маса. :)
Никога до сега не съм правила баклава.Това е единствената рецепта,която ме вдъхнови от първо четене да запретна ръкави.Благодаря за страхотната рецепта!
Майка е от този край и като бях малка летата ни минаваха там.Спомням си,че мъжете след препиване умираха за тази мътеница.Тя е като айряна,но има много специфичен резлив вкус,като на прокиснало мляко.Не знам точната технологията на приготвяне,но това е най-близкото сравнение,което мога да направя :)
Моите коментари