Бих дала и 10 точки за това ястие точно, защото е авторско. Какво би се получило, ако се използва и представя една и съща рецепта?!? Би ми било отегчително, особено както някои преписват дословно от книжките (които следователно нямат и снимки!!!), скучно! Креативността е талант и не на последно място е важен вкусът на семейството. Никога няма да приготвя ястие, по точната рецепта, ако любимите ми хора няма да опитат. Тук не работим по определен рецептурник, а предлагаме различни вариации и интерпретации, които разширяват и иноватират не само българската, но и интернационална кухня. Отърсете се от стериотипите и бъдете солидарни с идентичният вкус и кухнята на всеки участник!!! Поздрави!
Моля, да бъда извинена за част от съставката на десертът, опорочаващ нейното наименование. Преди да направя снимките, съпругът ми се е облажил тайничко и тъй, като е преценил, че нещо липсва, настъргал върху тортата шоколад. Той не знаеше за промяната в продуктите. Обърках се, защото се постарах да представя постна рецепта. При вече свършен факт, му пожелах приятен апетит! Съжалявам, но шоколадът не присъства в състава на продуктите. Благодаря и на администраторите, затова, че я публикуваха, въпреки нашата неволна грешка. Добър апетит!
Следващият път използвай миксер. В началото и аз бърках в буркан, но имам слаби китки и се уморявах бързо. По същият начин си бия и масло- от каймака на прясното мляко, не обичам от кисело. Става вкусно, натурално. Изплаквам го в няколко студени води и прибирам на топки във фризера. Вадя по малко.Първо пробвах в блендера, с приставка за майонези и кремове. Нещо не ми се получи и я качих високо да не я виждам (за сега). С миксер е по-бързо и сполучливо. Поздрави!
Обожавам гъби във всякакъв вариант. Само десерт не съм измислила с тях. За съжаление тази година не остана време да си съберем пресни, а и да си изсушим.
Кулинарна симфония в блюдо, аранжирано екстравагантно с вкусни зеленчуци, гарнирано с блясъка на медния сос. За мен това е истински гурме експеримент. Впечатлена съм Ели! Харесвам комбинацията, колоритната визия и творческото ти старание!
Така, както си го представих - греховно сладък, същевременно лек и сочен. Нежният кисел привкус на изварата се съчетава в блаженство с черният шоколад. Благодарим ти мила, нова рецепта, вкусен сладкиш и най-вече поздрави от Анди! Прегръдки, Съни!
Не ми благодари, мила! Винаги реагирам спонтанно и открито и не мога да не поощря поднесеното с вкус меню. Твоят стил ми допада, защото кулинарията ти е дарба! НЕ ЛАСКАЯ! Или я имаш или .., но тя не е само в теб, а и в много други участници, на които се възхищавам от сърце. Няма да ги изброявам, за да не пропусна някого. Те си го знаят. А за естетиката, тя е заложена в нас, усетът за красивото, призмата, през която виждаш готовото ястие, преди още да си приготвил. Това вече е ТАЛАНТ. И всичко трябва да бъде умерено, защото аз много добре осъзнавам къде съм силна и какво още мога да науча от всички ви! Много често стискам зъби от добро възпитание, когато видя някоя и друга снимка на "ястие" или измачкана покривчица!!! Но пък мислено си анализирам: " Този участник си го харесва, така, както изглежда и както е сервирано. Защо след като него не го дразни, трябва и нас да смущава?!? Тук всеки има различен стил, техника, вкус, умения, НО старание, което трябва да бъде уважено. ( Тук не коментирам гоненето на точки). И още веднъж искам открито да заявя, че българската домакиня е вълшебница! С ограничено време, с малко или налични продукти, с усет и вкус ТВОРИ ЧУДЕСА!!! Моите почитания! Съни!
Очарована съм не само от рецептата ти Дани! А този невен как се вързва с оцветените от ароматното къри кюфтенца.... точно там му е мястото! Чинията ти "грее", моите аплаузи! Определено това ме грабна.
Обръщам сериозната страна, мен лично ме изкушават и четирите сезона. Идеята е добра, тъй като тя позволява да внасяш разнообразие с продукти, които са за предпочитане от всеки. И знам, че нашето удовлетворение в приложеното старание е двойно, когато видим блажените усмивки на любимите хора. Другото е суета!
Чудесна идея Дани. Справедлив вариант за разнообразните вкусове. Като правя пица, я разделям на 4-ри парчета и започвам да я подреждам според вкуса им. Редейки я, ту се забавлявам, ту ми идва да хвърля тавата, но пък нали уцелвам вечерята с един куршум- четири гладника. За мен - без месо, за мама - без маслини, за детето с мнооого царевица, а за мъжа - без царевица!!!! Та твоят вариант за фокачата много ми допада, защото на всеки ще "запуша" устата с любимата плънка, ха-ха. Поздрави мила и усмихнат ден!
Моите коментари