Анонимен
Анонимен
Новак

Моите коментари

Анонимен коментира:
То е много добре някой да даде отговор, но дали е правилен. А колкото до приготвянето на канелони и всички видове паста съм много добре запозната и съм се научила от италиански майстори. 20 години прекарани в Италия са доста добър учител, а и когато ми трябва нещо италианските сайтове могат да ми помогнат. Жалко е за тези дето ще готвят по тези рецепти.
Анонимен коментира:
Вижте нещата са принципни. Представете си, че някъде съм яла нещо с този сос (рагу) и ми е харесал ще се опитам да го направя, но ще е различен. Може да ми хареса, но може да се ядосам, че съм направила тази рецепта. Когато решим да готвим нещо и четем рецепта сами ще решим какво да сложим допълнително или да премахнем. Но ако заглавието бе написано тип Болонезе, тогава е различно. Да не забравяме, че някой готви по рецепти като се учи или е чул за дадено ястие и иска да го направи, а после ще спори, че така се прави. А колкото до алкохола той се изпарява при готвенето, но прави един много различен вкус, гарантирам ви го, защото аз алкохол дори не помирисвам..
Анонимен коментира:
От доста време си меся хляб в къщи. Меся само със суха мая, прясната не ми харесва. На 1 кг брашно слагам 5 до 7 гр. мая. Тестото втасва много добре, хляба е по-добър и не тежи на стомаха.
Анонимен коментира:
И като професионален готвач мога да ви кажа, че за сос Болонезе ви липсват вино, моркови, целина. Можехте да сложите друго име на рецептата.
Анонимен коментира:
След като не сте авторката, не отговаряйте. След като в рецептата пише, че се слагат 4 ч. ч. доматен сок. канелоните, ще се сварят и преварят. На кутията на Барилла пише - време за готвене 30 мин. без предварително варене. А се пълнят добре и сурови.
Анонимен коментира:
Ми като професионален готвач се разровете в италианската кухня да видите къде грешите.Казвам го, защото ми е позната много добре.
Анонимен коментира:
На всяка опаковка, поне така са италианските, пише времето за варене. Засича се от момента на слагането във водата
Анонимен коментира:
спагети - 300 г лук - 1 глава, малка - НЕ се слага,може една скалидка чесън да се и се запържи и се маха, бекон - 150 г, нарязан на кубчета олио - 1 с.л. или зехтин - Зависи каква мазнина ще пусне бекона яйца - 2 жълтъка- яйцата са цели разбити с част от пармезана и не се пържат сметана - 100 мл. течна за готвене -НЕ пармезан - 50 г настърган сол черен пипер босилек - сух, за поръсване - НЕ. върви магданоз
Анонимен коментира:
Рецептата е най-близо до истинската за разлика от много други написани тук. Но масло и салвия не се слагат, бекона пуска достатъчно мазнина.
Анонимен коментира:
След като се пече 30 мин, защо трябва да се варят предварително канелоните?
Анонимен коментира:
С няколко грешки в приготвянето надали ще са така вкусни
Анонимен коментира:
Е 400 гр. спагети са за 4-ма души.
Анонимен коментира:
И с 2 грешки в приготвянето.
Анонимен коментира:
Различните типове спагети имат различно време за сваряване дори “ал денте“ и затова не може да се каже, че трябва да се варят не повече от 8 мин. Същото се отнася за макароните. Когато се варят италиански макарони или спагети не се слага в никакъв случай олио при варенето.
Анонимен коментира:
И двете рецепти са грешни
Анонимен коментира:
Тайната на италианската пица я научих от неаполитански майстор. Дори направена в къщи става по-добра от заведенията тук.
Анонимен коментира:
става и без въртене и хвърляне
Анонимен коментира:
Пене с домати и сметана, Като прочета пене и ме напушва смях. Авторите май не знаят разликата между пене и пенне. А на опаковките пише “пенне ригате (penne rigate) В италианския пене -означава мъжки полов орган, а пенне - писалки