Севдалина, и аз бях изправена пред същата питанка. Живея в провинцията, в града ни има биомагазин, но там сироп от кафяв ориз липсваше. Купих необработен кафяв ориз, импровизирах и ми се получи някакъв заместител. Рецептата съм я качила тук.
Била съм масло само от каймак на прясно и само от каймак на кисело мляко. Сега попадам на този вариант - и от прясно, и от кисело. Ще се пробва. Количеството на водата, което сте посочила обаче не е ли малко?
Администратор, не искам да споря, но правя въпросния Катък с печени чушки, със абсолютно същите упоменати продукти в рецептата. Същите! :) Харесва ми обаче, да променям от части технологията на самата рецептура и да я представя на трапезата( почти винаги )в по-различна визия. Цял живот работя в кухни и гарантирам, че една рецепта, сготвена от двама(трима, пет...)готвача, ще изглежда винаги различно! Поздрави!
Моите коментари