Моите форумни теми

Величка ЩърбановаКои продукти на Tupperware използвате? Мнения
Използвате ли продукти на Tupperware и конкретно какви? Дайте своето мнение, препоръки, моля. Малко инфо: "През 1920 г. Ърл Тапер е собственик на малко бизнес предприятие, но се разорява по време на Голямата депресия. След това започва работа в химическия завод на концерна DuPont, където научава как се произвежда пластмаса. По време на различни експерименти с пластмасови изделия и отпадъчен материал от тях, той изобретява технология от която произвежда пластмасови съдове. Тези чинии, чаши и различни видове кутии не се чупят, не пропускат влага, лесно се чистят и най-вече са безвредни. Предприемачът нарича своите продукти Таперуер и през 1938 г. основава компанията си Tupperware Plastic. Малко след това неговата продукция залива цяла Америка. По време на Втората световна война Тапер получава големи правителствени поръчки не само за пластмасови съдове, но и за газови маски от пластмаса. Но истинският разцвет на фирмата настъпва след края на войната, когато през 1948 г. в компанията започва работа Брауни Уайс. Тя предлага съдовете да се продават директно на американските семейства по време на специални презентации и пикници, на които всеки желаещ можел да се увери в качеството на пластмасовите изделия. Tочно както със своите първи съдове г-н Ърл Тапер е извършил революция в съхранението на хранителни продукти, то и след 70 г., корпорация Таперуер, създавайки иновативни продукти и изненадващи решения за кухнята и дома, продължава да бъде най-добра в своя бранш. Продуктите на Tupperware се отличават с иновативен дизайн, получил огромно признание в световен мащаб. Компанията регулярно печели престижни награди като награда Industrial Design Excellence, награда Reddot, награда IF Sеал, награда Good Design. Съдовете на Таперуер са произведени с изключително внимание и прецизност и са подложени на строг контрол за качество. Гаранцията за качество на Таперуер покрива всички продукти, които покажат дефект на материала. Гаранцията е 30 г. България се присъединява с представителство през 1998 г., а през 2011 г. официално стъпва на родния пазар като Таперуер България. Продуктите на Tupperware са изработени от първата по рода си високотехнологична пластмаса. Благодарение на своята издръжливост, те се превръщат в нарицателно за нечупливи пластмасови продукти, в които се херметизира храна. Заради своята иновативност и практичност емблематичните съдове Tupperware са класирани на пето място от сп. Форчън в категорията „Продукти на 20 век” и днес те се ползват от домакинства в над 105 страни. Tuppеrware предлага разнообразна гама от продукти за приготвяне, съхранение и сервиране на храна. Те могат да се използват в електрически и микровълнови печки."
Величка ЩърбановаМесенето на питката и наричането в Стопанката на Господ - дискусия
Кое или какво Ви грабна в първия момент, когато започнахте да четете книгата Стопанката на Господ. Аз лично много се впечатлих от месенето на питката и наричането. Има ли сред Вас, които месят питка за здраве? Мен ме е учила баба. И ме е учила също, когато меся само хубави неща да си мисля!- Та да стане питката хубава и да накарам хубавите неща да се случват.
Величка ЩърбановаЗнаете ли рецепти за Трахана?
Напоследък забелязвам в групите за здравословно хранене засилен интерес към ТРАХАНАТА - онази от едно време. Някой знае ли рецепти от миналото за ТРАХАНА? Моля споделете.
Величка ЩърбановаДиета Зоната - За и Против?
Изпълнявате ли този режим на хранене? Или изпълнявали ли сте го? Споделете отзиви - положителни и отрицателни.
Величка ЩърбановаИма ли професионални кулинари в готвач.бг?
Със сигурност между нас присъстват професионалисти?! Изразете мнение за рецептите тук.
Величка ЩърбановаГофретник и Рецепти за гофрети???
Споделете с каква марка Гофретник разполагате? -Мнения - положителни и отрицателни. Най- сполучливи рецепти за гофрети.
Величка ЩърбановаДайте препоръки за машина за домашен сладолед!
Проявявам интерес към машини за домашен сладолед. Имащите, моля да споделят инфо - марки, препоръки, негативи...
Величка ЩърбановаОпитвали ли сте Бронирано кафе?
Бронираното кафе най-общо казано е кафе с лъжичка кокосово или краве масло, без подсладител. Опитвали ли сте напитката и как я приема вашият организъм конкретно? Харесва ли ви на вас самите?
Величка ЩърбановаВисоко мазнинно (ниско въглехидратно) хранене (ВМ/НВХ)
Напоследък у нас, в България, набира все по-голяма популярност ВМ/НВ хранене и все повече хора започват високомазнинна диета, без въглехидрати. При нея за забранени хляб, видове пасти, зърнени култури, брашна, зеленчуци, които растат под земята като картофи, моркови, лук, цвекло.... фъстъци, плодове. рафинирано олио, мед и др. Позволени са всички видове меса, мас, сланина, животинска сметана... Според вас ефективна ли е тази диета и до каква степен е полезна от една страна и вредна от друга?
Величка ЩърбановаИзползвате ли семето на динята?
Много изчетох по въпроса в нета... Има ли сред Вас, които консумирате или използвате диненото семе? Как? Мнения и препоръки?
Величка ЩърбановаСмарт (фитнес) гривна или часовник?
Използвате ли смарт (фитнес)гривна или часовник? Каква е разликата по между им? Посочете марката и модела и дали отчитат точно?
Величка ЩърбановаКак да направя домашна халва от брашно и орехи от едно време?
Някой правил ли е домашна едновремешна халва от брашно и орехи?
Величка ЩърбановаКак се прави БЯЛО СЛАДКО?
Издирвам рецепта за БЯЛО СЛАДКО - трикчета за сполучлив резултат!
Величка ЩърбановаОтглеждате ли си тибетска(кефирна) гъба вкъщи?
Много съм изчела за тибетската гъба и кефира в нета, но искам да обменим мнения тук. От колко време я имате и какви са конкретните резултати при консумацията на кефиреното мляко при вас самите? Доволни ли сте или не?
Величка ЩърбановаДомашно песто ( собствена рецепта, ако имате)
Споделете, моля, сполучливи рецепти за домашно приготвено песто и тяхното приложение!