Величка Щърбанова

Мастър Шеф
Моята стенаРецепти536Статии3Съвети8Коментари232Форумни теми16Постове във форума233За менИзпрати съобщениеточки26013

Neli_Neli интересна рецепта! Хубаво ще е да се съхранят подобни автентични рецепти! Благодаря за споделянето! 


Добър въпрос. Да си призная, много рядко ми липсват на мен. Не обичам да ходя на ресторант! Харесва ми да посещавам кафенета, сладкарници и барчета.

Освен във Фантастико в кои други вериги има "Panko Breadcrumbs"?

Аз много съм си патила от фалшиви оцети... Ползвам вече само винен оцет "Кулинар" на Винпром Плевен. Той не ме е подвеждал! 


Използвам ги и още как!? Първото за което се сещам е гьозум(джоджен). Прави се запарка(чай) - от цели стръкове или сушени листа -при болки в стомаха и колики - при деца и възрастни. Желателно е да се пие непосдладен, леко охладен. Това го знам от баба ми, майка ми- те са го прилагали върху мен! Аз от своя страна върху моите деца. Препоръчвам! 


Каша със сирене, доматена супа с фиде. Ама с истински продукти- от село! 


Основно за мариноване на меса.
Освен това, когато приготвям пилешки хапки, веднага след изпържването им ги напръсквам със соев сос. Вкусът им е уникален!

Посипвам плода със захар и го оставям една нощ. След това преценям - не, да и колко.

Червеното цвекло варя необелено, с няколко дафинови листчета, чесън скилидки, черен пипер на зърна и малко сол. Това е ако цвеклото минава през термична обработка. Сурово ако е - няма как да стане.

Сдъвчете листенце или две градински здравец бавно и продължително, след което изпийте няколко глътки вода. Изпробвано.




Класическата салата" Цезар" - зелена салата, айсберг, краставици, сос"Цезар", пилешко месо, пармезан, крутони и маслини 


Във всяка рецепта за козунак мисля, че може изцяло захарта да се замени с течен подсладител. Аз слагам една част захар и една част течен подсладител.

И на мен ми се е случвало, доста пъти... В този случай подмазвам с мазнина и брашно на по-дебел пласт. Получава ми се без да залепне.