Моите форумни постове

Величка ЩърбановаЛипсват ли ви ресторантите и заведенията?
Добър въпрос. Да си призная, много рядко ми липсват на мен. Не обичам да ходя на ресторант! Харесва ми да посещавам кафенета, сладкарници и барчета.
Величка ЩърбановаКакво готвите в събота?
Принцеси, гювечета, картофи на фурна
Величка ЩърбановаКак да направим пилешките си хапки по-хрупкави?
Освен във Фантастико в кои други вериги има "Panko Breadcrumbs"?
Величка ЩърбановаДобър оцет за туршия
Аз много съм си патила от фалшиви оцети... Ползвам вече само винен оцет "Кулинар" на Винпром Плевен. Той не ме е подвеждал!
Величка ЩърбановаПодправките като лечебни билки! Какво е мнението ви за билките и приложението им?
Използвам ги и още как!? Първото за което се сещам е гьозум(джоджен). Прави се запарка(чай) - от цели стръкове или сушени листа -при болки в стомаха и колики - при деца и възрастни. Желателно е да се пие непосдладен, леко охладен. Това го знам от баба ми, майка ми- те са го прилагали върху мен! Аз от своя страна върху моите деца. Препоръчвам!
Величка ЩърбановаСподелете коя е любимата манджа от детството ви?
Каша със сирене, доматена супа с фиде. Ама с истински продукти- от село!
Величка ЩърбановаВ какви ястия използвате соев сос
Основно за мариноване на меса. Освен това, когато приготвям пилешки хапки, веднага след изпържването им ги напръсквам със соев сос. Вкусът им е уникален!
Величка ЩърбановаСладко от праскови - добавяте ли вода?
Посипвам плода със захар и го оставям една нощ. След това преценям - не, да и колко.
Величка ЩърбановаКак да премахнем специфичния вкус на земя при червеното цвекло?
Червеното цвекло варя необелено, с няколко дафинови листчета, чесън скилидки, черен пипер на зърна и малко сол. Това е ако цвеклото минава през термична обработка. Сурово ако е - няма как да стане.
Величка ЩърбановаНапитка, която сваля кръвно налягане?
Сдъвчете листенце или две градински здравец бавно и продължително, след което изпийте няколко глътки вода. Изпробвано.
Величка ЩърбановаСалати с пилешко месо
Класическата салата" Цезар" - зелена салата, айсберг, краставици, сос"Цезар", пилешко месо, пармезан, крутони и маслини
Величка ЩърбановаТърся рецепта за козунак без захар
Във всяка рецепта за козунак мисля, че може изцяло захарта да се замени с течен подсладител. Аз слагам една част захар и една част течен подсладител.
Величка ЩърбановаДобавяне на снимка към лична рецепта
Свържете се с Админ и споделете за проблема. Ще ви обяснят.
Величка ЩърбановаСвърши ми хартията за печене! С какво мога да я заменя?
И на мен ми се е случвало, доста пъти... В този случай подмазвам с мазнина и брашно на по-дебел пласт. Получава ми се без да залепне.
Величка ЩърбановаМнение за качеството на Делимано?
Мога да изкажа мнение за Кръгла тава Стоун Ледженд на Делимано. Ползвам я от две години и е малко да кажа , че съм доволна! Буквално здравето и взимам от ползване. С нея забравих да ползвам хартия за печене. Не залепва.
Величка ЩърбановаКакви основни продукти купувате? Откъде в София ги набавяте в ситуация на коронавирус
Здравейте. Не съм се презапасявала кой знае колко. Брашно обаче взехме. Маята - има я тук-там. От месеци сме на домашен хляб, имаме хлебопекарна. Преди седмица започнах да си отглеждам квас и така си реших проблема. В Пловдив скочиха цените също...
Величка ЩърбановаНутрибулет или блендер?
Имам и двата уреда. Важна е мощността! Блендера ми е на Филипс(400W), но като че ли по-рядко го ползвам от нутрибулета. Той е на Силвър крест(700W) и съм много доволна. Имам го от една година и буквално му взимам здравето! Пък и е с изгодна цена!