Моите коментари

Страхотна е! А нямате ли снимка в разрез?
И още нещо да добавя- за мен е важно, че се хареса на човека, за когото беше, както и на гостите! И друго- ако бях "изцвъкала" сметаната със спрей розичките щяха да се разпаднат! Патих си от такъв спрей един път и вече не използвам, защото докато изпръскам и са се разпаднали. Не знам дали сте прочела цялата рецепта, но вътре ясно е описано как се украсява и за какво се използва и за како може да се използва или да се импровизира сс масления крем.
Здравейте! Тортата се казва така, защото съм използвала два вида крем, които може да се използват, както за украса- така и за между блатовете. Не е "изцвъкана" със спрей, а с шприц и не съм професионален сладкар, но се постарах все пак. Това е първата ми такава торта и заради това не се получи перфектно, следващият път ще стане по-добре, надявам се. Да, тортата наистина на вкус е по-добра отколкото на вид, в това спор няма. А относно маргарина, използвала съм го, защото така пишеше в рецептата за самия крем. А и доколкото съм чела в маслените кремове трябва да има и маргарин. Даже мернах някъде в този сайт статия, където пишеше именно това. Благодаря Ви за оценката и за коментара. Всичко хубаво
Пропуснала съм в продуктите да напиша 1 ч.ч. захар, която се разбива с яйцата, извинявам се
Това не е точно варена мусака, госпожо. Така са я кръстили редакторите. Това за мен е просто начин да не ми остава почти никаква течност, за да може заливката да стане. А и така става по-бързо, не се налага да печете мусака, докато ви изври водата, а направо я изсипвате в тавата, заливате и печете.. Бързо, лесно и многооо вкусно
Няма проблем. Разбрах за какво става въпрос. Благодаря за отделеното време
Вече разбрах от чичко гугъл, благодаря. Но все пак за начинаещи кулинари е добре да се използват нормални български думи като бразди
Това го разбрах, но самата дума какво значи? Сигуурно имате предвид дупки?
Здравейте! Страхотна торта! Искам да попитам обаче, какво означава "деруги"?
Когато се запържи каймата съм имала предвид, извинявам се
Аз бях написала "Вкусна българска мусака", но редакторите са го променили. Времето зависи и от фурната. Аз правя така мусаката, защото заливката ми винаги не се получаваше поради факта, че имаше прекалено много вода. Когато се запържи мусака и се сложат картофите и течностите се засича време, докато картофите се сварят. При силен котлон това става за около 15-20 минути. А запичането във фурната е докато заливката придобие златист загар. Всяка фурна е различна и времето също е относително. Писала съм така, защото толкова време отнема при моята печка. Да, това не е точно варена мусака, а просто по-лесен начин за приготвянето й. Благодаря Ви за коментара. Всичко добро
Това ми прилича повече на кратка статия, отколкото на рецепта. Нищо лично, просто мнение. Не може да се казва рецепта, при положение, че има само един единствен продукт. И самото описание е направено от Вас по-скоро като статия, отколкото като рецепта. Всичко добро
Полезна информация, благодаря! Сега разбирам, защо украсите ми не се получават
И аз правя такъв, само че добавям и настъргана кора лимон за още аромат, както и есенция ром и ванилия. Накрая добавям и разтопено масло. Става страхотен крем
Имаше една песен, която казваше, че си много сладка, като шоколадка! Ще опитам тази рецепта с най-голямо удоволствие! Хубаво е да виждам добри и иновативни кулинари като Вас! Всичко добро