Моите форумни постове

Теодора МещероваГлавна готвачка изпраща колегите си да се хранят на ресторант
Здравейте. Много ме възмути разказа Ви. Аз също съм работила дълги години по морето, но като готвач. Никъде не е имало място, където да няма храна за персонала. На някои места се готвеше отделно, в други се даваше това, с което се хранят и туристите. Не могат да твърдят, че всичко е изядено от туристите, защото в големите хотели се готви минимум 5-6 тави от ястие или поне 60 литра супа- зависи от това колко са туристите. Трябва да са прасета, за да изядат всичко. И аз имах подобна случка, само че с напитките. Една госпожа, която го играеше ОТЗ ми направи забележка защо си взимам сок от блок масата и че трябвало да го платя, а тя идва в кухнята да плюска палачинки и аз хранех сервитьорите с храна от шоу кукнг. За жалост има и такива. Но, в последствие въпросната беше изгонена от работа. Успех Ви желая! Дано попаднете на по-добро място следващият път!
Теодора МещероваСалати с пилешко месо
Аз наскоро открих една салата с пиле, мексиканска-"фахита". Много вкусна. Пиле, маруля, гъби, чушки, доматен салца
Теодора МещероваЗамразявате ли подправки във фризера и кои
Да, и не само подправки, замразявам си и зеленчуци. Така не се налага всеки път да купувам, когато реша да готвя.
Теодора МещероваГафове в кухнята?
Гафове в кухнята винаги е имало и ще има. Дори на най-добрите се случва . Важно е да знаем как да излезем от положението
Теодора МещероваКаква сол използвате всекидневно?
Хималайската сол е по-полезния вариант, както за готвене, така и за салати! За зехтина вместо олио се отнася същото.
Теодора МещероваЗа или против почистването на гъби?
Гъбите винаги се мият под течаща студена вода с малко брашно! Аз така знам от майстори готвачи и винаги така правя. Мият се много добре и не се налага да се белят, което си е голяма играчка!
Теодора МещероваЗа или против почистването на гъби?
Дори и да ги измиете или да не ги измиете пак си пускат вода, това е неизменно. Но Вие си знаете. Аз споделям моя личен опит
Теодора МещероваЗа или против почистването на гъби?
Моля. Нали за това сме тук, да се учим един от друг
Теодора МещероваЯстия за Бъдни вечер
Ушаф, сарми, чушки, пълнени с боб или ориз, питка задължително содена, може да се сложат плодове, орехи, салата от кисело зеле или някаква туршия
Теодора МещероваСкъпи кулинари, следва ли да приемаме всяка неграмотно написана рецепта по сайтовете!?!
Аз също съм попадала на много такива рецепти. Едни кюфтета по Чирпански например- в продуктите са написани домати, а в описанието не пише къде се слагат. И още доста неточности имаше в тази рецепта. Мисля, че преди една рецепта да бъде пусната, тя трябва да се преглежда внимателно, за да няма после храна, хвърлена на боклука . Жалко е и за продуктите и за хората. Иначе сайта наистина е хубав, но нека бъдем коректни и да качваме правилни рецепти. Нищо не ни коства да ги преглеждаме, преди да ги предложим за пускане
Теодора МещероваДайте идеи за здравословен обяд
Аз напоследък наблягам на храни, които са богати повече на протеин. На ден гледам да не приемам повече от 100 грама въглехидрати. Можете да погледнете рецептите ми- имам доста здравословни предложения. Правя си салати, смутита, протеинови шейкове. Кремсупите също са добър вариант за обяд или вечеря
Теодора МещероваБез кой кухненски помощник не можете?
Не мога без пасатор и блендер. Вършат ми много работа
Теодора МещероваИма ли професионални кулинари в готвач.бг?
Аз съм професионален готвач от 10 години
Теодора МещероваКолко пъти готвите през седмицата обикновено?
Рядко се случва да готвя всеки ден. В повечето случаи готвя през два-три дни, защото или не ми остава време или все още има от предишното ястиие .
Теодора МещероваКое е вашето любимо кулинарно предаване?
Обичам всякакви кулинарни предавания, защото от всякко едно научавам по нещо ново.