Теодора Мещерова

Гуру
Моята стенаРецепти296Снимки1116Статии165Съвети412Коментари260Форумни теми1Постове във форума76За менИзпрати съобщениеточки31881

Много хубава подправка. Напоследък доста я използвам и с нея всичко става по-вкусно. Кифлички, паста, картофи, соленки - всичко, подправено с нея е много вкусно

Здравейте. Много ме възмути разказа Ви. Аз също съм работила дълги години по морето, но като готвач. Никъде не е имало място, където да няма храна за персонала. На някои места се готвеше отделно, в други се даваше това, с което се хранят и туристите. Не могат да твърдят, че всичко е изядено от туристите, защото в големите хотели се готви минимум 5-6 тави от ястие или поне 60 литра супа- зависи от това колко са туристите. Трябва да са прасета, за да изядат всичко. И аз имах подобна случка, само че с напитките. Една госпожа, която го играеше ОТЗ ми направи забележка защо си взимам сок от блок масата и че трябвало да го платя, а тя идва в кухнята да плюска палачинки и аз хранех сервитьорите с храна от шоу кукнг. За жалост има и такива. Но, в последствие въпросната беше изгонена от работа. Успех Ви желая! Дано попаднете на по-добро място следващият път! 


Аз наскоро открих една салата с пиле, мексиканска-"фахита". Много вкусна. Пиле, маруля, гъби, чушки, доматен салца

Да, и не само подправки, замразявам си и зеленчуци. Така не се налага всеки път да купувам, когато реша да готвя.

Гафове в кухнята винаги е имало и ще има. Дори на най-добрите се случва
. Важно е да знаем как да излезем от положението 



Хималайската сол е по-полезния вариант, както за готвене, така и за салати! За зехтина вместо олио се отнася същото.

Гъбите винаги се мият под течаща студена вода с малко брашно! Аз така знам от майстори готвачи и винаги така правя. Мият се много добре и не се налага да се белят, което си е голяма играчка!

Дори и да ги измиете или да не ги измиете пак си пускат вода, това е неизменно. Но Вие си знаете. Аз споделям моя личен опит

Ушаф, сарми, чушки, пълнени с боб или ориз, питка задължително содена, може да се сложат плодове, орехи, салата от кисело зеле или някаква туршия

Доволна съм от всички награди, най-вече от грил тигана и два от пасаторите, които подарих. Много съм довилна от всичките награди, защото ми вършат работа, силно препоръчвам филтър кафе машината

Доволна съм от всички награди, най-вече от грил тигана и два от пасаторите, които подарих. Много съм доволна от всичките награди, защото ми вършат работа, силно препоръчвам филтър кафе машината

Аз също съм попадала на много такива рецепти. Едни кюфтета по Чирпански например- в продуктите са написани домати, а в описанието не пише къде се слагат. И още доста неточности имаше в тази рецепта. Мисля, че преди една рецепта да бъде пусната, тя трябва да се преглежда внимателно, за да няма после храна, хвърлена на боклука
. Жалко е и за продуктите и за хората. Иначе сайта наистина е хубав, но нека бъдем коректни и да качваме правилни рецепти. Нищо не ни коства да ги преглеждаме, преди да ги предложим за пускане 



Аз напоследък наблягам на храни, които са богати повече на протеин. На ден гледам да не приемам повече от 100 грама въглехидрати. Можете да погледнете рецептите ми- имам доста здравословни предложения. Правя си салати, смутита, протеинови шейкове. Кремсупите също са добър вариант за обяд или вечеря