Теодора Мещерова
Гуру
Моята стенаРецепти386Снимки1497Статии169Съвети415Коментари323Форумни теми1Постове във форума77За менИзпрати съобщениеточки34662
Начини на здравословно готвене
От два месеца не консумирам хляб, брашно, тестени изделия, сладко. Замених олиото със зехтин и кокосово масло. Здравословното готвене е много приятно и даже бих казала по-вкусно. Готвя предимно на фурна и много рядко на тиган, но с незалепващо покритие, за да използвам минимално количество мазнина, а понякога и почти никаква. Задушавам, не пържа. Когато човек има желание, нещата се получават.
Самардала - готвите ли с нея и какво?
Много хубава подправка. Напоследък доста я използвам и с нея всичко става по-вкусно. Кифлички, паста, картофи, соленки - всичко, подправено с нея е много вкусно
Главна готвачка изпраща колегите си да се хранят на ресторант
Здравейте. Много ме възмути разказа Ви. Аз също съм работила дълги години по морето, но като готвач. Никъде не е имало място, където да няма храна за персонала. На някои места се готвеше отделно, в други се даваше това, с което се хранят и туристите. Не могат да твърдят, че всичко е изядено от туристите, защото в големите хотели се готви минимум 5-6 тави от ястие или поне 60 литра супа- зависи от това колко са туристите. Трябва да са прасета, за да изядат всичко. И аз имах подобна случка, само че с напитките. Една госпожа, която го играеше ОТЗ ми направи забележка защо си взимам сок от блок масата и че трябвало да го платя, а тя идва в кухнята да плюска палачинки и аз хранех сервитьорите с храна от шоу кукнг. За жалост има и такива. Но, в последствие въпросната беше изгонена от работа. Успех Ви желая! Дано попаднете на по-добро място следващият път!
Липсват ли ви ресторантите и заведенията?
Да, определено!
Споделете коя е любимата манджа от детството ви?
Ориз с домати, обожавам го
Магична съставка, без която не можете да готвите?
Сол и щипка любов
Салати с пилешко месо
Аз наскоро открих една салата с пиле, мексиканска-"фахита". Много вкусна. Пиле, маруля, гъби, чушки, доматен салца
Замразявате ли подправки във фризера и кои
Да, и не само подправки, замразявам си и зеленчуци. Така не се налага всеки път да купувам, когато реша да готвя.
Гафове в кухнята?
Гафове в кухнята винаги е имало и ще има. Дори на най-добрите се случва . Важно е да знаем как да излезем от положението
Каква сол използвате всекидневно?
Хималайската сол е по-полезния вариант, както за готвене, така и за салати! За зехтина вместо олио се отнася същото.
За или против почистването на гъби?
Гъбите винаги се мият под течаща студена вода с малко брашно! Аз така знам от майстори готвачи и винаги така правя. Мият се много добре и не се налага да се белят, което си е голяма играчка!
За или против почистването на гъби?
Дори и да ги измиете или да не ги измиете пак си пускат вода, това е неизменно. Но Вие си знаете. Аз споделям моя личен опит
За или против почистването на гъби?
Моля. Нали за това сме тук, да се учим един от друг
Ястия за Бъдни вечер
Ушаф, сарми, чушки, пълнени с боб или ориз, питка задължително содена, може да се сложат плодове, орехи, салата от кисело зеле или някаква туршия
От какво изкарвате най-много точки?
От писането на статии, съвети, рецепти
Наградите в Готвач.бг: От кои сте доволни и бихте препоръчали, и кои - не! Изразете мнение!
Доволна съм от всички награди, най-вече от грил тигана и два от пасаторите, които подарих. Много съм довилна от всичките награди, защото ми вършат работа, силно препоръчвам филтър кафе машината
Наградите в Готвач.бг: От кои сте доволни и бихте препоръчали, и кои - не! Изразете мнение!
Доволна съм от всички награди, най-вече от грил тигана и два от пасаторите, които подарих. Много съм доволна от всичките награди, защото ми вършат работа, силно препоръчвам филтър кафе машината
Скъпи кулинари, следва ли да приемаме всяка неграмотно написана рецепта по сайтовете!?!
Аз също съм попадала на много такива рецепти. Едни кюфтета по Чирпански например- в продуктите са написани домати, а в описанието не пише къде се слагат. И още доста неточности имаше в тази рецепта. Мисля, че преди една рецепта да бъде пусната, тя трябва да се преглежда внимателно, за да няма после храна, хвърлена на боклука . Жалко е и за продуктите и за хората. Иначе сайта наистина е хубав, но нека бъдем коректни и да качваме правилни рецепти. Нищо не ни коства да ги преглеждаме, преди да ги предложим за пускане