Това не е рецепта а нахвърляни неща без да са пробвани. Не са уточнени съставките, има грешки в количествата. След толкова готвене тея гъби ще са на гьон, и приличащи на ... все тая
Правил съм няколко различни варианта. И остановявам че сорта картофи който ползват скандинавците за тая рецепта просто няма аналог в България. Френските дето станаха масови по магазините и пазарите са адски безвкусни. Трябва да пробвам някой път с домашни от ров.
Така е, аз го правя с 2/3 чаша, че понякога и с половин. Адски много захар е 300гр. Така се губи и леко соленото на сиренето. А точи десерт това му е чара, да се усеща и сладкото и соленото.
Виалоне нано - лесно се пресготвя и не е толкова леплив.
Балдо - варияция на Арборио кръстосан със Стирпе. С високо съдържание на нишесте. Идеален заместител на другите
Боже на какви глупости е склонна жалката конкуренция само и само да изкара българското или биото много по добро. Китайския чесън изобщо не е същия сорт като нашенския. За това е и различен на аромат и вкус. Аз лично много харесвам черен чесън. Много силно ароматен и брутално лют. Или и той понеже е различен е лош/вреден/канцерогенен/отровен?
Мяма абсолютно никакъв шанс да се свари царевица за 15-20 мин. Израснал съм на село, и дядо ми цял живот гледаше царевица. Директно набрана и сварена, абсолютно прясна отнема около 1ч30м - 2 часа в тенджера под налягане. Ако е в обикновена тенджера поне още 1ч30м отгоре. Тея минути дето сте дали стават за онея дето ги продават по супермарлетите бланшираните...
Нещо с пропорцийте куца... тестото стана на камък и не бухна и грам при фтасването. Не е от брашното защото с него съм правил и други неща и си фтасва нормално
Моите коментари