Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как се правят макарони на фурна - ръководство за начинаещи

Как се правят макарони на фурна - ръководство за начинаещи

Кристина БоневаКристина Бонева
Помощник Готвач
1823318
макарони на фурна
Снимка: Албена Асенова

Макарони - едно любимо ястие на малки и големи, което става за закуска, за вечеря и за десерт. Могат да се комбинират с различни видове сосове, да се хапват сварени със захар и сирене, да се съчетават с извара, с пилешко, със зеленчуци, с морски дарове. Могат и да се добавят към ястия и супи. Изобщо макароните са продукт, който си пасва с почти всичко.

Според някои макароните на фурна са десерт, други ги считат за закуска, а трети предпочитат да вечерят с тях.

Много хора обичат макарони на фурна, но не се осмеляват да ги приготвят, тъй като това им се струва доста трудоемко. А рецептата е толкова лесна и приготвената по нея паста винаги се получава.

Необходими са ви само няколко продукта, като трябва да обърнете внимание на вида макарони, който ще използвате за приготвянето на вашия десерт.

Трябва да знаете, че има много видове паста и за да се получат вашите макарони на фурна е необходимо да използвате фусили, фарфалини или пене.

Подходящи са и цветните макарони, които радват окото и биха отключили апетита на всеки малчуган.

За тези, които не са правили досега, предлагаме тази рецепта, по която могат да направят своите първи макарони на фурна.

сладки макарони на фурна
Снимка: Стоянка Русенова

Необходимите продукти са:

Макарони - 500 г

Яйца - 5 бр.

Прясно мляко - 800 мл

Сирене - 200 г

Захар - 300 г

Ванилия - 2 бр.

Масло - 50 г

Макароните се сваряват според указанията на опаковката. Добре е, като изтече посоченото време за варене, веднага да ги извадите от водата, за да не се преварят (все пак ще се подлагат още веднъж на топлинна обработка).

Яйцата се разбиват с прясното мляко и ванилиите. Сварените макарони се смесват със захарта и натрошеното сирене, докато са още топли, и се разбъркват добре. Налива се яйчената смес и отново се разбърква, за да се смесят всички продукти.

Маслото се разпределя най-отгоре. Тавата се слага в предварително загрята на 180 градуса фурна и пастата се пече около 30-40 минути. След изваждане от фурната може да поръсите макароните с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Kostadin Stefanoff
Kostadin Stefanoff
08.08.2019 14:34
Майко мила, 300гр захар ... Моята рецепта е почти същата само дето слагам 150гр захар и 100гр масло. И ми е много сладко, камо ли с двойно захар...
0
0
Kostadin Stefanoff
Kostadin Stefanoff
21.08.2019 20:02
Така е, аз го правя с 2/3 чаша, че понякога и с половин. Адски много захар е 300гр. Така се губи и леко соленото на сиренето. А точи десерт това му е чара, да се усеща и сладкото и соленото.
0
0
Кристина Бонева
Чаша и половина захар слагам, което е приблизително 300 гр. и ми е идеално сладко. Въпрос на вкус :)
0
0