Пържолите заемат много важно място в живота на българите. Те са любимо ястие на малки и големи и присъстват на софрата ни с повод или без повод.
Обикновено се правят от различно месо, като най-често от свинско или пилешко. Всяка домакиня трябва да може да приготвя перфектни сочни пържоли, с които да угоди на семейството си.
Поради тази причина в тази статия ще ви представим една от най-хубавите рецепти за домашно приготвени вкусни свински пържоли.
А знаехте ли, че свинското месо е най-лесно смилаемото след агнешкото? Освен това спомага за нормалното функциониране на нервната система и подпомага умственото развитие.
Рецептата, която сме ви приготвили, е много лесна за изпълнение и не би затруднила дори и начинаещите готвачи. След като я опитате, със сигурност ще си оближете пръстите!
Необходими продукти:
- 1 кг свински пържоли
- 4 с.л. зехтин
- 4 картофа
- сока от 1 лимон
- магданоз
- сол
- ситно нарязана чушка
За маринатата:
- 4 с.л. зехтин
- 2 с.л. балсамов оцет /или обкновен/
- 1 скилидка чесън
- малко настърган джинджифил /по желание/
- 5 с.л. соев сос
- 3 с.л. кафява захар
- магданоз
Начин на приготвяне и инструкции:
1. Първо, започнете с приготвянето на маринатата. Разбъркайте всички продукти в купа, докато кафявата захар напълно се разтопи;
2. Накиснете свинските пържоли в приготвената марината и ги оставете за около 12 часа в хладилника;
3. След като извадите купата от хладилника, преместете месото в тава. Печете в предварително загрята фурна за около 15-20 минути, колкото пържолите да се карамелизират. Извадете ги и ги оставете настрана;
4. В тиган с незалепващо покритие сгорещете зехтина и добавете картофите, които предварително сте почистили, измили и нарязали на малки кубчета. Оставете ги на слаб огън до готовност;
5. Отстранете картофите от котлона и ги поръсете със ситно нарязания магданоз;
6. Наредете в голямо плато готовите карамелизирани пържоли.
7. Сервирайте.
*Можете да поднесете карамелизираните свински пържоли и със зеленчуци по ваш избор, като ги приготвите по абсолютно същия начин.
Да ви е вкусно!
Коментари