Всички от нас се сещат за случай, в който е варил боб 4 часа и повече. Досадна работа и накрая все е останало някое зърно, което не е сварено.
В такива случаи тенджерата под налягане ще ни е от голяма полза. Въпреки всички хитрини, за които сме чували при варенето на боб, като накисването от вечерта, слагането на сода при варенето и други такива подобни.
В тенджерата под налягане ще са необходими 15, най-много 20 минути да се свари бобът и ще е идеално приготвен за вашата боб чорба или друго бобено ястие.
Ако ви съмнява нещо просто, накиснете боба от вечерта в студена вода и на другия ден го сложете в тенджерата под налягане, първо, без да затваряте капака и като заври, изхвърлете първата водата.
Напълнете тенджерата под налягане с гореща вода, този път да се покрие два пръста отгоре на боба, нарежете глава лук, един морков, зелена чушка и половин обелен домат.
След като заври, го оставете да ври за 20 минути в тенджерата под налягане и е готов сварен.
Накрая го овкусете със сол и пресен джоджен и сервирайте с люта чушка, докато е още горещ.
Съветът към вас на въпроса колко време се вари боб в тенджера под налягане е не повече от 20 минути - иначе има опасност да се развари много.
Научете също как се запържва боб, как да обезсолите боб и опитайте непременно нашата перфектна боб яхния и този невероятен боб на фурна.
Коментари