Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Диана»Моите коментари
Диана
Диана
Новак

Моите коментари

Диана коментира:
Става чудесно и със слънчогледова халва! Заместих, тъй като не открих сусамова и не ми се търсеше
Диана коментира:
Великолепна рецепта, проста и с великолепен баланс на вкусовете! Ако можеше, щях да ви дам 6 звезди! Аз използвах и сърчицата, които също изпекох, намазани със сладко. Благодаря Ви!
Диана коментира:
Гъбите може да се сварят и в половината вода, за да не остава бульон. Но пък остатъкът го запазих и и ще го сложа в подходяща супа
Диана коментира:
Аз добавих и свинско месце за разкош, а изключих киселото мляко от застройката, защото се опасявах, че ще стане твърде кисела супичката. Останалото спазих и се получи разкошно!
Диана коментира:
Чудесен вкус! Следващия път ще карамелизирам захарта, предвидена за крема, и ще я разтворя в прясното мляко за по-богат вкус на крема. Или ще разтворя в млякото част от карамелизираната захар, а останалата ще начукам на крокант и ще го ръся между блатовете върху крема
Диана коментира:
Сложих плънката сурова и пак се получи много добре. Сложих половината от олиото, посочено в рецептата и дори и така се получи доста блажен, вероятно 1/3 е идеалната пропорция, защото и орехите пускат доста мазнина. Всички останали пропорции са топ!
Диана коментира:
Рецептата е върхът! Без да искам гласувах с 4 звезди, заслужава 5!
Диана коментира:
Да, аз също - 50 г
Диана коментира:
Супата е чудесна, но ѝ липсва киселичко - домат при готвенето накрая или оцет при сервиране :) аз компенсирах с оцет при сервиране :)
Диана коментира:
Вкусна рецепта, но няколко коментара от мен, които да имате предвид: При така зададените съставки и количества, тестото става много твърдо и се приготвя трудно дори с робот. Трябва да го разточите, за да го сложите в тавичката за печене и ако нямате много опит, ще Ви трябва доста време, за да го докарате в нужната форма. Аз го разточих върху кухненска хартия, след което го сложих в тавата направо с хартията. Намокряйте или намазнявайте леко точилката, защото иначе залепва. При така зададените количества захар десертът става много сладък, така че ако не обичате твърде сладко, намалете количеството захар за блатовете и крема наполовина. Не намалявайте захарта за глазурата, защото ще стане много рядка.
Диана коментира:
Отлично съчетание на вкусове и месото става супер крехко! Поздравления!