Великолепна рецепта, проста и с великолепен баланс на вкусовете! Ако можеше, щях да ви дам 6 звезди! Аз използвах и сърчицата, които също изпекох, намазани със сладко. Благодаря Ви!
Аз добавих и свинско месце за разкош, а изключих киселото мляко от застройката, защото се опасявах, че ще стане твърде кисела супичката. Останалото спазих и се получи разкошно!
Чудесен вкус! Следващия път ще карамелизирам захарта, предвидена за крема, и ще я разтворя в прясното мляко за по-богат вкус на крема. Или ще разтворя в млякото част от карамелизираната захар, а останалата ще начукам на крокант и ще го ръся между блатовете върху крема
Сложих плънката сурова и пак се получи много добре. Сложих половината от олиото, посочено в рецептата и дори и така се получи доста блажен, вероятно 1/3 е идеалната пропорция, защото и орехите пускат доста мазнина. Всички останали пропорции са топ!
Вкусна рецепта, но няколко коментара от мен, които да имате предвид:
При така зададените съставки и количества, тестото става много твърдо и се приготвя трудно дори с робот. Трябва да го разточите, за да го сложите в тавичката за печене и ако нямате много опит, ще Ви трябва доста време, за да го докарате в нужната форма. Аз го разточих върху кухненска хартия, след което го сложих в тавата направо с хартията. Намокряйте или намазнявайте леко точилката, защото иначе залепва.
При така зададените количества захар десертът става много сладък, така че ако не обичате твърде сладко, намалете количеството захар за блатовете и крема наполовина. Не намалявайте захарта за глазурата, защото ще стане много рядка.
Моите коментари