Ако само се залеят с топла вода доматите,едва ли ще се обелят лесно.Маха се кръглото капаче(дръжката) и се прави кръст на "дупето" на домата.Трябва да се потопят във вряща вода за 10 сек.и след това да се шокират с ледена.Ей така вече ще ги обелите лесно!Гъбите не се мият,както е описал потребител Боби.
Един съвет от мен(защото не мога да мълча)относно тази цялата рецепта.Много по лесно и бързо,а и вкусно ще стане.Задушаваш моркова и лука(това се казва каротинова запръжка)в малко олио,добавяш картофа,задушаваш и него и доливаш вода.Слагаш си всичките мерудии.След като поври 25-30 мин.добавяш макароните (който не са сварени) и вариш до готовност.Супата ти ще има малко цвят(от моркова),малко ще е замътена(от макароните)и ще спестиш поне 15 мин.С приятелски поздрав :)
Моите коментари