Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»Георги»Моите коментари
Георги
Георги
Новак

Моите коментари

Георги коментира:
Monika Ivanova, защото "Петрохан" или пък още повече сръбска наденица, това си е жива порнография,т.е. нечия измислица. Някой някога знаел ли ти е какви са тия неща? А и с прибавянето на колбас това вече е сирене по шопски, не по врачански!
Георги коментира:
И да спрем с препирните накрая, ето ви нещо от местния Врачански фолклор(жалко, че снимката не може да се отпечата тук): Сиренье по врачански Мерак. Кюмбе. И жежка фурна. И гювече – да й го турна. И сиренье стотина грама. Пресичано – като за двама. Отгоре слагаме яйцето, Да праи леко запеканка. (Да не забраите чушлето! – Ама йуто като зла врачанка) Фръли го за неколко минути: омекват сички атрибути и стаа, баце страотия – да муунеш и една ракия, па да подвикнеш великански те тва е сиренье по врачански! Огнян Пищиков - Баце А "пресичано" по нашия край наричаме нашенската си,домашна, българска, консервирана подправка за супи и ястия - смес от накълцани на ситно чушки и домати и "пресечени" със салицил или аспирин.
Георги коментира:
Това е някаква изгъзица от някоя чудеща се какво да прави дама. Какви са тия простотии "колбас Петрохан или Сръбска наденица"?! Това е по-скоро Сирене по шопски, а не по врачански!После, къде е лютата чушка? Ей, хора, научете елементарни неща бе, дявол д аго вземе. "Сирене по врачански" е БЕЗ МЕСО!!! Оставете тия глупосто с наденици, с кренвирши и тем подобни измишльотини!!!
Георги коментира:
ЛофантЛофант27.02.2014
При растежа си лофанта образува големи туфи - и на височина и на широчина, така че разстоянието 20-30 см между растенията е много малко. От 5-6 години го отглеждам и открих много още ползи. Растението е многогодишно, напролет от пънчето израстват много нови стъбла, които започват много рано да цъфтят, привличат пчелите и освежават въздуха с аромата си. Лошото е, че се появиха вече много търгаши в интернета, които предлагат сушена билка и семена на невъзможно високи цени в сравнение с това, което се получава от билката. Затова реших и раздавам безплатно семена и разсад на всеки, който пожелае. А пропо! Растението може да се отглежда и в голяма саксия на балкона. тел. 0877142373 - Георгиев- Враца
Георги коментира:
Това е някаква пародия на "Сирене по врачански"!!! Първо, рецептата е основно с краве сирене, масло, люто чушле и яйце(в редки случаи), не с наденици някакви, второ някога не е имало нито сръбска наденица, нито "Петрохан"! Откъде ги е измислила "авторката"???
Георги коментира:
От години правя тази рецепта, продиктувана от стар банскалия. Тук липсват няколкото сърми със зелеви листа, заешкото месо и червения пипер, за да стане истинска банскалийска капама. Гювеча, в който се пече(моят) е 15-литров, порциите не съм броил,като седнем приятели, виното не и стига. :)
Георги коментира:
Интересно, в продуктите е посочено 1 прахче ванилия, а тук се слага на две места - в блата и в сиропа - кое е вярното?