Албенче, здравей! Благодаря! Много е приятен този десерт, точно като палачинка е тестото, не е като кейковото и точно това го прави много приятно, едно плътно, плодовете остават хрупкави. Направи го и качвай снимка. Поздрав!
Лошото е, че някой даже и не преписва добре рецептите, или си няма никаква идея как се работи грис халва. Рецептата е неточна. Не е упомената какъв вид е мазнината, защото може някой да реши да ползва мас, например, а грис халвата се работи само и единствено с хубаво масло. 15 г лимонтозу е изключено, може, ако се работи промишлено производство. Затова и така съм гласувала - 1.ца.
Краси11, това е най-елементарния десерт който можеш да приготвиш, при него грешки няма, не може да се получат, няма начин нещо да се сгреши. Рецептата е най-подробно описана, следвай я, но не заменяй виното с нещо неподходящо. След като вече веднъж съм го направила, означава, че и ти можеш. Вероятно най-елементарните десерти са и най- вкусни, лесно се правят, бързи са, и винаги са с огромен успех. Убедих се сама, защото си бях поканила приятелки на кафе и им "обрах точките", както се казва. А ако станеш сладкар ме покани да си работим заедно, може и да успеем....... знае ли човек от къде ще излезе зайче.... мда. Спази рецептата така както съм я пуснала и качи снимки, ще се радвам. Благодаря ти за приятния коментар! Поздрав! Марчева
Добави коментар. Чудесно си го обяснила, Севдалина, но аз я прескачам тази рецепта. Чесънът изобщо не го долюбвам, ползвам го изключително малко и да си призная, че с две до три главички изкарвам почти цялата зима. Пролетта, лятото пак същото. Днес си купих две пресни главички и той ще ми служи за мноооооого дълго време. Ти си го ползвай, няма лошо, но в моята кухня не е много признат като подправка, само ако е необходимо и то го нарязвам на тънички люспи със специално готварско ножче, подобно на ножче за бръснене, за да може да се стопи в ястието и да не го усещам. Да има само лек аромат.
Благодаря че ми отговори!
Теди, благодаря ти! Не можеш да си представиш какво удоволствие е, няма такова. Толкова сладкиши съм приготвяла с ягоди, но това е перфектното, и го казвам съвсем отговорно, не за да примамя да се гласува. Хич последното не ме интересува, но който го приготви ще "избие рибата" казано на уличен език. Хайде, чао! Поздрав!
Веднага ще се аргументирам, защо така лошо съм гласувала, според мед такава рецепта има, но е "Енчилада с пиле и червен боб". Може и да е Чили кон Карне с пиле, но да е "Пиле Миланез - НЕ! Нека и другите кулинари да споделят, но това е моето категорично мнение.
Бих искала да добавя още нещо към тази великолепна рецепта, което смятам, че ще е от полза за тези които решат да приготвят рецептата.
1. Пандишпанът би могло да се замени с бишкоти, но пък е удоволствие да се работи.
2. Виното Мадейра е класика за английския трифъл, но би могло да се замени с всяка сладко вино, както съм посочила и в рецептата, също ликьор, ром не е подходящ според мен защото е много остър, но също така може да се ползва и плодов сок
3. Ваниловият крем не може да се замени с нищо. Това е.
4. Тофито, може да се замени с Дулсе да Лече.
5. Като плодове може да са всякакви пресни, боровинки, малини или други дребни такива.
Браво, браво!! Чудесна рецепта, Севдалина. Сиренето Халуми придава невероятен вкус. Работя с него и винаги дава чудесен резултат. Много го обичам. В момента не ми дава право повече да гласувам, защото 6 рецепти съм чукнала, но си е за 5-ца определено. Само ще сменя кашкавала с пармезан за да е пълен разкоша.
Хубава интересна рецепта, но вместо кашкавал бих добавила пармезан. Той дава неповторим вкус и както казваш е за "разкош", но нека да е за по-голям разкош.
Добра рецепта, богата на подправки и добър дресинг и чудесни снимки. Защо гласувах с 3-ка , веднага ще се аргументирам, това което се вижда от снимките е, че тиквичките са нарязани на дебели парчета. Според мен трябва да са нарязани изключително тъничко, например с белачката за картофи и тогава салатата ще е още по-хубава. Точно това не е упоменато в рецептата.
Не мисля, че това е добра рецепта за френски хляб, затова е така съм гласувала. Пиша го това, защото няколко пъти съм правила френски хляб, всяка една такава рецепта изисква повече усилие за направата му. Не е толкова елементарно, както е посочена рецептата да се направи "френски хляб." Тази рецепта си е за обикновен хляб, но не и "френски". Французите имат определено отношение към хляба, и влагат повечко труд за направата му. Има нещо много специфично във всяка една тяхна рецепта за направата на хляб и да има много хубав резултат. Изисква време и когато работя "френски хляб" ми отнема много часове, но и резултата е повече от добър.
Добави коментар. Кое му е" ужасно", коко?? Напротив, изглежда много добре. Това е идея да се направи в кръгла форма, по различно и се реже като торта. Аз го правя в правоъгълна форма, но тук изглежда още по-добре. Дай снимка да видим и твоя крем-карамел.
Данче, чудесна снимка си добавила, но да те питам, колко време го печеш във фурната, `щото така посочено "печете до готовност" нищо не ми говори, колко е тази готовност. ? Да се зачерви тестото ли, това ли е? Благодаря!
Моите коментари