Добави коментар. "овкусявам" е глагол. Използва се най-често в кулинарията, като добавяне на всякакви подправки с цел подобряване на вкусовите качества на едно ястие. Може и да "влезе" в спрежение на глагола в съответните времена.
Когато се изписва "щото", както си го изписал, което е въпрос може да се изпише изцяло т.е. "защото", но съкратената му форма е "` щото" в разговорен език, но винаги се изписва както съм посочила със запетайка пред буквата "щ". Това е правилото т.е. " ` щото" = защото. Това е, не е граматическа грешка изписването и ползването на глагола "овкусявам"..
Друго бих искала да попитам, тези които са гласували с 1- ца, кое не им хареса в тази обикновена, но чудесна рецепта, която толкова много всички готвим , ще готвим и ще продължаваме да приготвяме, кое толкова не им допадна , че дадоха такава оценка?? Много бих искала някой да ми отговори, ` щото аз не мога да намеря причината за лошата оценка.. Благодаря!
Добави коментар.
Албенка, наистина е добра рецепта, въпреки че аз агнешко недолюбвам много, но моите хора и Марчев много обичат и аз затова го готвя. Този път исках нещо по-различно, че ми омръзна все едно и също. Рецептата не е толкова традиционна, плънката е много свежа, ароматна , а и самото месо по този начин остава много сочно, въпреки че е дълго време печено във фурната. Заслужава си да се опита. Благодаря ти!
Теди, та то е елементарно, имам такова от ягоди, но тази рецепта с виното повече ми харесва. Не си падам много по сорбето, на мен ми е прекалено ледено, но в интерес на истината е много вкусно и разхлаждащо за горещите летни дни.. Пробвай.
Данче, ти хубаво си ме съветваш, но аз ще предпочета да си ги хапвам там... не у нас. Казвам го с усмивка, че няма емотикончета за да ме разбереш. Както виждаш, също и аз това забелязвам, че най-вече се харесват рецептите които са с тесто, тесто и тесто. Основно това си ни е кухнята. Чужда ни е морската храна, не е типична за нас, а е хем вкусна, а да не говоря колко е полезна. Да вземеш да ни врътнеш по някое тапас с нещо си отгоре, ама го направи по-близо до нас, та да ти се радвам, а и мога да "открадна" рецепта... мда.
Теди, много ми е приятно , че си я спретнала тази чудно свежа салата!! Тя е нищо особено, но ... има си нещо което е страшно вкусно, хрупкавите орехи, сладката круша и с това чудесно сирене се допълват прекрасно.
Данче, какво да ти кажа, мила...нямам думи колко хубаво са приготвени! Браво! Морските дарове ти "идват от ръка" . Няма рецепта със средиземноморска кухня, и както споменах по-горе, най-вече морските дарове, която да не ти е приготвена прекрасно. Възхищавам ти се! Не мога, нямам и такива продукти, тук се предлагат основно замразени, най-много да си разреша да купя бланшираните скариди и толкова, а и да си призная честно, хич и не зная как се приготвят, ни ми е в кухнята, не е наш продукт в Б-я, ти знаеш. Виж, похапвам ги много добре, ама не и у нас... не умеят и тук да ги приготвят, не става. Браво, Данче!! Поздрав най-сърдечен! Марчева
Това е една много приятна рецепта, но заглавието трябва да се чете, според мен "ГЛазирани бутчета в мед" , а не "Газирани..." `щото с нищо не ги газираме, газирана вода няма в рецептата, или аз поне не виждам.
Доби, благодаря за споделеното! Разкошно!!! При мен месото беше истинско бонфиле, и нямаше нужда от начукване, а само с широката страна на ножа да го потупам малко и с пръсти да го оформя още малко и готово.Метнах го, както си посочила , и.... резултат фантастичен. Нямах време изобщо да правя аранжировка, направо седнах и обядвах. Благодаря!!
А, Данче, ще ги направя, дръжки, твоите са станали чудно красиви!!!
Сега смятам да завъртя онзи крем-карамел с кафето, дали е вкусен или само ще си загубя времето, казвай, а??
Теди, видях, че си качила снимка, чудесна е!!! Нали са превъзходни тези обикновени картофени топки, или поне на мен много ми харесват. Лошото е, че най-хубави са когато са топли, после омеква панировката, ама аз си ги харесвам всякак.
Поздрав, Теди!
Моите коментари