Моите коментари

marcheva14 коментира:
Добави коментар. "овкусявам" е глагол. Използва се най-често в кулинарията, като добавяне на всякакви подправки с цел подобряване на вкусовите качества на едно ястие. Може и да "влезе" в спрежение на глагола в съответните времена. Когато се изписва "щото", както си го изписал, което е въпрос може да се изпише изцяло т.е. "защото", но съкратената му форма е "` щото" в разговорен език, но винаги се изписва както съм посочила със запетайка пред буквата "щ". Това е правилото т.е. " ` щото" = защото. Това е, не е граматическа грешка изписването и ползването на глагола "овкусявам".. Друго бих искала да попитам, тези които са гласували с 1- ца, кое не им хареса в тази обикновена, но чудесна рецепта, която толкова много всички готвим , ще готвим и ще продължаваме да приготвяме, кое толкова не им допадна , че дадоха такава оценка?? Много бих искала някой да ми отговори, ` щото аз не мога да намеря причината за лошата оценка.. Благодаря!
marcheva14 коментира:
Добави коментар. Албенка, наистина е добра рецепта, въпреки че аз агнешко недолюбвам много, но моите хора и Марчев много обичат и аз затова го готвя. Този път исках нещо по-различно, че ми омръзна все едно и също. Рецептата не е толкова традиционна, плънката е много свежа, ароматна , а и самото месо по този начин остава много сочно, въпреки че е дълго време печено във фурната. Заслужава си да се опита. Благодаря ти!
marcheva14 коментира:
Благодаря, tedolina25, тази торта наистина е страхотна, свежа, лека и много вкусна . Подходяща е топлите дни през лятото. Поздрав! Марчева
marcheva14 коментира:
Теди, та то е елементарно, имам такова от ягоди, но тази рецепта с виното повече ми харесва. Не си падам много по сорбето, на мен ми е прекалено ледено, но в интерес на истината е много вкусно и разхлаждащо за горещите летни дни.. Пробвай.
marcheva14 коментира:
Вярно, Теди, разглези ни , ама как да не повториш рецептата, така добре изглежда.
marcheva14 коментира:
Данче, ти хубаво си ме съветваш, но аз ще предпочета да си ги хапвам там... не у нас. Казвам го с усмивка, че няма емотикончета за да ме разбереш. Както виждаш, също и аз това забелязвам, че най-вече се харесват рецептите които са с тесто, тесто и тесто. Основно това си ни е кухнята. Чужда ни е морската храна, не е типична за нас, а е хем вкусна, а да не говоря колко е полезна. Да вземеш да ни врътнеш по някое тапас с нещо си отгоре, ама го направи по-близо до нас, та да ти се радвам, а и мога да "открадна" рецепта... мда.
marcheva14 коментира:
Теди, много ми е приятно , че си я спретнала тази чудно свежа салата!! Тя е нищо особено, но ... има си нещо което е страшно вкусно, хрупкавите орехи, сладката круша и с това чудесно сирене се допълват прекрасно.
marcheva14 коментира:
Данче, какво да ти кажа, мила...нямам думи колко хубаво са приготвени! Браво! Морските дарове ти "идват от ръка" . Няма рецепта със средиземноморска кухня, и както споменах по-горе, най-вече морските дарове, която да не ти е приготвена прекрасно. Възхищавам ти се! Не мога, нямам и такива продукти, тук се предлагат основно замразени, най-много да си разреша да купя бланшираните скариди и толкова, а и да си призная честно, хич и не зная как се приготвят, ни ми е в кухнята, не е наш продукт в Б-я, ти знаеш. Виж, похапвам ги много добре, ама не и у нас... не умеят и тук да ги приготвят, не става. Браво, Данче!! Поздрав най-сърдечен! Марчева
marcheva14 коментира:
Чудна рецепта, сега ме вкара в приключение да ходя да купувам ананас........Ще я спретна!! Благодаря!
marcheva14 коментира:
Това е една много приятна рецепта, но заглавието трябва да се чете, според мен "ГЛазирани бутчета в мед" , а не "Газирани..." `щото с нищо не ги газираме, газирана вода няма в рецептата, или аз поне не виждам.
marcheva14 коментира:
А така, обича да ми се обяснява подробно. Това са важни забележки, благодаря ти!!! Ще го врътна.
marcheva14 коментира:
Моника, при 400 мл мляко и 2 яйца брашното би трябвало да е около 800-900 г. Започвай ги, тестото да не ти лепи, мисля, че така ще каже и Вили.
marcheva14 коментира:
Доби, благодаря за споделеното! Разкошно!!! При мен месото беше истинско бонфиле, и нямаше нужда от начукване, а само с широката страна на ножа да го потупам малко и с пръсти да го оформя още малко и готово.Метнах го, както си посочила , и.... резултат фантастичен. Нямах време изобщо да правя аранжировка, направо седнах и обядвах. Благодаря!!
marcheva14 коментира:
А, Данче, ще ги направя, дръжки, твоите са станали чудно красиви!!! Сега смятам да завъртя онзи крем-карамел с кафето, дали е вкусен или само ще си загубя времето, казвай, а??
marcheva14 коментира:
Теди, смятам, че чудесно може с тази панировка да се панира и бяло пилешко филе. Наистина е добра и е вкусна.
marcheva14 коментира:
Данче, как хубави си ги завъртяла,... мммммда!!! Чудни са се получили, браво!!! Ще ме накараш да ги врътна и аз.
marcheva14 коментира:
Теди, видях, че си качила снимка, чудесна е!!! Нали са превъзходни тези обикновени картофени топки, или поне на мен много ми харесват. Лошото е, че най-хубави са когато са топли, после омеква панировката, ама аз си ги харесвам всякак. Поздрав, Теди!
marcheva14 коментира:
Чудесни са се получили, Марияна.! Дали са със сладко от сливи или някакво друго изобщо няма значение. Това са едни непретенциозни курабийки.