Величке, чудесно е , че си прибавила снимка към основната рецепта, ама да беше махнала този чесън, че направо опорочава рецептата. Хубаво , че си е по твой вкус, ама направо да ти се догади с чесъна Той няма място тук.
Теодора, та те са толкова елементарни, топчетата. Сами си стават, дето се казва. Много са хубави , но най-вече когато са топли, защото сиренето отвътре се е разтекло.... чудни са!! Соса, та той е най-лесното нещо, хвърляш всички подправки към консервите домати и го оставяш на доста умерен котлон да къкри дълго време, като периодично го разбъркваш, до момента в който лъжицата оставя следи по дъното на тенджерата. Това си е по-дълго време. Задължително с капак, защото страшно много пръска. Хайде, качи снимка!
Добавих снимка към тази рецепта "Омлет-Бисквита" и ще споделя с вас кое ми направи впечатлени, кое според мен не е точно в рецептата. Хубаво е когато от някъде ,незнайно от къде се преписват рецепти първо да се прочете и да се прецени дали става или не става. Тази специално има нещо написано което ме изуми още при първи прочит и това е 50 г масло...???!?! 50 г масло е твърде много, тук чета кулинари които с 50 г масло правят баници и още малко добавят олио, и готово, а тук... ??? Това масло ври и тази палачинка не се пържи или пече както би трябвало да бъде , а тя ври в маслото и при това положение ще попитам как ще се обърне обратно да се изпече, защото това е крехка смес само от яйца и мъничко брашно и се чупи, тя няма спойка и гъвкавост.......... Аз я обърнах по някакъв си мой начин, не се изгорих, а беше твърде възможно да се залея с това огромно количество масло и нека този/тази която е преписала рецептата да я направи и да качи още по-хубава снимка. Освен това не мога да кажа, че това е моят десерт, не, в никакъв случай! Просто пържен омлет със сладко от вишни и за разкош метнах няколко кандирани череши.
Албенка, ти ме ласкаеш. Срамувам се и го казвам не на шега!! Това, последното изречение бих искала да ги го принтирам и да си го турна на стена в кухнята, за мен ще бъде удоволствие! Честно!! Отивам да пускам SMS на Марчев, колко хубави думи прочетох за себе си, ......фръц.....аз, доволен!!! А той, милият все ме упреква , че разни измишльотини му предлагам, ама като го гледам все в купата със сладкишите поглежда.. мда. А той най-обича ей тези картофи и една обикновена пържолка на тиган, и нищо повече....
Албенка, разрешавам си да кача още две снимки към твоята рецепта "Печени картофи с пушен пипер". Благодаря ти за споделеното! Научи ме да правя хубави картофи с подправки, а и не само тях.
Добавям снимка към тези уникални вкусни бисквити, които съм имала удоволствието да ги опитам в Сицилия. Това са сицилианските Ричарели. Към снимката добавям и чаша с вино Марсала, така както се и поднасят.
За съжаление рецептата която е публикувана е неточна, непълна и не мога да разбера защо се пускат такива съкратени рецепти. При направата на тази бисквита си има правила за приготвянето ѝ, които не са посочени, а те са изключително важни. Благодарение на кулинарния блог на Й. Петрова (не веднъж съм ги приготвяла), мога да кажа, че донякъде съм се справила. Единственото което смятам , че е правилно малко да се намали захарта от 200 г пудра захар нека да бъде около 120-130 г, защото тези прекрасни бисквити ги очаква още едно овалване в пудра захар преди печенето им и много им идва захарта. Това са си моите забележки, иначе това е една уникално вкусна фина, въздушна бадемова бисквитка.
Качвам снимка към тази прекрасна рецепта "Египетски курабии". Единствената разлика е , че аз ги направих във формата на топче, защото не стоят добре с дупка по средата, не ми харесаха. При направата на дупка се напуква тестото и ядките изпадат, освен това плънката е повечко и не може да се поеме от всички сладки и затова ги направих в тази форма, топче. Много са фини и пръхкави, което се дължи на масленото тесто.
Ако прецени Администратор, че снимката не е подходяща на така приготвените сладки да я свали.
Дора, много добре се е получил!! Вижда се от снимката , че отвътре е мек и най-важното влажен и както се казва , а и винаги търси при направата на козунак, при отхапване да има "следа от зъбите", точно това мисля, че се е получило. Браво!! Не съм ползвала никога тахан като плънка, имам и в момента лешников такъв, но си стои и си чака времето. Ще спретна нещо с него, мога и да ти ползвам рецептата.
Данче, качвам още няколко снимки на този хляб Чабата. Разкошен е и ти го знаеш. Само да ти споделя, че съм го завъртяла с една голяма дървена лъжица в началото за да събера брашното, не съм го слагала в миксера, после с широката шпатула го прехвърлях за малко време от ляво на дясно и го оставих да втасва. Когато е наполовина втасал отново с шпатулата започнах да го прехвърлям /захлупвам и изтеглям от външната страна към вътрешната. Той спадна, разбира се и го оставих отново да втасва, и така до 5 пъти. Накрая го оформих върху много брашно с две шпатули, защото тестото е изключително лепкаво, да не кажа че е точно като желе и го хвърлих във фурната в купичка вода. Споделям го с теб, защото си имахме наш си разговор. Поздрав!
Вярно, Кари, който е на диетка да му мисли, защото не можеш да се спреш да си похапваш от този уникално лесен сладкиш. Така като те гледам диетките са далеч от теб, ей, двете сте красавици с Данчето. Браво!!
Данче, изобщо не очаквах такава вкусотия. На шега го започнах, хвърлих там каквото си трябваше, ама наистина ги хвърлих продуктите , после във фурната и... той стана нещо вълшебно, между крем карамел и козунак. Много съм доволна от рецептата.
Благодаря.
Този пък Администратор, какви хубави, красиви кроасани е спретнал. Чудесни са станали, пухкави!
Видеото което е прибавено е много добро, с приятно музикално оформление. Стана ми едно ... хубаво, с усмивка на лицето!!! Поздрав!
Кари, здравей!
Наистина много хубави станаха, а и на снимката се вижда, колко са пухкави. Ако имаш Халуми може и да пробваш, ако нямаш ще добавиш бяло сирене и пак ще се получат. Често ходя до Гърция и винаги си купувам на количество, затова и имам Халуми, много го ползвам, то е невероятно сирене, но може би знаеш.
Нищо, Теди, разбрахме се. За мен агнешкото си е тлъсто месо, на снимката и така изглежда, блещи направо. Сега, да не се обидиш, снимката е прекрасна, подредена чиния, всичко си е точно. Браво!
Моите коментари