Rummy, вярно че са прекрасни, благодаря, ама на, никой не ги повтори, то това е целта, някой и друг да ги спретне. Не са сложни, лесно се работи тестото и е много приятно на допир.
Благодаря ти ,Нина, сега видях че си ги отчела с точка , там.. Сега да ти кажа, това бутер тесто не е толкова тежко, това е леката форма, не е онази рецепта която съм пуснала за кроасаните, тук е по-бързо. Удоволствие е да го работиш. Много ще ми е приятно, ако качиш и снимка от теб. Силно го препоръчвам, а освен това, ако е в повече, както съм направи аз имам едно готово и замразено и си чака времето, може и да се замрази във фризер и да го работиш когато ти се иска.
Данче, внимавай кого каниш на гости, че малко ми е акъла и ще взема да ти се тръсна на гости в Испания....но!! само ако има мандарини със скариди и сьомга... Ето , че и Кари те харесва.
Поздрав!
Невена, много си мила! За какво ниво говориш, няма такова нещо, имам толкова провали, че и никога няма да ги покажа от срам, честно!! Не съм човек който може да ги публикувала за да ми се види резила...
И още нещо да добавя, Невена, аз говоря на "ти", на всички , смятам че нямаш нещо против, така е прието негласно във всеки форум, във всяко интернет пространство. Да се обръщам към всяка от вас с Г-жо, Г-ца, Г-не и т.н. да говоря "Вие" не е прието в пространството, само споделих, мила, сега да не вземеш да подскочиш и ти. Освен това аз си ви чувствам вече и близки, е някои от вас, разбира се.
Рецептата ти е записана в онзи тефтер за добри рецепти...Поздрав!
Карина, добре си се справила, браво! По принцип я зная тази рецепта, но никога не съм я приготвяла, защото купувам такова Дулсе от чужбина най-вече и от руските магазина които са у нас. Да си кажа честно това което е от чужбина си го пазя, защо си го пазя и аз не знам, имам 6 испански бурканчета. Така си отлежават, чакат си своя си сладкиш. Още нещо си споделила, което ме учуди, варенето на млякото и да се превърне в Дулсе изисква много часове, а при теб само за 40-45 мин, учудващо е, вероятно се дължи на доброто пълномаслено мляко. Браво, браво!!
Видях ей сега , че и Биляна е гласувала за тези кифли с глазура. Пускала съм ги много отдавна, това беше в началото след регистрацията ми тук и не бях обяснила защо са такива кифлите. Освен това не съм и подготвила добре снимката, бях още нова... Те са католически кифлички с глазура , задължително направен захарен кръст и се правят точно по Великден, така както ние работим нашите козунаци. Много са добри
Снимката която е добавена към основната рецепта според мен не отговаря в никакъв случай. Това е снимка вероятно на зеле със свинско, но не и на кавърма! РАГ, може би си направила грешка със снимките. Поправи ги.
Ау, Невена, как хубаво изглежда, голямо Браво!! Богата рецепта, така обичам с много съставки и зеленчуци и си я записах и в най-скоро време ще я приготвя. Снимките са ти много добри!! Чудна,чудна е!!
Данче, какъв шедьовър , бе мила, важното е месото, оттам нататък е да го хвърлиш в тенджерата, но онази тенджера с най-дебелото дъно, най-добре е да е чугунената, в нея го приготвих и да имаш дългото търпение да се сготви. Нищо особено не е, но е изключително вкусно, това е вярно.
Още едно Чудено ! и от мен за рецептата. Единствената разлика е, че ги купувам бланширани за да не ги чистя, иначе ги приготвям едно към едно към свалената рецепта. Много е добра, ако можех щях да гласувам с 10-ца.
Не, Сийче, не знае. Може и да е чела някъде ,но не е разбрала как се приготвя това "сложно" брюкселско зеле, но при това варене то ще заприлича на пюре по-скоро от колкото на хрупкаво брюкселско зеле. И защо в една супа ще се добавя това ми ти зеле, от какъв зор... непонятно е за мен. Няма работа в рецептата. Няма значение, карай там да има някаква рецепта, важното е да се публикува.
Моите коментари