Мани Иванов, може би имаш основание за изписването и съответно за произношението на "Чабата". Била съм и в двете страни, Испания и Италия, като турист разбира се, и на двете места ми е звучал близко в общи линии. Не владея и двата езика, владея много добре друг чужд език. Нямам претенции относно твоята забележка, може би си прав, но по-важното е в този случай ,че е аз си намерих "моята " си рецепта за този тъй вкусен хляб. Вчера пак го направих и е с повече от прекрасен резултата. Това е важното за мен. Приготвянето му е изключително лесно, разбъркваш с една лъжица/миксер оставяш да се вдигне и печеш. За съжаление много съм изписала като рецепта, но исках да я представя точно така както се прави, може би това повече плаши, като работа, но в действителност не е така. Вчера го оставих на най-топлото място в кухнята и го зарязах сам да си се оправя и той взе че си стана така прекрасен, както съм и споделила. Не ми беше удобно отново да пускам снимки и да товаря рецептата, защото вече го има на яве, но трябва да ти кажа, че се бяха получили още по големи вътрешни шупли, което и се търси.
След като питаш получаваш отговор и аз ти го дадох, наготово. То от време на време трябва да се и чете, малко да се образова, ама за някои хора четенето е сложна работа, неприемлива. Ясно е, че никога не си приготвяла канелони със спанак и Рикота или пълнени с нещо друг, по желание е. Вземи прочети, научи се преди да правиш коментар. Четенето образова, независимо какво четеш, все нещо ще запомниш и научиш.
Добави коментар. Не съм авторката на рецептата, но ще ти отговоря, защо се сваряват предварително, защото трябва да се напълнят със съответната смес. След това се запичат.
РАГ, не бих пропуснала нито една рецепта също така и нито една снимка! Тук съм за да разглеждам, да си давам мнението и оценките към потребителите кулинари. Днес след като отворих заглавната страница в очите ми се наби твоята рецепта и съответно отворих, да я разгледам. Да, като рецепта е хубава, но като изпълнение е грозна, неуспешна, не си успяла нищо да направиш и в такъв случай би трябвало да я повториш и отново да качиш снимки на такава хубава. Как да ти оценя рецептата освен с 1-ца, след като прилича на нещо изплюто, даже се учудвам как до момента не е свалена от редакторите, след като толкова държат да има качествени снимки.... Това е личното ми мнение, не хейтвам, а твърдо го изразявам и ако бях на твое място изобщо нямаше да влизам в спор, а щях да замълча. Твоето нахалство в момента дразни!
Севдалина, благодаря! За първи път ги правя и съм доволна от резултата, но има какво още да се желае. Наистина са предизвикателство. Имат си някои особености, които ако не се спазват няма да се получат.
РАГ, не са се получили, това което виждам изобщо не ми прилича на тънички фини кокосови палачинки. , Това което е в чинията на нищо не прилича. Точно затова и гласувах с 1-ца. Ще трябва да повториш.
Нина, здравей!
Разрешавам си да кача още две снимки към твоята прекрасна рецепта, разлика в съставките няма, освен , че съм ползвала черен боб. Благодаря!
Ани, чудесно е , че си качила още една снимка към моята рецепта на "Оригинални сицилиански каноли", но снимката ти стои странично, обърната е и не е приятно по този начин. Моля ти се оправи я. Тези каноли са толкова превъзходни, че не заслужават обърната снимка. Благодаря!
Нинче, това е една разкошна рецепта и аз много често я приготвям и с боб и с пиле. Много е вкусно! Но когато е приготвям с боб ползвам черен/червен такъв, пробвай, единственото което не добавям е Чоризо за сметка на много Пармезан и Моцарела. Чета си и преглъщам.
Поздрав!
Моите коментари