Моите коментари

marcheva14 коментира:
Е, ти пък колко искаш, те са толкова в кутията и са купени от Лидл. Аз ги харесвам между другото и си ги купувам, когато ги има, разбира се. Не си спомням само цената им колко беше.
marcheva14 коментира:
Краси11 направо се смея с теб, с коментарите ти.Между другото са много точни. Браво! Това, че наистина някой е получил 13 точки и че никой от редакторите не обръща внимание на купешките бонбонки и мен ме подразни, ама какво от това, че съм се подразнила, на кой му пука...Но това, че някои от" кулинарите" си разрешават да публикуват купешки сладкиши, е това не ме дразни, а направо се чувствам излъгана, някой ме лъже в очите и е доволен от това, той ни се надсмива в момента и все едно ни казва: "патици такива, вие бъркайте в тенджерите, аз ще си правя каквото си искам и не ми пука"......Ми, добре, след като се допуска, ще започна да го правя и аз и ще минавам метър. Поздрав, Краси11 ! Марчева
marcheva14 коментира:
Интересна рецепта, сега я виждам. Как да подходя на такива рецепта, когато не е уточнено колко грама е тази ч.ч.... Моята е например от 250 мл, тази в рецептата е от 100 мл ,примерно . Много ще е добре, ако към дадена рецепта отгоре се напише, чаша - вместимост 100 г или 200 г или 250 г..става ясно и се работи спокойно.
marcheva14 коментира:
Добави коментар. Неочаквано добре се получи. Много е свеж, ароматен, орехите се усещат и стоят много добреь но е задължително глазирането на сладкото от портокали отгоре, иначе си е един най-обикновен кейк с аромат на портокал.
marcheva14 коментира:
Милка Георгиева към тази рецепта на Моника е добавила много интересна снимка, вероятно е част от нейното семейство. Няма лошо да се запознаем-..
marcheva14 коментира:
Олеле, Ванче, сега забелязах, че съм забравила да ги поръся със захар... ами...няма захар. Друг път.
marcheva14 коментира:
Добави коментар. Ванче, благодаря ти, но твоите са много по-красиви, две мнения няма в това. Но толкова бях уморена днес, направих 4.300 кг най-различни козунаци и твоите фльонки ги оставих за накрая, и ги направих през две на три, нямах повече сили да стоя права и по едно време се усетих, че съм си седнала и работя. Колкото - толкова успях. Сега пуснах една рецепта за "Козунак със заквасена сметана", разбира се, че и фльонгите присъстват в общите ми снимки , ще ги видиш и ще се убедиш колко много работа съм имала от количеството на козунаците ми. Задължително ще видя какво си пуснала, само да ги качат. Още веднъж сърдечен поздрав!
marcheva14 коментира:
Ваня, разрешавам си да кача снимка на тези прекрасни фльонги. Моите са малко по-плътни, защото топчето тесто го направих от около 100 г. Атрактивни са. В интерес на истината не съм ползвала мас, а масло и олио в полза на маслото. Не мога да пипам мас...не е моята съставка, винаги усещам аромата и това ме дразни. Когато някъде ги публикувам, а това вероятно ще стане, за да се поФаля винаги ще изписвам накрая на рецептата твоето име - Ваня Георгиева - Готвач. Хубав и светъл празник желая!
marcheva14 коментира:
Добавям още няколко снимки към тази прекрасна торта, днес я направих по един специален случай. Тортата е абсолютно еднаква като състав, разликата е само във визията, добавих кандирани череши за разкош.
marcheva14 коментира:
Хубава снимка е качила Bediha Halit на много усмихнато момченце, вероятно защото похапва "Макарони със спанак на фурна"...Няма лошо
marcheva14 коментира:
Весе, без да искам чукнах 4-ка, а рецептата ти е за 5-ца. Не мога да коригирам. Поздрав! Марчева
marcheva14 коментира:
Добави коментар. Натали, линка не се отваря, но през фейса я видях, рецептата там е с различни количества + нишесте. Пропускам всичко, това не е това което би трябвало да означава "Шантили", освен това "Победа " са си направили реклама на най-новите си бисквити и още за да коментирам означава че съм подготвена, подплатена с четенето си в Златна колекция "Класически десерти". Не се заяждам, напротив, правя само уточнение. За да добиеш представа от къде черпя информация, отвори Гугъл на изображения и чукни "Златна колекция - Класически десерти и "Златна книга на шоколада", това са два тома на изключителна кулинария от по 300 рецепти от френско-италианска кухня и ще добиеш представа. Това са две луксозни издания и свършиха за отрицателно време, въпреки високата им цена. Бих я препоръчала на всеки, защото всеки един от нас се учи от великите световни кулинари. С най-добри чувства съм!
marcheva14 коментира:
За тази рецепта съм гласувала с 1 - ца., ако имаше нула щях да гласувам с 0. Това което е показано на снимката няма нищо общо с "Шантили", няма вариант сметаната да е само 200 г, а и смесването ѝ с крем ванилия опорочава този фантастичен крем "Шантили" Това е тортичка с бисквитки и с обикновен крем ванилия и нищо повече. Така да се озаглавяват гръмко дадени торти е даже смешно. Крем "Шантили" основно се ползва за пълнеж на френски еклери, пуснала съм такава рецепта, но и да не бъда многословна ей така ще напиша как точно се прави този крем: ШАНТИЛИ 250 г сметана висок % 2 с.л пудра захар 1/2 ч.л екстракт ванилия Като сметаната се разбива на висока скорост , докато се сгъсти, добавя се пудрата захар и се продължава с разбиването до пълното ѝ сгъстяване. Трябва да се внимава да не се прекали с разбиването, за да не се втечни отново. От това количество излиза около 500 мл разкошен крем "Шантили"
marcheva14 коментира:
Аз ще ти кажа, нищо че не съм Мими А. Тези са направени от теб, а не са купени. Това е. Лесно е да се разбере... мда.
marcheva14 коментира:
М...да. Точно в Лидл ги има и са абсолютно еднакви със снимката която е качена от Мими А. Дано да не съм права и да се лъжа, но снимката е на фабрични бонбони, то се вижда , че те са напълно еднакви по форма. Няма такъв вариант в домашни условия, винаги има някой малко по-голям или малко по-малък. Освен това, какво означава 1/4 белтък, трябва грамаж, това е задължително и пак освен това, какъв ликьор се ползва, също е важно, защото от ликьор до ликьор има и огромна разлика в смисъл, че има по-течни ликьори като Гранд Марние, Коантро и по-гъсти като Бейлис или пък силно ароматни като Лимончело...
marcheva14 коментира:
М...да. френско нишесте със захар. Благодаря.
marcheva14 коментира:
Много добра рецепта на подправки. Благодаря! Това с капачката от буркан направо ме разсмя, ама вярно е, че идеята е чудесна. Ще ме накараш да ги направя и да ги метна на оребрен тиган, та както съм почистила и изпрала всичко отново да се умириша на печени кюфтачета...мда. Поздрав! Марчева
marcheva14 коментира:
Таня, какво му е френското на този крем, та това си е едно малеби, само няма сироп отгоре.?? Не бих гласувала.