Е, ти пък колко искаш, те са толкова в кутията и са купени от Лидл. Аз ги харесвам между другото и си ги купувам, когато ги има, разбира се. Не си спомням само цената им колко беше.
Краси11 направо се смея с теб, с коментарите ти.Между другото са много точни. Браво! Това, че наистина някой е получил 13 точки и че никой от редакторите не обръща внимание на купешките бонбонки и мен ме подразни, ама какво от това, че съм се подразнила, на кой му пука...Но това, че някои от" кулинарите" си разрешават да публикуват купешки сладкиши, е това не ме дразни, а направо се чувствам излъгана, някой ме лъже в очите и е доволен от това, той ни се надсмива в момента и все едно ни казва: "патици такива, вие бъркайте в тенджерите, аз ще си правя каквото си искам и не ми пука"......Ми, добре, след като се допуска, ще започна да го правя и аз и ще минавам метър.
Поздрав, Краси11 ! Марчева
Интересна рецепта, сега я виждам. Как да подходя на такива рецепта, когато не е уточнено колко грама е тази ч.ч.... Моята е например от 250 мл, тази в рецептата е от 100 мл ,примерно . Много ще е добре, ако към дадена рецепта отгоре се напише, чаша - вместимост 100 г или 200 г или 250 г..става ясно и се работи спокойно.
Добави коментар.
Неочаквано добре се получи. Много е свеж, ароматен, орехите се усещат и стоят много добреь но е задължително глазирането на сладкото от портокали отгоре, иначе си е един най-обикновен кейк с аромат на портокал.
Добави коментар. Ванче, благодаря ти, но твоите са много по-красиви, две мнения няма в това. Но толкова бях уморена днес, направих 4.300 кг най-различни козунаци и твоите фльонки ги оставих за накрая, и ги направих през две на три, нямах повече сили да стоя права и по едно време се усетих, че съм си седнала и работя. Колкото - толкова успях. Сега пуснах една рецепта за "Козунак със заквасена сметана", разбира се, че и фльонгите присъстват в общите ми снимки , ще ги видиш и ще се убедиш колко много работа съм имала от количеството на козунаците ми.
Задължително ще видя какво си пуснала, само да ги качат.
Още веднъж сърдечен поздрав!
Ваня, разрешавам си да кача снимка на тези прекрасни фльонги. Моите са малко по-плътни, защото топчето тесто го направих от около 100 г. Атрактивни са. В интерес на истината не съм ползвала мас, а масло и олио в полза на маслото. Не мога да пипам мас...не е моята съставка, винаги усещам аромата и това ме дразни. Когато някъде ги публикувам, а това вероятно ще стане, за да се поФаля винаги ще изписвам накрая на рецептата твоето име - Ваня Георгиева - Готвач.
Хубав и светъл празник желая!
Добавям още няколко снимки към тази прекрасна торта, днес я направих по един специален случай. Тортата е абсолютно еднаква като състав, разликата е само във визията, добавих кандирани череши за разкош.
Добави коментар. Натали, линка не се отваря, но през фейса я видях, рецептата там е с различни количества + нишесте. Пропускам всичко, това не е това което би трябвало да означава "Шантили", освен това "Победа " са си направили реклама на най-новите си бисквити и още за да коментирам означава че съм подготвена, подплатена с четенето си в Златна колекция "Класически десерти". Не се заяждам, напротив, правя само уточнение. За да добиеш представа от къде черпя информация, отвори Гугъл на изображения и чукни "Златна колекция - Класически десерти и "Златна книга на шоколада", това са два тома на изключителна кулинария от по 300 рецепти от френско-италианска кухня и ще добиеш представа. Това са две луксозни издания и свършиха за отрицателно време, въпреки високата им цена. Бих я препоръчала на всеки, защото всеки един от нас се учи от великите световни кулинари. С най-добри чувства съм!
За тази рецепта съм гласувала с 1 - ца., ако имаше нула щях да гласувам с 0. Това което е показано на снимката няма нищо общо с "Шантили", няма вариант сметаната да е само 200 г, а и смесването ѝ с крем ванилия опорочава този фантастичен крем "Шантили" Това е тортичка с бисквитки и с обикновен крем ванилия и нищо повече. Така да се озаглавяват гръмко дадени торти е даже смешно. Крем "Шантили" основно се ползва за пълнеж на френски еклери, пуснала съм такава рецепта, но и да не бъда многословна ей така ще напиша как точно се прави този крем:
ШАНТИЛИ
250 г сметана висок %
2 с.л пудра захар
1/2 ч.л екстракт ванилия
Като сметаната се разбива на висока скорост , докато се сгъсти, добавя се пудрата захар и се продължава с разбиването до пълното ѝ сгъстяване. Трябва да се внимава да не се прекали с разбиването, за да не се втечни отново. От това количество излиза около 500 мл разкошен крем "Шантили"
М...да. Точно в Лидл ги има и са абсолютно еднакви със снимката която е качена от Мими А. Дано да не съм права и да се лъжа, но снимката е на фабрични бонбони, то се вижда , че те са напълно еднакви по форма. Няма такъв вариант в домашни условия, винаги има някой малко по-голям или малко по-малък. Освен това, какво означава 1/4 белтък, трябва грамаж, това е задължително и пак освен това, какъв ликьор се ползва, също е важно, защото от ликьор до ликьор има и огромна разлика в смисъл, че има по-течни ликьори като Гранд Марние, Коантро и по-гъсти като Бейлис или пък силно ароматни като Лимончело...
Много добра рецепта на подправки. Благодаря! Това с капачката от буркан направо ме разсмя, ама вярно е, че идеята е чудесна. Ще ме накараш да ги направя и да ги метна на оребрен тиган, та както съм почистила и изпрала всичко отново да се умириша на печени кюфтачета...мда.
Поздрав! Марчева
Моите коментари