Добра рецепта, но гласувам с 4-ка и ще се аргументирам веднага, аз не бих добавила доматено пюре или домати, също така и морков, пресен лук ще сложа около 3 връзки. Всичко друго ще добавя в плънката.
Разрешавам си да кача още две снимки към тази чудесна и лесна рецепта. Разликата е само в това, че съм работила със суха мая - 1 ч.л. това е около 5 г, избягвам добавката на повече мая, захарта я намалих на 25 г и съм ги работила изцяло в миксер с дебелата бъркалка. Това са домашни франзели, но са повече като хубави дълги кифли.
Благодаря за споделената рецепта.
Давам глас за тази прекрасна рецепта, Сийче, как да не гласувам като е толкова хубава, само пропускам девесила, него ти го оставям за теб. За съжаление не мога да ползвам функцията "сготви" в момента, защото имам вече сготвени 6 рецепти, утре ще го направя.
Поздрав! Марчева
Благодаря, Албенка! Наистина е много добра и най-важното е, че не се ползва машина за сладолед, а аз и нямам такава, защото тя е голяма и нямам къде да я държа.
Опитай я някой топъл ден през лятото.
Поздрав! Марчева
Разрешавам си да добавя две снимки към основната рецепта от кулинарен блок на Йоана Петрова. Изключително вкусни сладки или по точно курабии или още по точно "Курабиедес" , както са познати в Гърция. Спазвала съм много точно рецептата, даже и показвам точно каква портокалова вода съм ползвала при направата им. Промених само това, че при мен бадемите не ги смлях, а поставих цяла ядка по средата на топката и я завих.
Имам само една основна грешка, че направих 1/3 от рецептата и разкошните "Курабиедес" много бързо свършиха.
Сийче, благодаря! Наистина е много добър на вкус, заслужава си да се опита. За първи път го правя и съм много доволна. Лесен е и съм го работила изцяло в миксер, което също е много важно за да ми е по-лесно и удобно.
Поздрав!
Половин пакетче от 125 г. Тортата е много хубава, но е много важно да се напоят блатовете, но преди това трябва да се разрежат внимателно на две части. Силно я препоръчвам, нееднократно съм я приготвяла. Поздрав! Марчева
Интересно заглавие има тази торта, "Кафейна торта" словосъчетанието "кафе + йна" е убиец.....не бях го чувала , че и така може да се озаглави рецепта. Кафе - ми е ясно, но добавката Йна ...ми е да не кажа , че е малко странно.
Калина, чудесно е, че си прибавила снимка към основната рецепта "Талиатели карбонара по оригинална рецепта", но аз виждам царевица и може би и чушка. В рецептата която съм публикувала тези съставки ги няма, а и няма такъв вариант на тази рецепта на добавки от царевица и чушка. Съвсем добронамерен коментар правя.
Сийче, наистина е изкушаващо. До момента винаги го прескачах това вратле и все към бутче и плешка се насочвах, но се оказа, че съм грешила. Страшно вкусно, крехко, ама много крехко и най-важното този път нямаше никакъв неприятен аромат на агнешко, знаеш, онази тежка миризма , поне аз хич не я харесвам. Доволна съм! Ще ти кажа защо го поднасям студено, тук вече е избор, разбира се, агнешкото по принцип се яде студено, за да може да се втвърди онази мазнина, то си е агнешка лой, и да се отделят с нож тези малки капки, а гарнитурата винаги е топла. Така поне се поднася у дома, защото моя дядо е френски възпитаник и според него така трябва да се поднася, а и според него пак, агнешкото по принцип било деликатес. Аз не съм много съгласна, но това е друг въпрос... . Това е. Въпрос на избор е. Хайде, поздрав!
Вили , здравей!
Разрешавам си да кача още една снимка към тази тъй вкусна и лесна рецепта, разликата е само в това, че аз добавям моркови. Нищо повече. Благодаря!
Таня, маята не е малко. Напоследък определено работя с много малко мая и на 1.200 бих сложила 1/2 пакетче или около 7 г. и тя чудесно ще си свърши работа. Може би защото аз работя с бързодействаща суха мая и съм много доволна, а и освен това все се пише, че тя не е много полезна и затова драстично намалих количеството ѝ. Това е моето мнение и никой не заангажирам с него, разбира се. В интерес на истината не съм работила точно това тесто, защото си имам моя рецепта и с нея работя. Поздрав!
Моите коментари