Моите коментари

marcheva14 коментира:
Добра рецепта, но гласувам с 4-ка и ще се аргументирам веднага, аз не бих добавила доматено пюре или домати, също така и морков, пресен лук ще сложа около 3 връзки. Всичко друго ще добавя в плънката.
marcheva14 коментира:
Разрешавам си да кача още две снимки към тази чудесна и лесна рецепта. Разликата е само в това, че съм работила със суха мая - 1 ч.л. това е около 5 г, избягвам добавката на повече мая, захарта я намалих на 25 г и съм ги работила изцяло в миксер с дебелата бъркалка. Това са домашни франзели, но са повече като хубави дълги кифли. Благодаря за споделената рецепта.
marcheva14 коментира:
Разрешавам си да кача още две снимки към тази прекрасна рецепта. Благодаря!
marcheva14 коментира:
Давам глас за тази прекрасна рецепта, Сийче, как да не гласувам като е толкова хубава, само пропускам девесила, него ти го оставям за теб. За съжаление не мога да ползвам функцията "сготви" в момента, защото имам вече сготвени 6 рецепти, утре ще го направя. Поздрав! Марчева
marcheva14 коментира:
Благодаря, Албенка! Наистина е много добра и най-важното е, че не се ползва машина за сладолед, а аз и нямам такава, защото тя е голяма и нямам къде да я държа. Опитай я някой топъл ден през лятото. Поздрав! Марчева
marcheva14 коментира:
Аха, видях я. Благодаря!
marcheva14 коментира:
Също бих искала да видя цялата торта как изглежда, за да добия по - добра представа..
marcheva14 коментира:
Разрешавам си да добавя две снимки към основната рецепта от кулинарен блок на Йоана Петрова. Изключително вкусни сладки или по точно курабии или още по точно "Курабиедес" , както са познати в Гърция. Спазвала съм много точно рецептата, даже и показвам точно каква портокалова вода съм ползвала при направата им. Промених само това, че при мен бадемите не ги смлях, а поставих цяла ядка по средата на топката и я завих. Имам само една основна грешка, че направих 1/3 от рецептата и разкошните "Курабиедес" много бързо свършиха.
marcheva14 коментира:
Сийче, благодаря! Наистина е много добър на вкус, заслужава си да се опита. За първи път го правя и съм много доволна. Лесен е и съм го работила изцяло в миксер, което също е много важно за да ми е по-лесно и удобно. Поздрав!
marcheva14 коментира:
Разкошно красиви кифли, Ваня! Поздравления!
marcheva14 коментира:
Половин пакетче от 125 г. Тортата е много хубава, но е много важно да се напоят блатовете, но преди това трябва да се разрежат внимателно на две части. Силно я препоръчвам, нееднократно съм я приготвяла. Поздрав! Марчева
marcheva14 коментира:
Интересно заглавие има тази торта, "Кафейна торта" словосъчетанието "кафе + йна" е убиец.....не бях го чувала , че и така може да се озаглави рецепта. Кафе - ми е ясно, но добавката Йна ...ми е да не кажа , че е малко странно.
marcheva14 коментира:
Калина, чудесно е, че си прибавила снимка към основната рецепта "Талиатели карбонара по оригинална рецепта", но аз виждам царевица и може би и чушка. В рецептата която съм публикувала тези съставки ги няма, а и няма такъв вариант на тази рецепта на добавки от царевица и чушка. Съвсем добронамерен коментар правя.
marcheva14 коментира:
Сийче, наистина е изкушаващо. До момента винаги го прескачах това вратле и все към бутче и плешка се насочвах, но се оказа, че съм грешила. Страшно вкусно, крехко, ама много крехко и най-важното този път нямаше никакъв неприятен аромат на агнешко, знаеш, онази тежка миризма , поне аз хич не я харесвам. Доволна съм! Ще ти кажа защо го поднасям студено, тук вече е избор, разбира се, агнешкото по принцип се яде студено, за да може да се втвърди онази мазнина, то си е агнешка лой, и да се отделят с нож тези малки капки, а гарнитурата винаги е топла. Така поне се поднася у дома, защото моя дядо е френски възпитаник и според него така трябва да се поднася, а и според него пак, агнешкото по принцип било деликатес. Аз не съм много съгласна, но това е друг въпрос... . Това е. Въпрос на избор е. Хайде, поздрав!
marcheva14 коментира:
Гергана, разрешавам си да кача още две снимки на Баница с одрински кори със сирене и кашкавал. Благодаря!
marcheva14 коментира:
Вили , здравей! Разрешавам си да кача още една снимка към тази тъй вкусна и лесна рецепта, разликата е само в това, че аз добавям моркови. Нищо повече. Благодаря!
marcheva14 коментира:
Таня, маята не е малко. Напоследък определено работя с много малко мая и на 1.200 бих сложила 1/2 пакетче или около 7 г. и тя чудесно ще си свърши работа. Може би защото аз работя с бързодействаща суха мая и съм много доволна, а и освен това все се пише, че тя не е много полезна и затова драстично намалих количеството ѝ. Това е моето мнение и никой не заангажирам с него, разбира се. В интерес на истината не съм работила точно това тесто, защото си имам моя рецепта и с нея работя. Поздрав!
marcheva14 коментира:
Нинче, както винаги прекрасен макарон си направила.