Моите коментари

marcheva14 коментира:
Качвайте снимки , момичета, много ще ми е приятно да ги разглеждам!
marcheva14 коментира:
Соня, здравей! Разкошни картофи!! Ще си разреша да кача още една снима. Днес ги приготвих, разликата е само в това, че сложих повече копър, пресен, аз го обичам. Единствената ми грешка е в това, че не сложих повече от 1 кг. Да знаеш, че скоро ще я поправя. Благодаря ти, че сподели. Поздрав!
marcheva14 коментира:
Това кюнефе е разкошно, въртя , въртя и все на него се връщам. Нямам суров кадаиф в момента иначе ще го врътна веднага. Трябва да си поръчам да ми се донесе и веднага ще го приготвя. Записала съм си една рецепта, но тя май беше с Моцарела но смятам, че ще стане, друго сирене нямам.
marcheva14 коментира:
Сонче, не мога да не кача снимка, това е една прекрасна рецепта. Това не е питка, това е чуден хляб, а аз много обичам да правя хляб, може и да си забелязала. Пробвам най-различни рецепти, и тази отива в любими. Ще споделя и какво се получи, този хляб е голямо количество, за друг път ще зная и може да деля продуктите на две. Стана голямо тесто, вдигна се много , а във фурната още повече. Пекох го на по-слаба фурна защото щеше да изгори отгоре при 200 градуса и ми отне време, за около 60-70 мин. може и малко повече. На снимката се вижда и една дупка, тя е от термометъра, трябваше ми , защото го хванаха бързо градусите отгоре , а отвътре беше суров, така показваше термометъра. На вкус е прекрасен, наистина е с хрупкава коричка, на цвят е точно шампанско и ръженото брашно което добавих изобщо не попречи, напротив. А, измерих го на височина, цели 14 см, как да не му се радваш. Благодаря , че сподели. Поздрав!
marcheva14 коментира:
Поздравления! Майсторско изпълнение. Не съм много по разточването на кори, но е добре обяснено и мога да се пробвам някой ден. Записах си всичко подробно. Благодаря!
marcheva14 коментира:
Сега я забърках тази прекрасна рецепта на "Хрупкава питка". Не активирах предварително маята, млякото не беше топло, а със стайна температура., добавих и 100 г ръжено брашно толкова ми беше останало от друга рецепта и го използвах, другото брашно си е бяло. Общо ми отиде около 850 г. Всичко хвърлих в миксера и го оставих да върти , докато стане на топка тестото, след това го свалих и ударих в плота около 100 пъти както е по рецепта и го оставих да втасва. Ако се получи хубава питка като твоята на снимката ще си разреша да кача и аз една снимка. Благодаря за рецептата
marcheva14 коментира:
Сийче, смешна рецепта със смешно има, ама наистина е вкусно. Пробвай я някой ден. Това е рецепта от един стар тефтер, приятелка ми я сподели, а и се чудя вече какво да сготвя та я изрових и спретнах набързо. Сийче, надявам се , че си много по- добре. Поздрав!
marcheva14 коментира:
Колкото и да не обичам сьомга при този и вид вероятно ще я пробвам. Чудесна снимка и чудесна рецепта!
marcheva14 коментира:
Рецептата на Кристина Черникова е интересна, работи се със зехтин, хималайска сол и кафява захар, не е" моята" рецепта за еклери, но това няма никакво значение, това си е мое виждане за пуснатата рецепта, но снимките които са добавени от RosMar са уникално грозни. Колкото и да е добра тази рецепта, снимките направо са я унищожили в пълния смисъл на думата.
marcheva14 коментира:
Поздравления! Страхотно са оформени, предполагам, че и толкова са вкусни. Браво!
marcheva14 коментира:
Здравейте, момичета! Благодаря , че сте го оценили подобаващо. Енчиладата наистина е прекрасна, така както са написали редакторите на Готвач"БГ под рецептата - "разкошно, сочно и леко лютиво" . Приготвих го много бързо , защото имах неочаквани гости. Останаха възхитени от Енчиладата, още снощи всичко беше хапнато, днес няма и троха, което удоволствие за един кулинар. Благодаря Ви!
marcheva14 коментира:
Не, Елена, не е много за 1 кг брашно. 1 ч.ч. = 240 мл е записано при мен в рецептата. Спазвала съм я и винаги е с прекрасен резултат.
marcheva14 коментира:
Даниелка, прекрасно изглежда! Много обичам сладкиши с бадемов марципан, слабост ми е. Поздравления за хубавата рецепта!
marcheva14 коментира:
Качвам още една снимка на днес приготвената рецепта "Немски понички Берлинки", защото смятам, че предишните са с една идея по кафеникава коричка. Много е важна температурата при която ще се пържат поничките, от 9 степен днес ги приготвих на 4-5 степен като изцяло следих температурата с термометър - 165 градуса точно и станаха с прекрасен резултата. Доволна съм.
marcheva14 коментира:
Разрешавам си да добавя снимка към основната рецепта на "Лесна пилешка супа с ориз". Моята пилешка супа е с фиде и масло. Това е малка разлика. Не ѝ правя застройка, не обичам. Излишно е да пускам изцяло рецепта при утвърдени такива.
marcheva14 коментира:
Чудесна богата рецепта, поздравления! Исках да гласувам и за "сготви" но нямам право в рамките на 30 мин. но да си знаеш , че все едно съм гласувала.
marcheva14 коментира:
Разкошно изглеждат на снимката! Поздравления!
marcheva14 коментира:
Кантучините, или италианските бишкоти не се работят "на око" има си грамаж и той се спазва за да се получи добър резултат. Пуснала съм такива рецепти под наименованието "Италиански бишкоти с"...било само с бадем, сушени боровинки и др видове. На снимката тази "кантучина" е силно препечена, даже е изгоряла. Не ми харесва определено.