Моите коментари

marcheva14 коментира:
Девойки, прекрасни, това са питки които много лесно се правят и най-важното имат прекрасна структура, хубави продукти и винаги стават с прекрасен резултат. Рецептите на този кулинарен блог на Е. Тонева е изключително добър и го препоръчвам за разглеждане. Поздрав! Марчева
marcheva14 коментира:
Добави коментар. Крем сирене - Филаделфия.
marcheva14 коментира:
Благодаря, Даниелка! В грешна посока съм търсила, трябваше да отворя географски атлас, а аз отвори един много дебел англо-български речник и търсих и разбира се, че нищо не намерих. Още веднъж чудесен сладкиш! Поздравления! Поздрав! Марчева
marcheva14 коментира:
Чудесен сладкиш! Какво означава "Нанеймо", не е само бисквитен сладкиш, вероятно името идва от друго нещо..? Търсих в англо-бълг. речник, няма такава дума, може и да е някакъв диалект канадски за сладкиш, не знам. Добро любопитство проявявам. Поздрав!
marcheva14 коментира:
Добавям още две снимки съм собствена рецепта на целувки с основа от шоколад и леко шприцован отгоре . Тези целувки са с по-меки върхове, нарочно е такова изпълнението им.
marcheva14 коментира:
Доби, здравей! Разрешавам си да кача още една рецепта към твоите основни. Горещи ги изваждам от фурната и снимам веднага, че след малко няма да остане и парченце. Още веднъж благодаря за тази прекрасна рецепта. Поздрав!
marcheva14 коментира:
Албенка, разкошна торта! Поздравления! На снимката е повече от хубава. Обичам такива богати рецепти, вероятно си го разбрала вече. Благодаря и за справката, обичам да чета кое от къде произлиза и защо така е озаглавено. Беше ми интересно да прочета. Поздрав!
marcheva14 коментира:
Доби, благодаря за тази рецепта. Търсих из форума нещо подобно и попаднах на теб. Много ми хареса и утре ще я спретна и после ще споделя какво съм успяла да сготвя, а и най-важното как са били на вкус тези ребърца. Поздрав!
marcheva14 коментира:
Чудесна снимка , Александър! При теб се е получил прекрасно, но при мен беше пълна катастрофа и съответно излетя в машината за боклук. Поздравления!
marcheva14 коментира:
Добави коментар.Благодаря, Петя! Гореща за зимните дни е прекрасна, а и освен това е и диетична. Много често само с нея се храня и ми е достатъчно, но в основата са ѝ крутончетата
marcheva14 коментира:
Чудесно изпълнение!
marcheva14 коментира:
Здравей, Мая! Много ми е приятно , че си качила още една снимка, към основните. Баницата наистина е много добра. Благодаря ти!
marcheva14 коментира:
Благодаря за споделената рецепта, много ми хареса, въпреки че никога не съм работила с моркови в сладкиш и бисквити. Богата е рецептата и най-вече се работи с масло, което на мен ми харесва. Снимките изглеждат добре. Поздравления!
marcheva14 коментира:
Прекрасна рецепта за един бърз, лесен и вкусен френски Рататуй. Разликата е само в това , че добавям нарязан с ножица босилек, сухо червено вино и необелена глава чесън.
marcheva14 коментира:
Разрешавам си да кача още една снимка на пържени картофи на тиган и с мазнина наполовина олио и наполовина зехтин. Станаха чудесни и хрупкави.
marcheva14 коментира:
Бонбоните са хубави, но какво прави тук снимката на Невена Блажева Иванова - това е някаква баница с Чери доматки и в никой случай не е снимка на бонбони Рафаело.....грешка някаква е станала, или аз грешно виждам??! Може би е някакъв нов вид на "Бонбони Рафаело " - банички с зеленчуци за разкош.
marcheva14 коментира:
След като ги опитах лично, мога определено да споделя, че това е едно прекрасно ронливо маслено тесто, което се топи когато се опита. Направата му не е сложна, с малко повече търпение ще се получат прекрасни бретцели с аромат на хубаво масло и запечен бадем. Освен това е и красиво оформено, въпреки че оригиналната рецепта е тестото да се разреже на ленти и да се увият в правилната форма на бретцел, но малката промяна която направих изобщо не се е отразила по никой начин на вкуса им. Силно ги препоръчвам с чаша хубаво силно кафе.
marcheva14 коментира:
Рецептата която я пуснах беше озаглавена, "Бързи и лесни кроасани", но не знам защо редакторите я промениха в заглавието на "Френски кроасани с масло". Това не са онези истински кроасани при които разточването им е до шест пъти, както съм посочила в пуснатата от мен оригинална рецепта, тук е сведено до минимум и затова са бързи и лесни, не отнемат толкова време и това не е истинското бутер тесто. Качеството на тази рецепта е добро като консистенция на тестото, но далеч не са истинските кроасани. Тук, при тази рецепта тестото е малко по-плътно, не е така въздушно както в оригиналната рецепта за направата на един истински френски кроасан.