Ваня, снимката ти направо ме "застреля"...няколко пъти се връщах да я разгледам. Толкова много суджук..!?! . Не че е лошо, напротив, но никога не съм виждала така на едно място, ама и в София къде да го видя............и си виси, то и в магазина за месо така не виси, все са си на килограм и ги гледаш през витрината и избираш.. Отличен!!
Връщам се да споделя, че си забърках набързо. В миксер. Много са хубави, лесно се правят, меки и вкусни. Поръсих ги с едра сол за Претцели. Ще кача две снимки, може би не са толкова красиви, както на оригиналната рецепта, но не се усетих, че тестото при мен беше малко меко, работеше се, но трябваше да добавя още малко брашно за да запазят още по-добре формата си.
Благодаря!
Сонче, какъв миксер ,какви 5 лв...ползвам миксера защото ми е удобно, бързо. Разбира се, че този хляб не се работи в миксер. Отвори Гугъл и напиши "Хлябът на Тоскана" - Йоана Петрова и разгледай цялата ѝ рецепта. Тя не го работи в миксер, ще видиш има и снимков материал. Ориентирай се за втори път когато го приготвяш.
Сонче, видях ги. Не е превтасал, няма огромни шупли. На вкус трябва да е хубав. Не се е вдигнал достатъчно, но иначе има прекрасен цвят на изпечен хляб. Ти сложи ли във фурната вода, напръска и стените ѝ с вода, нали? С каква мая работи, суха, нали? На колко градуса го изпече, нали имаш термометър на фурната? Пекох го в много гореща фурна. Ще го направя отново в края на седмицата да видим дали ще стане или не. Егати и хляба, толкова е лесен и елементарен. Честно!
Сонче, не може да не ти се е получил. Рецептата както си прочела е доста елементарна, няма сложно в нея. Описанието е много.
Тестото е меко. Сега ще ти кажа, първо съм го измесила в миксера, това го писах, после в/у набрашнен плот само го премесих и го зарязах да втасва. Извадих го отново в/у набрашнен плот, тестото беше пак меко и го оформих в/у брашното с напудрени длани и го оставих в тавата. Пече се. Както виждаш от снимката, когато съм го разрязвала със специалното си ножче за разрязване на тесто, то е като бръснарско ножче но с дръжка, не успя да направя хубав разрез, както при другите хлябове, защото тестото беше меко и не можа добре да се разреже и имаше... то се вижда и на снимката, как да го кажа, като че ли захапваше и не се образува хубава линия на разреза. При печенето се пооправи. Пусни снимка да го видим, няма значение каква е, тук си споделяме и успешни и неуспешни рецепти. Давай!
Снимката добавена от Vidan към този коктейл Мохито, трябва да е някакъв чай примерно с много мента, тази захар отстрани какво прави там??? Не съм пила Мохито със захар отстрани или съм в грешка??
Добавената снимка от Деси Маринова за рецептата на" Контра филе с картофки на фурна" на нищо не прилича, първо това месо не е контра филе, а вероятно свинско изпечено на фурна и второ, картофите са със стар и белезникав цвят. Грозна снимка.
Роси, чудесна рецепта, точно с праз-лук се правят тези сарми от кисело зеле, а ако им хвърлиш и една - две шепи стафиди.... още по-хубави и вкусни стават. Поне аз така ги приготвям, но не само за Коледа , а и през другото време.
Мария Детева, на кисело зеле не бих слагала дома за вкус. Не е необходимо , двете неща се "бият" помежду си.
Хубава рецепта, но ме смути количеството на трюфела - 50 г. при положение, че цената му е около 7-900 долара /кг. До колкото зная, но може и да съм в грешка, трюфелите се поставят в/у самото ядене нарязани на 3-5 бр тънки люспи, или настърган, именно за да се виждат и подсказват, че самото ястие е приготвено с трюфел. Не зная, не съм убедена в това, защото само съм го опитвала, но никога не съм работила с него, но така ми е бил поднасян. Освен това той е и силно ароматен и 50 грама няма ли да са прекалено много??
Добави коментар.Соня, здравей!
Предварителната ферментация се оставя покрита на стайна температура и за нея не се полагат повече грижи до момента на прибавянето ѝ към основното тесто.
Добави коментар.Didiel, рецептата е хубава, но за съжаление не пише, че се пече на слаба фурна, а това означава най-много 150 градуса за около 60-70 мин. Той се пече бавно и заради това не се е вдигнал, защото вероятно се го пекла на високи градуси.
Моите коментари