Десислава, няма добро обяснение на тази прекрасна торта, това е. Например, ако искам да се науча да работя с фондан, как точно се разточва с каква плоска шпатула се работи, с какви инструменти и при каква температура и такива подобни неща, да разуча как да работя със захарно тесто, как и къде в рецептата мога да го прочета...Има още обяснения по тази, повтарям прекрасно красива торта. Споделяш , че тази торта си я работила с три различни рецепти, тези рецепти ги няма, виждаме една само. Чудесно че си я приготвяла сама, моите поздравления, но подавай по-разширени рецепти. Тортата ти е уникална.
Тази торта я прочетох няколко пъти и според мен има нещо неизяснено и ненаписано. Според мен авторката, Десислава Маринова лично не я е приготвяла, а само е пусната рецепта и снимката е от някой друг сайт, защо го споделям, защото и В. Константинова пусна подобна красива торта, но с пълни обяснения как точно се приготвя захарното тесто за направата на цветята от захарното тесто. Няма и обяснения на "Рисувана торта с цветя" как точно се работи с фондан, което е изключително важна част от изпълнението ѝ. Нещо не ми е ясно.??
Много хубава и богата рецепта. Никога не съм опитвала качамак, тази рецепта вероятно е италиански вариант т.н. полента, който също не съм опитвала. Ще се опитам да го приготвя. Благодаря за споделената рецепта.
Здравейте! Несериозна е тази рецепта, едните продукти са в грамаж, а другите в купи , третите на око. . Веднага и ще посоча пример:
блат - 2 супени купи орехи .... имам най-различни купи за супа, определено смятам, че и другите кулинари имат най-различни, коя от всичките да ползвам?
крем 2 - две пакетчета масло ?? има пакетчета по 125 г, по 250 г и по 500 г , кое от всичкото да се ползва. Предполагам, че е по 125 г, защо не е посочено за да е точно, аз ползвам масло само по 250 г - 500 г пакетчета..
крем 3 - да не стане като каша. - трябва да има милилитри, така не е ясно каква да е тази каша
глазура - 3 с.л. вода като каша????, а тук пък да бъде каша
Не е лоша рецептата, но обяснението е непълно и объркано. Не бих работила такава рецепта
Сонче, още една снимка качвам на този вид хляб. Зная защо не ти се е получил, или предполагам, когато го поставиш в тавата за печене в/у царевичното брашно се оставя още за около 40 мин да втаса отново. Малко са тези минути, остави го покрит с фолио за още 1 час примерно. Той отново ще бухне и тогава го сложи във фурната. Днес го приготвях и това го забелязах и затова и го споделям.
Стига , бе Весеееее, моя е, не е моя , аз само преписвам и изпълнявам. Но между другото да ти кажа, че стана фантастично, месото отвътре е розово, не е сухо, а сочно, както трябва да бъде. По същия начин познавам вече и твоите заглавия и съм сигурна, че това ти си го пуснала, като рецепта. Вече зная на Сийчето рецептите, познавам ги по заглавията. Всеки си има някакъв стил.
Поздрав!
Снимката качена от г.-жа/г-.ца Мечка Петрова не отговаря на рецептата. Поставената снимка е от чужд сайт с немски кулинарни рецепти.
Моля, Админ да обърне внимание.
Пенчо, здравей!
Вярно, много е маслото, но така е по рецепта. Сигурна съм, че ти се е получил. Браво!
Този кейк и "Царски кейк" са две великолепни рецепти и изпробвани в годините назад. Перфектни са! Заслужават си въпреки, че продуктите са им скъпи. Разбирам те, но това са моите рецепти, те са винаги с много масло и добавки не една. Скъпи са.
Добавената снимка от Suzi няма нищо общо с оригиналната рецепта на Севда Андреева. моля ви , разгледайте добре рецептата, има два вида крем, бял и с какао и няколко блата които се заливат различно.
Моите коментари