Моите коментари

marcheva14 коментира:
Добавям три снимки на едни шарени френски макарони, направени днес. Пълнеж от бял шоколад, масло , сметана и мента. Направени са набързо за вкъщи и не съм пресявала бадемова смес затова са и малко "рошави" отгоре, не са напълно гладки, но няма значение на вкус са фантастични. Бяха ми останали 180 г белтъци от Коледа и преседяха точното време в хладилник и бяха много подходящи за работа.
marcheva14 коментира:
Добави коментар.Благодаря, че ми отговори. Да, той се получи, на вкус е чудесен, с хубава препечена крехка коричка, но не е същия на вид. Бях убедена на 99%, че снимките са обработвани... мда. Мина ми през акъла да го овалям/посипя в царевично по-едро брашно, но не пише.....Нищо, изясних си някои неща.
marcheva14 коментира:
Добави коментар. За огромно мое съжаление твоите рецепти никога не отговарят на снимката пусната от теб. Не знам какво става, но никога така и не изглеждат, както си качила снимката. За втори път се опитвам да приготвя твоя рецепта и винаги се получава някаква грешка, липсва обяснение, нещо има недоизказано. Така се получи и с "Берлинките" и трябваше да търся допълнителни обяснения, а те са много важни и подробни за начина на приготвянето им , за разлика от твоята рецепта която беше пуснала. Тук при приготвянето на тази рецепта "Царевичен хляб" липсва най-важното, милилитрите на течността, защото има силно хидратирани хлябове и не толкова. Приготвих твоята рецепта и ще кача снимки, но те нямат нищо общо с това което си пуснала, а спазих показаните от теб грамажи и работих на око" с водата. За съжаление не е това което очаквах.
marcheva14 коментира:
Рецептата е приятна, хубава е, но не ми е ясно колко вода се добавя. Винаги работя с грамаж или милилитри, така на око нещо не ми е ясно, "еластично тесто"...колко да е еластично..? Започвах да приготвям продуктите, а течността я няма....Това ме затруднява.
marcheva14 коментира:
Богата рецепта и много ми хареса. Записах си я и скоро ще я приложа. Благодаря!
marcheva14 коментира:
Здравейте! Честита Коледа! Разрешавам си да кача две снимки на тази разкошно вкусна "Памук погача. Поздрав!
marcheva14 коментира:
Прекрасна комбинация на хубаво сварени картофи, аромат на босилек и потопени в сметаново-млечен сок. Препоръчвам я за гарнитура към печени меса. ПетяРВ, благодаря! Сега виждам, че сте направили коментар към рецептата, не ми и излизало съобщение за да мога да отговоря. Поздрав!
marcheva14 коментира:
Добавям още една снимка към рецептата на "Вкусна леща яхния". Разликата е само тази, че аз я приготвям само при вареното ѝ с праз, около 2 стръка наситнени, и после добавям задушени 1 гл . лук - наситнен, доматите и червен пипер.
marcheva14 коментира:
Много обичам кадаиф, прекрасен десерт. Поздравления!
marcheva14 коментира:
Рецептата е от кулинарен блог на Йоли. - "Кокосови блокчета" - тип Баунти. Добавям и три снимки. Много са приятни на вкус, но определено трябва да има и разяснения относно тази рецепта. Така както е посочено да се намазват с четка е невъзможно, въпреки че опитах, не, не става. Първо, ако не е добре охладен този тип кокосов блат е невъзможно да се нареже на правилни правоъгълници. Размазват се. Даже е добре и да се позамразят за да може добре и правилно да се нарязват. Измервала съм ги с линийка точно са 7/2.5 см. Второ, отново ако не е добре замръзнал кокосовия блат отгоре остава рошав от кокосовите стърготини, въпреки че се притиска много добре с шпатулата. Трето, тези правоъгълници от кокос единствено може добре да се облеят с шоколад, само ако се потопяват в него и това означава, че както е дадено в рецептата 150 г шоколад е крайно недостатъчен. Ползвах около 250 г черен шоколад. Само споделих.
marcheva14 коментира:
Добави коментар. Радвам се, че ти харесва. Смятах, че ще бъде отсвирена, защото моята баклава е с много масло, но аз смятам, че една баклава се прави точно с много масло. То там и е "тайната" на този десерт. Хубава баклава = много масло. После покажи и твоята. Приятен ден!
marcheva14 коментира:
Много добро предложение е тази рецепта. Вместо извара ще прибавя Рикота за още по-разкошен вкус. Българската извара определено я прескачам, не ми харесва и не я ползвам. Браво, Весе, чудесна рецепта.!
marcheva14 коментира:
Поздравления! Прекрасна рецепта на Английски Коледен Кейк - АКК. Така всички го наричат. Нямам в момента такава висока кутия за печене, иначе го приготвям. Точно и така се напръсква с алкохол през няколко дни, това е задължително и по този начин кейка се съхранява и остава влажен и сочен. Не препоръчвам да се ползва сок от компот или нещо подобно, не става. Браво!
marcheva14 коментира:
В рецептата съм допуснала досадна грешка - при основното варене не се добавя канела , а цветчета карамфил, така както е посочено в рецептата. Моля за извинение.
marcheva14 коментира:
Чудесна рецепта , но за мен това са т.н. "Напукани сладки". Рецептата е абсолютно същата, само заглавието ѝ е различно, няма значение, важното е, че са много приятно и вкусни.
marcheva14 коментира:
Много хубава и богата рецепта на продукти и аромати. Само бих пропуснала този стрък праз, нещо не ми се връзва със сметаната, но това си е мое виждане. Браво!
marcheva14 коментира:
Снимката поставена от Админ не отговаря на рецептата за "Лесни коледни бисквити"---- грешка се е получила... мда.
marcheva14 коментира:
Весе, направих ги. Много ми харесаха, но аз малко из смених формата и ги направих на кръгчета, а след като изстинаха отгоре им шприцовах малко шоколад. Прибрах ги за Коледа. Прекрасен аромат на хубаво масло и прекрасен вкус на лимони. Разкошни са. !! Благодаря! Поздрав!