Добавям три снимки на едни шарени френски макарони, направени днес. Пълнеж от бял шоколад, масло , сметана и мента. Направени са набързо за вкъщи и не съм пресявала бадемова смес затова са и малко "рошави" отгоре, не са напълно гладки, но няма значение на вкус са фантастични. Бяха ми останали 180 г белтъци от Коледа и преседяха точното време в хладилник и бяха много подходящи за работа.
Добави коментар.Благодаря, че ми отговори. Да, той се получи, на вкус е чудесен, с хубава препечена крехка коричка, но не е същия на вид. Бях убедена на 99%, че снимките са обработвани... мда. Мина ми през акъла да го овалям/посипя в царевично по-едро брашно, но не пише.....Нищо, изясних си някои неща.
Добави коментар.
За огромно мое съжаление твоите рецепти никога не отговарят на снимката пусната от теб. Не знам какво става, но никога така и не изглеждат, както си качила снимката. За втори път се опитвам да приготвя твоя рецепта и винаги се получава някаква грешка, липсва обяснение, нещо има недоизказано. Така се получи и с "Берлинките" и трябваше да търся допълнителни обяснения, а те са много важни и подробни за начина на приготвянето им , за разлика от твоята рецепта която беше пуснала. Тук при приготвянето на тази рецепта "Царевичен хляб" липсва най-важното, милилитрите на течността, защото има силно хидратирани хлябове и не толкова.
Приготвих твоята рецепта и ще кача снимки, но те нямат нищо общо с това което си пуснала, а спазих показаните от теб грамажи и работих на око" с водата. За съжаление не е това което очаквах.
Рецептата е приятна, хубава е, но не ми е ясно колко вода се добавя. Винаги работя с грамаж или милилитри, така на око нещо не ми е ясно, "еластично тесто"...колко да е еластично..? Започвах да приготвям продуктите, а течността я няма....Това ме затруднява.
Прекрасна комбинация на хубаво сварени картофи, аромат на босилек и потопени в сметаново-млечен сок. Препоръчвам я за гарнитура към печени меса.
ПетяРВ, благодаря! Сега виждам, че сте направили коментар към рецептата, не ми и излизало съобщение за да мога да отговоря.
Поздрав!
Добавям още една снимка към рецептата на "Вкусна леща яхния". Разликата е само тази, че аз я приготвям само при вареното ѝ с праз, около 2 стръка наситнени, и после добавям задушени 1 гл . лук - наситнен, доматите и червен пипер.
Рецептата е от кулинарен блог на Йоли. - "Кокосови блокчета" - тип Баунти. Добавям и три снимки. Много са приятни на вкус, но определено трябва да има и разяснения относно тази рецепта. Така както е посочено да се намазват с четка е невъзможно, въпреки че опитах, не, не става. Първо, ако не е добре охладен този тип кокосов блат е невъзможно да се нареже на правилни правоъгълници. Размазват се. Даже е добре и да се позамразят за да може добре и правилно да се нарязват. Измервала съм ги с линийка точно са 7/2.5 см. Второ, отново ако не е добре замръзнал кокосовия блат отгоре остава рошав от кокосовите стърготини, въпреки че се притиска много добре с шпатулата. Трето, тези правоъгълници от кокос единствено може добре да се облеят с шоколад, само ако се потопяват в него и това означава, че както е дадено в рецептата 150 г шоколад е крайно недостатъчен. Ползвах около 250 г черен шоколад. Само споделих.
Добави коментар.
Радвам се, че ти харесва. Смятах, че ще бъде отсвирена, защото моята баклава е с много масло, но аз смятам, че една баклава се прави точно с много масло. То там и е "тайната" на този десерт. Хубава баклава = много масло.
После покажи и твоята. Приятен ден!
Много добро предложение е тази рецепта. Вместо извара ще прибавя Рикота за още по-разкошен вкус. Българската извара определено я прескачам, не ми харесва и не я ползвам.
Браво, Весе, чудесна рецепта.!
Поздравления! Прекрасна рецепта на Английски Коледен Кейк - АКК. Така всички го наричат. Нямам в момента такава висока кутия за печене, иначе го приготвям. Точно и така се напръсква с алкохол през няколко дни, това е задължително и по този начин кейка се съхранява и остава влажен и сочен. Не препоръчвам да се ползва сок от компот или нещо подобно, не става.
Браво!
В рецептата съм допуснала досадна грешка - при основното варене не се добавя канела , а цветчета карамфил, така както е посочено в рецептата. Моля за извинение.
Чудесна рецепта , но за мен това са т.н. "Напукани сладки". Рецептата е абсолютно същата, само заглавието ѝ е различно, няма значение, важното е, че са много приятно и вкусни.
Много хубава и богата рецепта на продукти и аромати. Само бих пропуснала този стрък праз, нещо не ми се връзва със сметаната, но това си е мое виждане. Браво!
Весе, направих ги. Много ми харесаха, но аз малко из смених формата и ги направих на кръгчета, а след като изстинаха отгоре им шприцовах малко шоколад. Прибрах ги за Коледа. Прекрасен аромат на хубаво масло и прекрасен вкус на лимони. Разкошни са. !! Благодаря!
Поздрав!
Моите коментари