Добави коментар .Отново разгледах рецептата и е много добра. Ще си го запиша, но искам да попитам, след като положиш тестото в тартата, не го ли печеш до порозовяване и след това да изсипеш плънката, само искам да си уточня рецептата.
Благодаря!
Благодаря, Весе, че си ги харесала, а и на всички девойки които са дали своя глас! Вярно е, че къщата ми ухаеше на печени дюли, много е вкусно . Аз обичам разни печени плодове есенно време.
лед някой и друг ден ще започнем ябълките и хубавите тикви.
Защо олиото присъства в тази хубава рецепта, бих го заменила веднага с масло, Вили? Друга консистенция ще има по плътна, но и по-хубав аромат. И защо на тези хубави рецепти все олио добавяте, ето вчера ти разглеждах Пилешко с ориз" и там олио... Пилешко и ориз за мен се готви само с масло, защото това са фини продукти, нежни са... Освен това не ти е хубава снимката на пилешкото с ориз, светлината не ти е добре и е силно изсветлена и не се вижда нито ориза като зърна нито пилето. Смени я или добави нова, иначе е много добра. Това си е класика. Гласувам!
Боб и пилешко... не мога да си го представя и нещо не го приемам като добро предложение и рецепта. Да беше свинско, нещо друго , да , ама боб и пилешко направо се "бият".
Чудесно изглежда на снимката , но нещо не ми се връзва девесил с агнешко. Да беше джоджен, розмарин...ама девесил точно бих го пропуснала...лично мнение и вкус. Гласувам!
Само аз ли виждам ,че в снимката има сирене, а в рецептата няма, или си измислям ..в описанието има сирене, значи нещо горе в рецептата липсва като грамаж. Освен това , масло е само 50 г и в него ли се задушава спанака, а после каква мазнина има в корите...нещо е пропуснато според мен или съм в грешка??
Сийче, здравей!
Същата рецепта и аз я ползвам за Бъдни вечер, но не я правя на топки , а цяла питка. Малко по-различно ми е наричането, на Богородица на Къщата и първото парче поставям пред иконата, после разчупвам и раздавам по старшинство на хора от семейството си. Като късмет поставям само една пара, но това няма значение, кой какви късмети слага и кога ги поставя, важното е , че на снимката изглежда чудесна!
Добави коментар. Това не е вярно, че палачинки се правят с 2 яйца при 500 г брашно. Моите палачинки, които съм пуснала са с 4 яйца и с 260 г брашно и още добавки. Можеш да ги видиш, има си рецепта има и снимки. "Моите френски палачинки" има и посочен източник.
Ааа, грешиш. Сметаната е нещо много основно в тази рецепта и ако е руска истинска сметана са прекрасни
Веселина, черен хляб се продава на щанда в Берьозка, опакован. Черна тухличка е.
Сийче, давай да го пробваме, няма да ни навреди, както ни пише Вили, според мен даже е вкусно. Катаракт още не се е появил при мен, но те годинките си вървят, така че поне превантивни мерки да взимам.
Другарки, мили, много рано извадихте новогодишните ястия.....ха,ха Днес се препичах още на слънце, не си помислям и за Нова година.
Чудна е! Точно така я обичам, отгоре да е препечена, само чесънчето ще го отстраня, хич не си падам по него, с една глава чесън изкарвам цялата зима.
Когато пуснат тема "Ястия за Нова година" ще те питам какво ще ни предложиш,.... мммда.
Гласувам високо! Браво!
PS аз обичам така да си се закачам с колежките, ти не би се разсърдила, нали..???
Рецептата е много добра, зная я, имам си я записана и когато се съберем на бридж- карето, я правя като малки хапки. Имам забележка към рецепта , задължително този пастет се намазва върху черен руски хляб. Той е силно особен, не се продава никъде другаде освен в руските магазини Берьозка. Пробвай, съвсем различен вкус ще имат тези малки разкошни хапки. Добави и малко ледена водка и всичко вече ще е наред. Само заради типовия хляб гласувам с три точки.
Рецептата е разкошна! Не мога да не гласувам с най-високата оценка, ако имаше 6+ щеше да е такава . Записвам я и непременно ще я приготвя. От много време я търсих точно тази рецепта.
Благодаря!
Моите коментари