Не, не е задължително. Само отбелязах ,че всички сладкиши или торти както искате го наречете, приготвени с Дулсе Де лече са винаги хубави. Отбелязах и гласувах с 5, какво повече...С най-добро чувство бях. Защо винаги трябва да се подскача и да се изразява някакво неудоволствие...не знам.
Всичко което има Дулсе де Лече е чудесно. Много харесвам такива рецепти. Пуснала съм една торта с него, ама вие не гледате, а тортата е превъзходна.
Тук сладкиша е чудесен! Браво!
Ех, Моника, едно и също сме гледали, ммм..да, и аз щях да я правя , но нямах карфиол в момента и се отказах. Кажи как е на вкус, на снимката е чудесна.
Илияна, на инфрачервения реотан би трябвало да стане, но предварително го загрей много силно за да хване само горната коричка, но бъди и много внимателна да не прегори. Сметаната задължително трябва да е животинска с висок процент масленост , 30-35% ще ти изброя сметаните които ползвам: President, Elle & Vire ,H Schlagsahne и на Pilos. Всяка една от тях става, даже и да е за готвене ти ще добавиш захар на вкус и готово. Има ги по магазините в големите вериги. Никога не ползвай сметана на Хопла, тя става само за украса на торта . Много добра е тази, H. Schlagsahne от Била е и на много добра цена от 1 80 лв, също и Pilos тя е от Лидл около 2 и нещо лв. Другите са френските.
Пуснах го този крем Брюле, защото някъде бяхме коментирали как се прави и дали някой го е приготвял, съответно казах че имам рецепта, правя го но нямам снимка в момента за да го пусна, и набързо го забърках и сега го пускам.
Сийче, купи една горелка и не се занасяй повече. Трябва си и ще ти върши страшна работа не само за този десерт. Колко струва....моята е елементарна и струваше около 50-55 лв, ама си купи и една туба с газ ,че бързо свърша.
Тази рецепта е перфектна, силно я препоръчвам. При нея грешка не може да има.
Ох, Теодора, Теодора, малко знаете за това ястие. Турско е и винаги се поднася направо от тигана и задължително яйцата трябва да са рохки, за да може да се топи залък хляб, турска традиция.. ...какво да обяснявам повече....
Ваня, не може да не си ползвала, просто не знаеш , че е бързодействаща - saf - instant френската по 11 г пликчето. Тя е за 1 кг брашно и аз я деля на четири , защото обичам малко мая да има в тестата. Винаги стават. Когато работя с 1 кг брашно слагам половин пликче.
Бени, разгледах всички рецепти, една единствена е с 500 г брашно и с 125 мл мляко , това е тази която си пуснала и всички са с по 300 брашно и 100 мл мляко или 500 г брашно на 250 мл мляко и съответно яйцата са в повече. Изгледах и клиповете в You Tube също са с по 300 брашно на 100 мл мляко. Нямах късмет с тези понички, но аз пак ще ги направя защото ме ядосаха, че са толкова елементарни , а аз нищо не направих. Не съм доволна. Това е. Благодаря, че ми ги показа.
Поздрав! Марчева
Не, Албена не се получиха така както са показани на снимката от теб. Невъзможно е. Спазила съм всички пропорции изключително точно, прясното мляко ми е немско Voll - Milch и не е то причината. При изпържването не направих "краче" както е показано, въпреки че бяха втасали достатъчно. Не са мазни, а са пръхкави с приятна коричка, но не са такива каквито очаквах. Много ми се иска някой да се хване и да ги пробва. Можеш да ми посочиш от къде е рецептата и отново да я прочета в оригинал.
Силно съм разочарована, защото се хващам да приготвям толкова сложни рецепти, които винаги са с прекрасен резултата, въпреки че ги приготвям за първи път, а тези понички-берлинки се оказаха невъзможни.
Албена здравей!
Пак съм аз с питане: в момента ги работя , но млякото е малко според мен и не може да се образува хубава топка тесто, затова трябваше да добавя още 5 с.л. прясно мляко, нещо има неточност. Работя ги в стоящия миксер и тестото ми стои сухо и ронливо. Горе-долу го пооправих, сега втасват, но според мен си е сухо. Обичам рецепти които са с грамажи и само такива ползвам, на нищо друго не се доверявам, защото от каф. чашка до чаена чаша при всеки има огромна разлика. Единствената грешка която допуснах бе, вместо да сложа течна ванилия сложих една гръцка със захар и канела и тестото ми стана по тъмно но това не е проблем. Направих и един разкошен крем за да ги напълня, но ако не станат ги хвърлям и снимки - няма и ще ви пусна рецепта за този фантастичен крем.
Отивам да чакам да втаса тестото, може би е тръгнало.
Поздрав! Марчева
Много добра идея да се намажат с масло. То и аз сладкиши с олио не правя категорично, в краен случай ползвам зехтин и то само ако рецептата го изисква.
Страхотни са Сийче, браво за рецептата! никога не съм купувала, а при нас в магазина ги има най-редовно, но аз определено ги прескачах, но сега ще ги пробвам, много ми харесаха. Снимките са чудесни. Гласувам!
Наталия, разбира се, че може и предварително да се задуши, но напоследък я приготвям сурова и я поставям направо. Не ми се губи време, а както си прочела даже вече не я стържа на ренде, а направо я поставям в блендера за няколко секунди и е готова. Нямам и ръце да стържа и затова си намерих по лесен начин и силно го препоръчвам.
Сийче, виждат се във крем, разбира се, но тук в кекс няма как да се видят, защото има и канела и те се губят в тъмния кекс, права си, това си е бурбонска ванилена захар, тя Марияна го е пропуснала в заглавието.
Моите коментари