Моите коментари

marcheva14 коментира:
То е ясно, че ти и Сийчето ще ме научите да приготвям джолан... мда. Какъв е сега този джолан, телешки или свински...трябва да е телешки...., нали?? Записвам рецептата и отивам до месарницата да им кажа какъв да искам. Казвайте , какво да купувам. Хубава е и гласувам веднага.
marcheva14 коментира:
Весе, здравей! Много интересно се получава с тази "Шакшука. Вчера свалих една рецепта със същото наименование от един сайт Home Cooking- " Яйца с доматен сос на тиган" и там е приготвена, но не е с кори , а в тиган на котлон. Пак е същата с зеленчуците , с яйцата , подправките са ѝ в повече, но кори нямаше. Записах я, разбира се, защото е крайно елементарна, а и изглеждаше приятно и ще я направя и покажа и ще сравнявам с теб. Чакам да няма нищо за вечеря през седмицата и ще я спретна, защото е бърза и лесна. Нищо лошо не искам да кажа за тази която си публикувала, ей да не се разсърдиш нещо, просто не зная коя е оригинал и коя не, а и това не е толкова важно. Нека да има разнообразие и да си коментираме. За твоята гласувах. Харесах я. Поздрав!
marcheva14 коментира:
Качвам още една снимка с днешен направен хляб с Чедър . Нарязани филийки и парче хубаво масло. Няма друго такова удоволствие с топъл ароматен хляб и масло. Не е необходимо нищо повече, в него има достатъчно аромати и вкусове. Жалко че никой не се опита да го направи и да качи снимка. Наистина погачите са изключително красиви, но винаги имат един и същи вкус, за мен са просто хляб, докато тук има нещо различно, дали ще е Пармезан или Чедър или друго ароматно твърдо сирене вкусовете са винаги много различни, а за ароматите които се разнасят , то трябва да се опита да се усети и вкуси.
marcheva14 коментира:
Добави коментар. Е, Соня не е точно като суфлето, не се разтича чак така шоколада, но е близо като него , защото стои влажно и е много шоколадова, та това са си 200 г шоколад....а и със 150 г масло какво да бъде друго. Хубава е!
marcheva14 коментира:
Харесвам такива изискани рецепти! Моите поздравления!
marcheva14 коментира:
Много ви благодаря, момичета.!! Аз да споделя с вас, че има още от тортата и тя продължава да е същата вкусна, влажна и сочна. Тази рецепта влиза в топ 10 на моите рецепти. Приятелките които поканих на кафе онзи ден бяха силно впечатлени и разбира се рецептата беше преписана от тях. Заслужава си. Весе, силно шоколадова е, така както обичаш и стои влажна, а отвътре все едно всеки момент ще се разтече шоколад, точно като суфлето, но малко повече изпечено.. Моля ти се направи я ,ще останеш очарована, ако не ще те поканя аз. Няма емотикони за усмивка... PS трябва да си правим коментар на рецептите ни, нали затова сме и тук, независимо дали са добри, дали са се получили или не, а не само да си гласуваме безмълвно. Ако няма диалог става скучно и само едни снимки остават... Ако моят коментар не се хареса на Админ да ми направи забележка и ще спра да коментирам и ще гласувам безмълвно.
marcheva14 коментира:
На снимката изглеждат чудесно! Обичам постни ястия! Браво!
marcheva14 коментира:
Разкошен фъдж, но аз ще сменя кокоса и масло. Иначе е перфектен и на снимката и точно така трябва да изглежда, отвътре влажен и шоколадов!!
marcheva14 коментира:
Еееее, сега как да не гласувам за тази питка, та тя е разкошна! Браво, Соня!
marcheva14 коментира:
Добавям и въпрос, канелата наистина ли е 1 с.л. или това да се чете 1 ч.л.?? Благодаря!
marcheva14 коментира:
Вили, здравей! Приятно ми е, че ми отговаряш, аз обичам да си коментираме рецептите, независимо дали са добри или не толкова. Това сладкишче ми хареса като рецепта, точно за кафе с приятелка, а и хубаво са нарязани парчетата, на ромб. Защо масло, защото вероятно си забелязала, че аз работя основно с масло, така съм свикнала от баба ми, майка ми, та до мен. Според баба ми, ако един сладкиш не ухае на масло, то това не е сладкиш, и тя отказваше да го работи най-категорично, та така ми е останал навик. Някакви традиции си имаше в себе си жената и си ги спазваше, но традициите не са това което бяха, нали... Аз ще го" врътна" някой ден, записах си рецептата и смятам че 1 ч.ч. брашно е 230-240 г и ще прибавя 75-80 г разтопено масло , защото в рецептата мазнината е само 5 с.л.. Толкова смятам ,че е добре. Записах го и ще кача снимка към твоята пък ще го изкоментираме, дали е станал или не. Не се дразня , ако не се получи. А за снимките, то и аз си имам проблем с тях, въртя ги, после аз се въртя около чинийката със сладкиша , пък както изглежда и качвам, та така. Хайде, поздрав!! Марчева
marcheva14 коментира:
Добави коментар. Тук има някаква грешка между брашно, масло и прясно мляко. Би трябвало да се получи сос Бешамел, от изброеното е невъзможно. На това количество брашно би трябвало да е поне 1 л мляко и около 100- 150 г масло.
marcheva14 коментира:
Най-сетне тази супа е моята супа от пиле. Няма брашно в нея и на вид е чудесна. Само ще променя ориза с фиде и нищо повече и бучка масло за аромат.
marcheva14 коментира:
Добави коментар. Ванче, благодаря! Не, не, това не е истина направо, толкова е хубава тази торта, че се разтопява в устата и шоколада удря всичките ти вкусови рецептори, а крушата е...мммм, фантазия е. Дано повече от момичетата я направят, заслужава си.
marcheva14 коментира:
Съвсем добронамерен коментар направих. Важно е да има грамаж на скаридите , брой на моркови или другите продукти, също и милилитри на бульона. Това са важни неща които не бива да се пропускат, но всеки си има виждане. Грозна е думата "изпльоскани скариди" така се омаловажи рецептата. Много грубо! Жалко, че и гласувах.
marcheva14 коментира:
Рецептата не е лоша, напротив, но защо не е посочен грамаж на продуктите, а и от това което виждам на снимката много малко са скаридите, само 2 бр, не става така, аз само ориз не искам....а основно скариди.
marcheva14 коментира:
Напротив, Ванче, красиво е. За вкус не се и съмнявам. Това е за мой си вкус, аз не обичам много натруфени сладкиши/ястия, колкото по- семпло толкова е по-красиво за мен. Не съм много по фльонгите и финтифлюшките.
marcheva14 коментира:
Ванче, моите поздравления! Направо ме "уби" с тази рецепта, а е и страшно красива. Браво!