То е ясно, че ти и Сийчето ще ме научите да приготвям джолан... мда. Какъв е сега този джолан, телешки или свински...трябва да е телешки...., нали??
Записвам рецептата и отивам до месарницата да им кажа какъв да искам. Казвайте , какво да купувам.
Хубава е и гласувам веднага.
Весе, здравей!
Много интересно се получава с тази "Шакшука. Вчера свалих една рецепта със същото наименование от един сайт Home Cooking- " Яйца с доматен сос на тиган" и там е приготвена, но не е с кори , а в тиган на котлон. Пак е същата с зеленчуците , с яйцата , подправките са ѝ в повече, но кори нямаше. Записах я, разбира се, защото е крайно елементарна, а и изглеждаше приятно и ще я направя и покажа и ще сравнявам с теб. Чакам да няма нищо за вечеря през седмицата и ще я спретна, защото е бърза и лесна. Нищо лошо не искам да кажа за тази която си публикувала, ей да не се разсърдиш нещо, просто не зная коя е оригинал и коя не, а и това не е толкова важно. Нека да има разнообразие и да си коментираме.
За твоята гласувах. Харесах я. Поздрав!
Качвам още една снимка с днешен направен хляб с Чедър . Нарязани филийки и парче хубаво масло. Няма друго такова удоволствие с топъл ароматен хляб и масло. Не е необходимо нищо повече, в него има достатъчно аромати и вкусове. Жалко че никой не се опита да го направи и да качи снимка. Наистина погачите са изключително красиви, но винаги имат един и същи вкус, за мен са просто хляб, докато тук има нещо различно, дали ще е Пармезан или Чедър или друго ароматно твърдо сирене вкусовете са винаги много различни, а за ароматите които се разнасят , то трябва да се опита да се усети и вкуси.
Добави коментар.
Е, Соня не е точно като суфлето, не се разтича чак така шоколада, но е близо като него , защото стои влажно и е много шоколадова, та това са си 200 г шоколад....а и със 150 г масло какво да бъде друго. Хубава е!
Много ви благодаря, момичета.!! Аз да споделя с вас, че има още от тортата и тя продължава да е същата вкусна, влажна и сочна. Тази рецепта влиза в топ 10 на моите рецепти. Приятелките които поканих на кафе онзи ден бяха силно впечатлени и разбира се рецептата беше преписана от тях. Заслужава си. Весе, силно шоколадова е, така както обичаш и стои влажна, а отвътре все едно всеки момент ще се разтече шоколад, точно като суфлето, но малко повече изпечено.. Моля ти се направи я ,ще останеш очарована, ако не ще те поканя аз. Няма емотикони за усмивка...
PS трябва да си правим коментар на рецептите ни, нали затова сме и тук, независимо дали са добри, дали са се получили или не, а не само да си гласуваме безмълвно. Ако няма диалог става скучно и само едни снимки остават... Ако моят коментар не се хареса на Админ да ми направи забележка и ще спра да коментирам и ще гласувам безмълвно.
Вили, здравей!
Приятно ми е, че ми отговаряш, аз обичам да си коментираме рецептите, независимо дали са добри или не толкова. Това сладкишче ми хареса като рецепта, точно за кафе с приятелка, а и хубаво са нарязани парчетата, на ромб. Защо масло, защото вероятно си забелязала, че аз работя основно с масло, така съм свикнала от баба ми, майка ми, та до мен. Според баба ми, ако един сладкиш не ухае на масло, то това не е сладкиш, и тя отказваше да го работи най-категорично, та така ми е останал навик. Някакви традиции си имаше в себе си жената и си ги спазваше, но традициите не са това което бяха, нали... Аз ще го" врътна" някой ден, записах си рецептата и смятам че 1 ч.ч. брашно е 230-240 г и ще прибавя 75-80 г разтопено масло , защото в рецептата мазнината е само 5 с.л.. Толкова смятам ,че е добре. Записах го и ще кача снимка към твоята пък ще го изкоментираме, дали е станал или не. Не се дразня , ако не се получи.
А за снимките, то и аз си имам проблем с тях, въртя ги, после аз се въртя около чинийката със сладкиша , пък както изглежда и качвам, та така.
Хайде, поздрав!! Марчева
Добави коментар. Тук има някаква грешка между брашно, масло и прясно мляко. Би трябвало да се получи сос Бешамел, от изброеното е невъзможно. На това количество брашно би трябвало да е поне 1 л мляко и около 100- 150 г масло.
Добави коментар. Ванче, благодаря! Не, не, това не е истина направо, толкова е хубава тази торта, че се разтопява в устата и шоколада удря всичките ти вкусови рецептори, а крушата е...мммм, фантазия е. Дано повече от момичетата я направят, заслужава си.
Съвсем добронамерен коментар направих. Важно е да има грамаж на скаридите , брой на моркови или другите продукти, също и милилитри на бульона. Това са важни неща които не бива да се пропускат, но всеки си има виждане. Грозна е думата "изпльоскани скариди" така се омаловажи рецептата. Много грубо! Жалко, че и гласувах.
Рецептата не е лоша, напротив, но защо не е посочен грамаж на продуктите, а и от това което виждам на снимката много малко са скаридите, само 2 бр, не става така, аз само ориз не искам....а основно скариди.
Напротив, Ванче, красиво е. За вкус не се и съмнявам.
Това е за мой си вкус, аз не обичам много натруфени сладкиши/ястия, колкото по- семпло толкова е по-красиво за мен. Не съм много по фльонгите и финтифлюшките.
Моите коментари